Histolith

Épületszínek a műemlékek számára

A Histolith színkártya egy - a műemlékvédelmi szakemberek és a Caparol között létrejött - kooperáció eredménye. A több mint 360 - részben történelminek tekinthető - épületszínnel optimális segítséget jelent a szakembereknek, a műemlékvédelem és felújítás során, az építészeti stílushoz kapcsolódó színek kiválasztásában.

Az ásványi pigmenteken alapuló - tartós színeket tartalmazó - kollekcióhoz a történelmi épületek szolgáltak mintául. Az így kialakult összeállítás az alábbiak szerint lett rendszerezve:

  • 10 teljes szín
  • 20 fehér árnyalat
  • 49 pigment sor, mindegyik egy teljesen pigmentált színnel kezdődik, majd 10 darab fokozatosan világosodó árnyalat követi.


A színárnyalat nevekhez a német nyelvterületen használt történelmi pigment és anyagneveket választották. A minták hátoldalán további hasznos információkat találunk, mint például: világossági érték, metrikus LCH érték, kikeverhetőség a különböző kötőanyagokkal vagy a mintául vett objektum/épület.

A Histolith színkártya mellett, annak könyv formátumú, kapcsos-rendezős, összeállítása is létezik. Mindkét kivitelben pontosan ugyanazok a színek és információk találhatóak.

Histolith színkártya

Ideális a helyszíni napi munkáknál. Praktikus 21x5cm-es formátumban, legfeljebb 2 színárnyalattal egy lapon.

Histolith kapcsos rendező

Az ügyfeleknél történő fontos prezentációkhoz. Mindkét kapcsos rendező - külön kivehető - A5-ös formátumú színmintákat tartalmaz.