Navigáció átugrása

A fenntarthatóság mint felelősség

A természet az épített környezet és az ember találkozása

Jelentős vegyipari tevékenységet végző vállalatként nemcsak felelősségnek, de kötelességnek is érezzük, hogy a gazdasági, környezeti és az emberi szempontokat – a fenntarthatóságot szem előtt tartva – együtt kezeljük. Mindehhez természetes hozzátartozik a klímavédelem, az erőforrások hatékony felhasználása, és az emberek számára egy kellemes környezet kialakítása is. Ezekhez a célokhoz szeretnénk hozzájárulni gondolkodásmódunkkal, tetteinkkel, termékeinkkel és megoldásainkkal.

A felelősségteljes gondolkodás és a hosszútávon való tervezés mindig is része volt a vállalati filozófiánknak – tradicionális családi vállalkozásként – ez a felfogás már az ötödik generáció óta kísér minket. Ezért is hoztunk létre és kínáljuk az oldószermentes festékek, emisszió minimalizált padlóbevonatok, vizes hígítású lakkok és lazúrok széles kínálatát, valamint számos tartós terméket és rendszermegoldást, amivel világszinten is új sztenderdeket alkottunk.

Néhány példa ezek közül

Az 1985-ben megjelent Indeko-plus a világ első emisszió minimalizált és oldószermentes beltéri falfestéke. Időközben az összes Caparol beltéri falfesték elnyerte az „E.L.F” emisszió minimalizált és oldószermentes minősítést.

A kiváló tulajdonságú hőszigetelő rendszereinkkel már 1957-ben megjelentünk a piacon - és mivel az üveghatású gázok kibocsátásának egyharmadát az épületek számlájára írják – az ezen a téren hozott innovatív megoldások a klímavédelemben fontos szerepet kapnak. Ilyen például a Caparol által bevezetett - fokozott hőszigetelésű képességgel rendelkező - „Dalmatiner” hőszigetelő tábla.

A magas szintű gyártáskori minőségellenőrzés által biztosított kiváló termékminőség szintén megfelel a fenntarthatóság szellemiségének. A kiváló minőségű és tartós termékek a renoválási ciklusok kitolódásával az ügyfélnek költséget, a környezetnek pedig anyagot és energiát spórol meg.