caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/288102/075444_CapaGreen_Indeko-plus_12_5L_HU.png

Indeko-plus

Új minőségi osztály, extrém kiadós és gazdaságos. Konzerválóanyag-mentes, mosható és dörzsálló hatékonyan színezhető prémium beltéri falfesték.
 • Alkalmazás

  Legmagasabb minőségű beltéri festékbevonat mindenféle fal- és mennyezetfelületre. Az Indeko-plus dupla fedőképességű, amelynek köszönhetően legtöbb esetben elegendő az egy réteg alkalmazása. Nagyon gyorsan és szagtalanul szárad így különösen alkalmas olyan felületek, helységek festésére, amelyeknél a gyors festés és felújítás, valamint újbóli felhasználás szükséges. Előnyös alkalmazási területei kórházak, idősotthonok, bevásárlóközpontok, hotelek, éttermek, irodák, iskolák, óvodák, orvosi rendelők, valamint privát lakóterek mivel az Indeko-plus szagtalan termékjellemzőknek köszönhetően a festékillat sem a felhasználókat sem a lakókat nem zavarja.

  Tulajdonságok

  • Konzerválóanyag-mentes termékösszetétel
  • "Fogging-aktív" mentes összetevők
  • Könnyen alkalmazható 
  • Dupla fedőképesség
  • Rendkivül magas fehérségi fok
  • Kiváló javíthatóság
  • Hatékonyan tisztítható, mosható és dörzsálló
  • Vízzel hígítható, környezetkímélő és szagtalan
  • Enyhén töltött, nem sárgul
  • Diffúzióképes (páraáteresztő), sd-érték < 0,1 m

  Bázis

  Műanyag diszperzió DIN 55945 szerint.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  1.25 l / 2.5 l / 5 l / 10 l

  Színek

  Szín: Fehér

  Az Indeko-plus gyárilag vagy Caparol partnereknél ColorExpress színezőgép rendszerrel a használatos Caparol színkártyák által színezhető. Saját színezéssel CaparolColor vagy AmphiColor Vollton- und Abtönfarbe bármely arányú hozzákeverésével az Indeko-plus sokféle dekoratív színárnyalatban is elérhető. Histolith Volltonfarben (max. 20%) alkalmazásával történő színezéssel az Indeko-plus konzerválóanyag-mentes tulajdonságai továbbra is garantáltak. Saját színezés esetében szükséges a teljes mennyiséget önmagában összekeverni a színeltérések elkerülése érdekében.

  Feldolgozás előtt mindig ellenőrizze a színezett terméket az esetleges színeltérések elkerülése érdekében. Szomszédos, illetve nagy, egybefüggő falfelületeken az egységes, homogén megjelenés érdekében mindig ugyanabból a gyártásból (Charge) származó színezett festéket használjon. A ragyogó, intenzív színek, mint pl. sárga, narancs, piros stb. alacsonyabb átlátszatlan (takarás / fedőképesség) tulajdonsággal rendelkeznek. Emiatt célszerű első, alapozó rétegként egy hasonló pasztell színárnyalt felhordása (pl.: HaftGrund EG), amely egységes homogén felületet eredményez. Előfordulhat, hogy ilyen esetben szükség lehet egy további rétegre.

  Fényességi fok

  Tompa matt (DIN EN 13 300 szerint)

  Tárolás

  Hűvös, fagymentes helyen.

  Műszaki adatok

  A DIN EN 13300 szerinti jellemzők:
  A színezés kissé megváltoztathatja a termék műszaki paramétereit.

  Nedves tisztíthatóság

  Osztály: 1, megfelel DIN 53778 szerinti súrolásállóságnak

  Kontrasztarány

  Fedőképességi osztály: 1, 
  8 m2 /liter  ill. 125 ml /m2 kiadósság esetén.

  Maximális szemcsenagyság

  Finom (< 100 µm)

  Sűrűség

  Kb. 1.4 g/cm³

  Kiegészítő termék

  CapaSol Rapidgrund, HaftGrund EG, Akkordspachtel SF "plus"

  Megjegyzés

  Az E.L.F. plus pecséttel a gyári fehér termék rendelkezik. A különböző bázisok E.L.F. pecséttel kerülnek forgalomba.

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  ++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését. Kérjük, olvassa el a 650. számú (Alapfelületek és azok előkezelése) műszaki adatlapunkat a különféle felületek alkalmasságról és a szükséges előkezelésről.

  Alapfelület előkészítése

  Mészhabarcs- és javított mészhabarcs vakolatok (PII és PIII habarcs osztály szerint), minimális nyomószilárdság DIN EN 998-1 szerint: 1,5 N / mm2: A szilárd, normál nedvszívóképességű felületek előkezelés nélkül bevonhatók. Erősen porózus és nedvszívó vakolatokat alapozza CapaSol RapidGrund vagy CapaSol Konzentrat mélyalapozókkal. 

  Gipszvakolatok PIV habarcs osztály szerint, minimális nyomószilárdság a DIN EN 13279 szerint: 2 N / mm2:
  Alapozás HaftGrund EG használatával. Az egyenetlen és zsugorodott gipszvakolatokat előzőleg meg kell csiszolni, majd portalanítani. Az így előkészített felületet alapozza Dupa-Putzfestiger-el.

  Gipszlapok:
  A szívó felületeket CapaSol RapidGrund vagy CapaSol Konzentrat mélyalapozóval elő kell kezelni. Tömör, félfényes, sima felületeket alapozza tapadásjavító HaftGrund EG-vel.

  Gipszkartonlapok:
  Glettéleket csiszolja meg. Puha és csiszolt gipszrészeket erősítse meg Dupa-Putzfestiger alkalmazásával. Alapozás HaftGrund EG, CapaSol RapidGrund vagy CapaSol Konzentrat termékekkel. Vízzel oldható, elszíneződő anyagtartalmú lapok esetén a felületet Caparol AquaSperrgrund fein szigetelő alapozóval szükséges kezelni. Kérjük, vegye figyelembe a BFS 12. adatlapját.

  Beton:
  Az esetlegesen visszamaradt leválasztó anyagmaradékot, zsaluolaj maradványokat, valamint a porló, málló részeket el kell távolítani.

  Pórusbeton:
  Alapozás Capaplex-el 1:3 arányban, vízzel hígítva.

  Mészhomokkő, bevonat nélküli téglafelületek:
  Előkezelés nélkül bevonhatóak. 

  Hordképes bevonatok:
  A matt, gyengén szívó rétegek előkezelés nélkül, közvetlenül bevonhatók. Fényes felületeket és mázolóanyagokat érdesítse, majd alapozás HaftGrund EG használatával.

  Nem hordképes bevonatok:
  Távolítsa el a nem hordképes lakk-, diszperziós- vagy emulziós bevonatokat. Gyengén nedvszívó, sima felületek alapozás egy rétegben HaftGrund EG-vel. Az erősen porózus, málló, ill. szívó felületek alapozása CapaSol RapidGrund-al. Nem hordképes ásványi festékbevonatokat mechanikus úton el kell távolítani, majd a felületet portalanítani. Alapozás Dupa-Putzfestiger-el.

  Enyves festék bevonatok:
  A festendő felületet alapfelületig lemosni, majd alapozás Dupa-Putzfestiger használatával.

  Festetlen fűrészporos és dombornyomott papírtapéták:
  Előkezelés nélkül átvonhatók.

  Nem stabilan tapadó tapéták:
  Maradéktalanul távolítsa el, ragasztó- és hulladék maradványokat mossa le. Alapozás Dupa-Putzfestiger használatával. 

  Penészes, gombás felületek:
  A penész- és gombafertőzött felületeket nedves tisztítással el kell távolítani, meg kell tisztítani. A felületet Capatox gombafertőzések ellen alkalmazható vizes mikrobiocid oldattal át kell kenni, majd hagyni alaposan megszáradni. Alapozás az alapfelület tulajdonságaitól függően. Erősen penészes felületeknél, vagy várható penészesedés esetén az Indeko-W vagy Fungitex-W termékek használata ajánlott. Az ide vonatkozó törvényi- és hivatalos előírásokat, szabályozásokat figyelembe kell venni.

