caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/185178/055848_CAPACRYL_PU-Matt.png

Capacryl PU-Matt

Magas minőségű poliuretán-akril lakk, beltéri felhasználásra, gyermekjátékok festésére alkalmas DIN EN 71-3 minősítéssel.

 • Alkalmazás

  Kiváló minőségű, beltérben alkalmazható, közbenső- és fedőbevonat, alapozott fa- és fémfelületekre, valamint kemény PVC-re.
  Nagyobb terhelésnek kitett felületeken, valamint azon területeken, amelyeket kézzel gyakran érintenek (pl.: középületek, társasházak), törekedjen a magas karc- és ütésálló Capacryl PU-Satin vagy PU-Gloss poliuretán akrillakk alkalmazására.
  A sárgulás elkerülése érdekében ne használjon fehéres árnyalatokat fűtési rendszereknél. Ilyen esetekben javasoljuk a Capacryl Heizkörperlack alkalmazását.

  Tulajdonságok

  • Alacsony szagú
  • Könnyen és gyorsan alkalmazható
  • Gyorsan szárad
  • Diffúzióképes
  • Hőre nem lágyul
  • Ellenáll a háztartási tisztítószereknek
  • Alkalmas gyerekjátékokhoz (DIN EN 71-3 szerint)
  • NAST (enyhén ködölő szórástechnika) változatban is: Capacryl PU-Matt NAST

  Bázis

  Poliuretán-akril diszperzió

  Kiszerelés/csomagolási egység

  750 ml / 2,5 l / 10 l

  Színek

  Szín: fehér

  A Capacryl PU-Matt gyárilag vagy Caparol partnereknél ColorExpress színezőgép rendszerrel a használatos Caparol színkártyák által színezhető. Feldolgozás előtt ellenőrizze a színezett terméket a színeltérés elkerülése érdekében.
  Beltérben, sötét és intenzív színárnyalatok esetében a bevonat felületén előfordulhatnak ideiglenes pigment-kopások. A ragyogó, intenzív színek, mint pl. sárga, narancs, piros, stb. alacsonyabb átlátszatlan (takarás / fedőképesség) tulajdonsággal rendelkeznek. Emiatt célszerű első, alapozó rétegként egy hasonló pasztell színárnyalatot felhordani, amely egységes homogén felületet eredményez. Előfordulhat, hogy ilyen esetben szükség lehet egy további rétegre is.

  Fényességi fok

  Matt

  Tárolás

  Hűvös, fagymentes helyen, bontatlan, gyári csomagolásban, gyártástól számított 12 hónapig eltartható. Gyártási időt lásd a dobozon.

  Műszaki adatok

  Sűrűsség: kb. 1,3 g/cm³

  Kiegészítő termék

  Capacryl Haftprimer, Capacryl Holz-IsoGrund, Capacryl PU-Vorlack, Capacryl PU-Gloss, Capacryl PU-Satin, Capacryl Spray-TEC

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Baltér 3Kültér 1Kültér 2
  +++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Alapozott fa- és fémfelületek, valamint kemény PVC. Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, amely csökkenti a megfelelő tapadást.

  Alapfelület előkészítése

  Csiszolja meg, majd tisztítsa meg a festendő felületet.

  A felhasználás módja

  A Capacryl PU-Matt feldolgozható ecsettel, hengerrel vagy megfelelő gépi szóróberendezéssel. Felhasználás előtt a terméket alaposan keverje fel. Nagyobb felületeken, kézzel történő alkalmazás esetén az anyagot, rövid szőrű poliamid /nylon hengerrel vigye fel a festendő felületre, majd finom habhengerrel vagy ecsettel dolgozza el. A megfelelő hatékonyság és egyenletes bedolgozás érdekében a szerszám méretét a festendő felület nagysága alapján kell megválasztani.

  Útmutató gépi szórással történő alkalmazáshoz:

  TípusFúvóka ØNyomásLevegőnyomásHígítás
  Airless0,008” - 0,011”200 bar--
  Airmix/Aircoat0,011” - 0,013120 bar2 - 3 bar-
  Alacsony nyomású1,8 - 2,2 mmkb. 0,5 barmax. 15 %
  Magas nyomású2,0 - 2,5 mm2 - 3 barmax. 15 %

  További információkért keresse területileg illetékes Értékesítő / Szaktanácsadó kollégánkat.

  Bevonatrendszer

  Alapfelület

  Felhasználási
  terület1)

  Felület előkészítésAlapozásKöztesréteg3)Fedőréteg4)
  Fa, faipari anyagokbeltércsiszolás / tisztításCapacryl Holz SchutzGrund2)Amennyiben szükséges Capacryl PU-Vorlack1 - 2x
  Capacryl PU-Matt 
  Vas, acélbeltérrozsdát eltávolítani / felületet megtisztítaniCapalac AllGrund
  CinkbeltérBFS Nr. 5Capacryl Haftprimer
  Aluminium, rézbeltérBFS Nr. 6Capacryl Haftprimer
  Kemény PVCbeltérBFS Nr. 22Capacryl Haftprimer
  Meglévő, hordképes felületekbeltércsiszolás / tisztításCapacryl Haftprimer

  1) A megfelelő felhasználási területek meghatározását lásd a 606. sz. Műszaki adatlapban.
  2) Mindig alkalmazzon Capacryl Holz SchutzGrund alapozót az elszíneződő anyagokat tartalmazó fafelületeken (csomók esetében 2 rétegben).
  3) A gyengén fedő vörös, sárga és narancssárga árnyalatok esetében a ColorExpress rendszer automatikusan olyan árnyalatokat javasol, amely lehetővé teszi a hatékonyabb fedőréteget. A rendszer által javasolt árnyalat eltér a kiválasztott színárnyalattól a fedőbevonat megfelelő fedésének érdekében.
  4) A ragyogó, intenzív színek, mint pl. sárga, narancs, piros, stb. alacsonyabb átlátszatlan (takarás / fedőképesség) tulajdonsággal rendelkeznek. Előfordulhat, hogy ilyen esetben szükség lehet egy további rétegre.

  Megjegyzés: Kritikus hordozófelületek (pl.: porfestet/szinterezet) esetében elengedhetetlen a megfelelő tapadás ellenőrzése.

  Felhasználás

  Kb. 100-120 ml /m2 /rétegenként. Az anyagfelhasználás nagymértékben függ az alapfelület egyenetlenségétől, minőségétől és a felhordás módjától. A megadott értékek tájékoztató jellegűek, pontos értéket a helyszínen, próbafestéssel kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  Az alkalmazás és a száradás során az alapfelület, anyag és a környezet alsó hőmérséklethatára +8 ° C. Ideális feldolgozási hőmérséklet: +10 - 25 °C, relatív páratartalom: ≤ 70%.

  Száradás/száradási idő

  20 °C-on és 65% relatív páratartalom mellett.porszárazátfesthetőteljesen megszáradt
  Időtartam1 – 2 óra10 – 12 óra48 óra

  Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően, azonnal, tiszta vízzel.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Allergiás bőrreakciót válthat ki. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. A termék használata közben tilos enni, inni vagy dohányozni. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. Ne engedje csatornába, talajvízbe és természetes vizekbe jutni. Felhasználás és száradás során gondoskodjon a megfelelő szellőzésről. Csiszoláshoz használjon P2 porszűrőt. Ne lélegezzen be permetező ködöt. Használjon A2/P2 kombinált szűrőt.
  Tartalmaz: 1,2-benzizotiazol-3 (2H) -ont, 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on [EG-szám: 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol- 3-on [EG-szám: 220-239-6] (3: 1), adipohidrazid, 2-metil-2H-izotiazol-3-on. Allergiás reakciókat válthat ki.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (Kategória A/d): 130 g/l (2010). Ez a termék max. 110 g/l VOC-t tartalmaz.

  GIS kód

  BSW30

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Poliakrilát gyanta, poliuretán- / poliakrilát gyanta, titán-dioxid, szilikátok, víz, glikolok, glikol-éterek, észter-alkohol, adalékanyagok, tartósítószerek.

  Műszaki tanácsadás

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel, ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu