Hatékony. CapaGreen Indeko-plus.

Külön kategória.

Az Indeko-plust mindig is az előremutató innovatív termékfejlesztés jellemezte, amelynek köszönhetően 1985-ben a világ első emisszió-minimalizált és oldószermentes ELF beltéri falfestékeként debütált a piacon. A Caparol filozófiájának szerves része a fenntartható festékek és építőipari bevonatok fejlesztése és gyártása. Az ELF továbbfejlesztéseként 2016-ban került bevezetésre az ELF plus, amely tartósítószermentes összetételével biztosítja az egészséges élethez szükséges optimális lakóklímát, miközben megőrzi ugyanazokat a minőségi tulajdonságokat. A tartósítószerek hiánya megakadályozza az egészségileg különösen érzékeny embereknél előforduló ritka allergiás reakciókat. Az Indeko-plus ezt követően további környezetvédelmi minősítést kapott: a TÜV Nord laboratóriuma alaposan tesztelte a terméket, amelyet követően odaítélte az "Allergiások számára alkalmas" minősítést.

2024-ben az Indeko-plus éghajlatunk védelmében és a fenntarthatóság tekintetében úttörő fejlesztésekkel lesz még inkább egészség- és környezetbarát beltéri falfesték. A CapaGreen technológia tovább erősíti az Indeko-plus elismerten legmagasabb minőségét a termékjellemzők változása nélkül.

Extrém kiadósság, dupla fedőképesség

 • Meghosszabbított nyitott idő a könnyebb javításokhoz és a még optimálisabb feldolgozáshoz
 • Alacsony anyagszükséglet a dupla fedőképességi teljesítménynek köszönhetően (1.kategória)
 • Könnyű alkalmazhatóság az alacsony hengerellenállás révén
 • Tompa matt fényességi fokozat az alapfelület hibáinak elfedésére
 • Mosható- és dörzsálló tisztítható és ellenálló felület (1. kategória)
 • Emisszió-minimalizált összetétel konzerválóanyagok, lágyítószerek és oldószerek nélkül
 • Biztonságos megoldás allergiások számára és családok számára (TÜV Nord bizonyítvány és NNK állásfoglalás)
 • Magasfokú fehérség (nem sárgul)
 • Ködképző anyagoktól (fogging-aktiv) mentes
 • Diffúziókepés, sd érték < 0,1 m
 • Kiszerelés: 10l, 5l, 2,5l és 1.25 l

TOVÁBB A TERMÉKHEZ

Az új Indeko-plus-al kapcsolatos legfontosabb kérdések és válaszok

Nem. A festéket nem a klasszikus tartósítószerek, például az izotiazolon stabilizálják, hanem a benne lévő nyersanyagok természetes tulajdonságai, mint a diszperziós szilikátfestékek esetében. Mindazonáltal a termék stabilitása eredeti zárt csomagolásban és megfelelő tárolás mellett korlátlan. Ez általában több mint 2 év.

A termékalapanyagok (1, 2 és 3) szintén nem tartalmaznak tartósítószert. A színezés után azonban a termékek nem tekinthetők teljesen tartósítószermentesnek, mivel a színezőanyagokkal kis mennyiségű tartósítószer kerül a termékbe. Mindazonáltal még a színezett termékek esetében is olyan kis mennyiségű tartósítószer van jelen, hogy nem szükséges az EUH208 kifejezést feltüntetni a címkén az allergiás reakció kockázatának jelzésére.

Az új Indeko-plus festék a festők számára nem jelentenek jelentős változásokat. Az új összetétellel ugyanaz a minőség érhető el, ugyanazokkal a szerszámokkal, ugyanazon a felületen, mint a korábbi Indeko-plus termék használata esetén.