  Nikotin-, víz-, korom- és zsírfoltok:
  A nikotinszennyeződéseket, valamint a korom- és zsírfoltokat vízben feloldott háztartási zsíroldó tisztítószerrel lemosni, majd hagyni alaposan megszáradni. Kiszáradt vízfoltokat szárazan lekefélni. Szigetelő alapozás AquaSperrgrund fein alapozóval. Erősen szennyezett felületek fedőfestésére Aqua-inn No.1 alkalmazása ajánlott.

  Fa- és faalapú szerkezetek:
  Használja a vízzel hígítható, környezetkímélő Capacryl PU család termékeit.

  Apró felületi hibák:
  Megfelelő előkészítést követően a felület Caparol Glett vagy Caparol Akkordspachtel SF „plus” használatával az előírásoknak megfelelően kijavítható, majd ezt követően alapozandó.

  A felhasználás módja

  Ecsettel, hengerrel vagy Airless szórással. 

  Airless beállítások:
  Szórási szög: 50°
  Szelep: 0,018–0,021"
  Szórási nyomás: 150–180 bar

  Használatot követően a gépet tiszta vízzel azonnal meg kell tisztítani.

  Bevonatrendszer

  Használt előtt a terméket kézzel vagy lassú fordulatú keverővel alaposan fel kell keverni! Sima, egységes festés elérésnek érdekében alkalmazzon hígítatlan vagy szükség esetén max. 5% vízzel higított Indeko-plust. Kontrasztos felületek esetében előzetes, alapozó réteg szükséges, maximum 10% vízzel higított Indeko plus alkalmazásával. Egyenetlen, különböző nedvszívású alapfelületeken alapozás Caparol Haftgrund EG-vel.
  Az anyag túlhígítása befolyásolhatja a tulajdonságait (pl. fedőképesség, színárnyalat, ellenállóképesség, speciális tulajdonságok).

  Felhasználás

  Kb. 125 ml /m2 /rétegenként. Az anyagfelhasználás nagymértékben függ az alapfelület egyenetlenségétől, minőségétől és a felhordás módjától. A megadott érték tájékoztató jellegű, pontos értéket a helyszínen, próbafestéssel kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  Az alkalmazás és a száradás során az alapfelület, anyag és a környezet alsó hőmérséklethatára +5 °C.

  Száradás/száradási idő

  + 20 °C-nál és 65 %-os relatív páratartalom mellett 4-6 óra után a felület száraz és átfesthető. Kb 3 napot követően lesz teljesen száraz és válik terhelhetővé. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően, tiszta vízzel.

  Megjegyzés

  A termék speciális tulajdonságainak megőrzése érdekében más termékkel nem keverhető.

  A foltosodás elkerülése érdekében a festékbevonatot egy ütemben ún „nedves a nedvesre” technikával kell felhordani. Airless feldolgozás esetén a terméket alaposan fel kell keverni és átszűrni.

  Caparol Tiefgrund TB beltéri használata esetén tipikus oldószerszag léphet fel. Ennek megfelelően gondoskodni kell a megfelelő szellőztetésről. Érzékeny területeken javasoljuk az aromamentes Dupa-Putzfestiger használatát.

  Sötét, intenzív színek esetében mechanikai igénybevétel hatására karcolás, világos nyomok, csíkok, ún írás-effekt alakulhat ki. Ilyen esetben ajánlatos egy megegyező színárnyalatú PremiumColor fedőréteg alkalmazása. Kérjük, vegye figyelembe a PremiumColor termék műszaki adatlapját.

  A felület javítása számos tényezőtől függ, ezért kérjük, vegye figyelembe a BFS 25. számú műszaki adatlapját.

  Tanúsítványok

  A termék biztonságos beltéri használatát a Fraunhofer Wilhelm-Klauditz-Institut (WKI) értékelte, amely alapján az Indeko-plus elnyerte a „káros anyagokra vizsgált” TÜV minőségtanúsítványt. Kérésre a német tanúsítványt rendelkezésre bocsájtjuk.

  Figyelem (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (Kategória A/a): 30 g/l (2010). Ez a termék < 1 g/l VOC-t tartalmaz.

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Poliakrilát gyanta, alkáli vizüveg, titán-dioxid, szilikátok, víz, adalékanyagok.

  Műszaki tanácsadás

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel, ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu