caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/121373/042830_CP_Akkordspachtel_SF_Plus_Gebindegruppe.png

Akkordspachtel SF "plus"

Feldolgozásra kész, diszperziós, pasztaszerű, szórható beltéri glettanyag.

 • Alkalmazás

  Gazdaságos, szórható glettanyag foltszerű- és nagy összefüggő felületek glettelésére, falon és mennyezeten. Különösen alkalmas kész betonelemek, zsaluzott- és látszóbeton felületekre, vakolatokra, mész-homok téglára, pórusbetonra, gipsz- és gipszkarton lapokra és stabil, hordképes alapfelületekre.
  Alkalmazható Q3 vagy Q4 osztálynak megfelelő felületi minőség elérésére, gipsz- és gipszkarton lapokon a német BVG 2. számú és a BFS 12. számú adatlapjában szereplő előírások szerint.

  Tulajdonságok

  • Emisszióminimalizált és oldószermentes
  • Vízzel hígítható, környezetbarát és enyhe szagú
  • Nagy tapadási szilárdság
  • Szarukeménységűre száradó, nem zsugorodik
  • Szárazon csiszolható, nedvesen nemezesedő
  • Páraáteresztő (diffúzióképes)
  • Könnyen felhordható és besimítható
  • Tűzvédelmi besorolás: A2-s1,d0 DIN EN 13501-1 szerint

  Bázis

  Műanyag diszperzió DIN 55 945 szerint.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  PU zsák / vödör
  25 kg

  One-Way-Container (OWC) / Egy utas konténer
  800 kg

  Színek

  Természetes fehér

  Színezés: max 5 % CaparolColor Vollton- és Abtön vagy Amphicolor Vollton- und Abtön színezőfesték hozzákeverésével. Nagyobb arányú színezés gátolhatja az egyenletes gépi szórást.

  Fényességi fok

  Matt

  Tárolás

  Hűvös, de fagymentes helyen.

  Kiegészítő termék

  Csatlakozó készlet OWC (nem gyári tartozéka a OWC-nek, külön kell megrendelni):


  Készlet tartalma:
  B típusú csatlakozó
  Átalakító B-ről, C típusú csatlakozóra
  Szerelőkészlet
  Megfelelő karbantartás esetén az OWC csatlakozó készlet, többször, újra felhasználható. A glettszórógép és az OWC közötti csatlakozót és tömlőt a glettszóró gyártója szállítja.
  Kiegészítő termék:
  Füllspachtel P: fugák, hézagok és durvább felöleti hibák javításokhoz.

  Nedves helységekhez:
  Akkordspachtel KF, Histolith Renovierspachtel, Histolith Feinputz, Capatect-Feinspachtel 195, Capatect ArmaReno 700

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelületnek szennyeződésektől, leválló részektől mentesnek valamint száraznak kell lennie. VOB, "C" része szerint, DIN 18363, 3. bekezdése szerint.
  Az alapfelület és annak jellegétől függően a glettanyag felhasználása előtt megfelelő alapozót kell alkalmazni. A fényes valamint a stalbil meglévő, régi alapfelületeket érdesíteni szükséges. Kövesse a 650. számú műszaki adatlapot (Alapfelületek és előkészítésük).

  A felhasználás módja

  Kézi felhordás:
  A felhasználás előtt alaposan keverjük össze az anyagot, majd rozsdamentes acél simítóval hordjuk fel a felületre.

  Gépi szórásos technika:
  Ésszerű és gazdaságos megoldás fal- és mennyezetfelületek glettelésére, kész betonelemek, zsaluzott-, látszó-, gázbeton, gipsz- és, gipszkartonlapok esetén teljes felületű glettelésre, nagy teljesítményű szórópisztollyal, „vékony-glett” módszerrel. A felhasználás előtt alaposan keverjük össze az anyagot, különösen figyeljünk erre a vödrös kiszerelés esetén.
   
  Munkafolyamat:
  A teljes felületre, bő szórással hígítatlanul hordjuk fel a Caparol Akkordspachtel SF „plus”-t, majd rozsdamentes acél simítóval az anyagot simítsuk el. Javasolt a kétkezes falispatulya, simító használata. Száradás után a Caparol Akkordspachtel SF „plus” strukturálható, ún. nedves filces simítóval megmunkálható és szárazon csiszolható. Alapos, teljes száradást követően a kívánt felületi szerkezetnek (finomabbtól egészen a durváig) megfelelően lehet felszórni a Caparol Accordspachtel SF „plus”-t. A struktúra képe a hígítási foktól és a fúvóka méretétől függően változtatható. Az ún. fröcskölt, foltos technika különösen ajánlott olyan mennyezeteken, melyeken további kezelést nem kívánunk elvégezni.

  Speciális tanácsok gletteléshez, gépi szóráshoz:
  Nagyobb helységekben a szórást és a glettelést kezdjük a mennyezeten és a falfelület magasabb részein (fejmagasság), mely a padlóról könnyedén elérhető. A glettelést követően mikor az anyag elkezd meghúzni, a sarkokat nedves radiátor ecsettel húzzuk át. A felületet hagyja megszáradni majd az esetleges buborékokat, hólyagokat kézzel érintse meg. Amennyiben rozsdás foltok jelennek meg a felületen a megfelelő száradást követően korróziógátló alapozóval pl. Capalac Allgrund (stupfolással) kezeljük. Nagyon sima betonfelületek esetén előglettelés nélküli szórt alapréteg felhordása ajánlott.

  Munkacsoport, munkamegosztás:
  A szórásnál ajánlott 2-3 szakember alkalmazása. 1 fő kezeli a szórópisztolyt, 1 fő glettel, simítja a felület és 1 fő felelős a megfelelő anyagellátásért.

  Felületek megóvása, takarása:
  Ablak- és ajtónyílások lefedése műanyag fóliával ajánlott. Padlóburkolatokat nehéz takarófóliával fedjük le.

  Ajánlott szórógépek és kompresszorok:
  Caparol-Akkordspachtel SF „plus” felhordható vakolat szórógépekkel vagy nagyteljesítményű Airless glettszórógépekkel. Airless gépek használata esettén távolítson el minden szűrőt. Airless gépek esetében a gyártó által javasolt pisztolyt kell használni. A kész felület szerkezeti képét befolyásolja az alkalmazott fúvóka mérete és az esetleges higítás mértéke.

  Fúvóka mérete: 0,035 "- 0,043"
  Nyomás: kb. 150-180 bar
  A megfelelő Airless gyártó által ajánlott nagyobb átfolyású szórópisztolyokat is használhatjuk a felületekhez.

  Optimális alkalmazás érdekében a feldolgozás során legalább + 10 °C anyag, környezet- és levegőhőmérsékletet kell biztosítani.

  Bevonatrendszer

  Átkenhetőség:
  A Caparol-Akkordspachtel SF "plus" -al glettelt felületek alapos száradást követően, alapozó réteg nélkül bevonhatóak, megfelelő Caparol diszperziós és latex festékekkel vagy Capacryl akril zománcokkal. A Sylitol Bio-Innenfarbe beltéri festék alkalmazása előtt mindig Caparol-HaftGrund termékkel alapozzon. További plasztikus anyagokkal történő kezelés, valamint textil és üvegszövet tapéták használata előtt a felületet Caparol Haftgrund, CapaSol vagy CapaSol RapidGrund termékekkel ajánlott alapozni.
  Műgyanta vakolatok alkalmazása esetén Capatect Putzgrund vakolatalapozó használata szükséges.

  Felhasználás

  Gépi szórás esetén: 
  kb: 1500 g /m/mm /rétegvastagság.

  Fröccsköléses, struktúra képzéses technika esetén:
  kb: 400–700 g/m2 a kívánt struktúrától függően.

  Az anyagszükséglet függ az alapfelület nedvszívásától, egyenletlenségétől és a felhasználás módjától függően. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafelhordással kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  Legalacsonyabb hőmérséklet, alkalmazás és száradás folyamán:
  +5 °C aljzat, környezet és levegőhőmérséklet
  A felhordás során az anyag hőmérséklete > + 10 °C legyen.

  Száradás/száradási idő

  Kb. 12 - 48 óra, az épület nedvességétől, hőmérsékletétől és a bevonat vastagságától függően.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Megjegyzés

  Az Akkordspachtel SF "plus" nem alkalmas nedves helységekben történő alkalmazásra.

  A természetes töltőanyag-tartalom miatt csekély színváltozás jelentkezhet. Amennyiben a felület festetlen, bevonat nélküli marad a szórásos felhordást követően, akkor javasoljuk ugyanazon gyártásból származó anyag használatát.

  Amennyiben a felhordáshoz új gépet használ, abban az esetben az első beindításnál egy egyszeri bejáratódási csiga- és tömlő kopással kell számolni. Kérjük, kövesse a készülék gyártójának beüzemelési utasításait.

  A géppel szórt falfelületeket fröcskölt, foltos technika alkalmazása esetén javasolt a felületet Caparol diszperziós festékekkel átvonni a magasabb felületi ellenállás érdekében, mely gyakran szükséges a falfelületek esetében.

  Tömör, kevésbé nedvszívó felületeken finom légbuborékok (hólyagosódás) keletkezhetnek, melyeket rövid kiszellőztetési időt követően, egy újabb átsimítással eltávolíthatunk. A simításhoz szükséges megfelelő száradási időtartam mértéke függ a falfelület hőmérsékletétől és a levegő páratartalmától. Ha a légbuborékok ismételten megjelennek a felületen, akkor túl korán lett elvégezve az újrasimítás. Ilyen esetben ismételje meg az átglettelési folyamatot.

  A durva, strukturált felületeknél, a sík, egyenletes felület eléréséhez érdekében szükséges lehet további glettelési folyamat.

  A gipsztartalmú glettanyagok átdolgozása során, a nedvességnek való kitettség következtében duzzanat, hólyagképződés valamint hámlás léphet fel. Ezért gyors száradást kell biztosítani a megfelelő szellőztetés és hőmérséklet mellett. Kövesse a német Gipsz és Gipszkarton Szövetség 2. sz. "Gipszkarton kiegyenlítése" adatlapját. Szükség esetén alapozzon Caparol HatfGrund vagy CapaSol Rapidgrund termékekkel.

  Tanúsítványok

  • Tűzzel szembeni viselkedés besorolása.

  • Emisszió (kibocsátás) mérés DIN ISO 16000-9 alapján.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Gyermekektől elzárva tartandó. A használat és a száradás során gondoskodjon a megfelelő szellőzésről. A termék használata közben tilos enni, inni vagy dohányozni. A por/köd//permet belélegzése tilos. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. Ha szembe vagy bőrre kerül, azonnal öblítse le bő vízzel. Nem juthat a csatornarendszerbe, nyílt vizekbe és a talajba. Csiszoláskor használjon A2/P2 kombinált szűrőt.
  Tartalmaz: 1,2-benzizotiazol-3 (2H)-on, 2-metil-2H-izotiazol-3-on. Allergiás reakciókat válthat ki.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  Erre a termékcsoportra nincs EU határérték. Ez a termék max. < 1 g / l VOC tartalmaz.

  GIS kód

  BSW20

  Termékkód festékek és zománcok

  M-DF01 (korábban)

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Akrilgyanta diszperzió, szilikátok, víz, adalékanyagok, tartósítószerek (metil- / benzizotiazolinon)

  További részletek

  Lásd a biztonsági adatlapot.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Műszaki információ

  Biztonsági adatlapok

  Információk

  Műszaki információ

  Biztonsági adatlapok

  Információk