Navigáció átugrása

Az új Caparol alapozó rendszer

Az intenzív és briliáns színekért

Az új Caparol alapozó rendszer speciálisan erre a célra kifejlesztett színezőkből áll. Ezek az anyagok magas Titándioxid aránnyal és az alapozásnak a végleges szín irányába történő színezésével magas fokú fedőképességet érnek el. Így biztosítható, hogy a köztes- és a fedőréteg a kívánt színt adja, optimális azonosságot mutatva színkártyán lévővel. Ezzel a módszerrel a világítóan lila, sárga, narancssárga és piros festékek is intenzív és briliáns színben jelenhetnek meg.

Lakkokhoz, beltéri- és homlokzatfestékekhez

Az alapozó színezők mindegyik oldószertartalmú és vizes hígítású Caparol lakkhoz, továbbá a hozzájuk tartozó alapozókhoz és elő lakkokhoz is rendelkezésre áll. A felhasználó eldöntheti, hogy milyen rétegfelépítést választ: „lakk a lakkra” vagy egy technológiailag szükséges alapozás - színezővel pigmentált elő lakkal – a fedőlakk előtt.

Ez érvényes a beltéri festékekre is, kiegészülve azzal, hogy az alapfelületek meghatározhatják a lehetőségeinket, hogy alapozást vagy beltéri festéket alapozó színezéssel használunk, a köztesréteg és a kívánt végleges színezésű fedőréteg előtt.

A homlokzatfestékek esetében is elérhető, hogy a vörös, a narancssárga vagy a citromsárga színek az alapfelületet fedő optimális színhatásban jelenjenek meg. A rendszer a lakkokhoz és a beltéri festékekhez hasonlóan működik.

A rendelkezésre álló lakkok, beltéri- és homlokzat festékek áttekintő táblázata PDF formátumban letölthető (német nyelven)

PDF letöltése

ColorExpress színkeverőgépek:

Amennyiben a fedőbevonat - a kívánt színben - magas arányban tartalmaz szerves sárga és vörös pigmentet a ColorExpress színkeverőgép szoftvere automatikusan hozzárendeli az alapozó színt is. Ez a hozzárendelés az összes színkollekcióra érvényes érintve a RAL és NCS színeket éppúgy, mint az egyéni kollekciókat.

A ColorExpress árcsoportokban is található utalás - a kritikus színek esetében - az alapozáskori színezésre.