caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/220891/062503_OptiSilan_TiefGrund.png

OptiSilan TiefGrund

Mély felületi beszívódású, hidrofób, szilikongyanta alapozó kül- és beltéri felületekhez.

 • Alkalmazás

  Átlátszó, szilikongyanta alapú alapozó szilárd és porózus felületek megszilárdításához és kiegyenlítéséhez, amelyek erős vagy egyenetlen nedvszívó képességgel rendelkeznek. Kiválóan alkalmas: durva-porózus, nedvszívó, enyhén porló és krétásodó vakolatokon, tégla- és betonfelületeken, gipszkarton táblákon, gipszvakolatokon és gipszes alapú glettanyagokon, valamint laza, porló, nem megfelelő tapadású diszperziós glettanyagokon.

  Az OptiSlian TiefGrunddal alapozott felület diszperziós, szilikon és polimer gyanta festékekkel bevonható. Az OptiSilan TiefGrund hidrofób és különösen mély felületi behatolással rendelkezik a finom eloszlású polisziloxán-hidroszol kötőanyagnak köszönhetően.

  Tulajdonságok

  • Mély felületi beszívódás a polisziloxán-hidroszol által
  • Hidrofóbizáló hatás
  • Hatékony felület erősítő tulajdonság
  • Nagyon jó tapadás
  • Ideális ThermoSan, AmphiSilan, Muresko és egyéb szilikongyanta homlokzatfestékek számára

  Bázis

  Polisziloxán és speciális műanyag diszperzió kombinációja.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Műanyag kanna 
  2,5 l / 10 l

   

  Színek

  Zöldes-transzparens

  Tárolás

  Hűvös, de fagymentes helyen.

  Műszaki adatok

   

  Sűrűség

  kb.: 1,0 g/cm3

  Kiegészítő termék

  CapaGrund Universal, Dupa-Putzfestiger

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +++++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését. Kérjük, olvassa el a 650. számú (Alapfelületek és azok előkezelése) műszaki adatlapunkat a különféle felületek alkalmasságról és a szükséges előkezelésről.

  A felhasználás módja

  Ecsettel vagy kefével történő bő felhordással a teljes erősítő hatás elérhető. Hengerrel történő alkalmazás kevésbé hatékony. Airless gépi szórással történő feldolgozás lehetséges.

  Bevonatrendszer

  Normál és gyenge nedvszívású felületeken hígítatlanul, erősen nedvszívó felületeken szintén hígítatlanul, de gazdagon, kiadósabban alkalmazza az OptiSilan Tiefgrund-ot. Amennyiben szükséges hígítsa 1 egységnyi vízzel és „nedves a nedvesre” technikával, kefével vagy ecsettel dörzsölje be az alapfelületbe, amíg teljesen telítetté nem válik. Az alapozó nem képezhet zárt, fényes filmréteget.

  Felhasználás

  Kb. 150-200 ml/m2 rétegenként az alapfelület nedvszívásától, egyenetlenségétől és a felhasználás módjától függően. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafelhordással kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  A feldolgozás és a száradás során a környezetnek, az anyagnak és a felületnek +5 °C és +30 °C hőmérséklet között kell lennie.

  Száradás/száradási idő

  +20 ° C-on és 65% relatív páratartalom mellett kb. 12 óra után újra felhasználható. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Airless alkalmazhatóság

  Szórási szög: 60°
  Fúvóka mérete: 0,029"
  Szórási nyomás: 50 bar

  Használatot követően a gépet tiszta vízzel azonnal meg kell tisztítani.

  Megjegyzés

  Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen. Figyeljünk az éjszakai fagyokra!
  Az OptiSilan TiefGrund nem alkalmas vízterhelésnek kitett vízszintes felületekre. Az OptiSilan TiefGrund speciális összetétele és tulajdonságai miatt más anyagokkal nem keverhető.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Allergiás bőrreakciót válthat ki. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Védőkesztyű/ szemvédő használata kötelező. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. Tartalmaz: 1,2-benzizotiazol-3 (2H)-on, 2-metil-2H-izotiazol-3-on.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (kategória A/h): 30 g/l (2010). Ez a termék max. 1 g/l VOC-t tartalmaz.

  Termékkód festékek és zománcok

  GISCODE: BSW20          
  (korábban M-DF01)

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Poliakrilát gyanta, víz, adalékanyagok, tartósítószerek (metil- / benzizotiazolinon).

  További részletek

  Lásd a biztonsági adatlapot.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu