caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/120628/063300_CP_Akkordspachtel_fein_25_kg.png

Akkordspachtel fein

Legmagasabb igényeknek megfelelő felhasználásra kész, finom, pasztaszerű, diszperziós glettanyag beltérben történő felhasználásra.
 • Alkalmazás

  Az Akkordspachtel fein egy univerzális glettanyag kisméretű felületi hibák, repedések és zsugorodási lyukak javítására, valamint vakolt- és betonfelületek különösen finom glettelésére fal- és mennyezet felületeken és betonszerkezet fröcsköléses strukturálására. Továbbá alkalmazható Stucco Decor di Luce és Stucco Satinato kreatív beltéri dekorációs faltechnikák előkészítésére.
  Alkalmazható Q3 vagy Q4 osztálynak megfelelő felületi minőség elérésére, gipsz- és gipszkarton lapokon a német BVG 2. számú és a BFS 12. számú adatlapjában szereplő előírások szerint.

  Tulajdonságok

  • Könnyen feldolgozható, simítható
  • Emisszió-minimalizált és oldószermentes
  • Vízzel hígítható, környezetbarát és enyhe szagú (AgBB által tesztelt)
  • Nagy tapadási szilárdság
  • Szarukeménységűre száradó, nem zsugorodik
  • Szárazon csiszolható, nedvesen nemezesedő
  • Páraáteresztő (diffúzióképes)
  • Könnyen felhordható és besimítható
  • Tűzvédelmi besorolás: A2-s1,d0 DIN EN 13501-1 szerint

  Bázis

  Műanyag diszperzió DIN 55 945 szerint.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  25 kg

  Színek

  Természetes fehér

  Színezés: max 5 % CaparolColor Vollton- és Abtönfarben vagy Amphicolor Vollton- und Abtönfarben színezőfesték hozzákeverésével. Nagyobb arányú színezés gátolhatja az egyenletes gépi szórást.

  Fényességi fok

  Matt

  Tárolás

  Hűvös, de fagymentes helyen.

  Kiegészítő termék

  Kiegészítő termék:
  Füllspachtel P: fugák, hézagok és durvább felöleti hibák javításokhoz mennyezeten és gipszkarton lapon (Q1 - Q2).

  Nedves helységekhez:
  Akkordspachtel KF, Histolith Renovierspachtel, Histolith Feinputz, Capatect-Feinspachtel 195, Capatect ArmaReno 700

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelületnek szennyeződésektől, leválló részektől mentesnek valamint száraznak kell lennie. VOB, "C" része szerint, DIN 18363, 3. bekezdése szerint.
  Az alapfelület és annak jellegétől függően a glettanyag felhasználása előtt megfelelő alapozót kell alkalmazni. A fényes valamint a stalbil meglévő, régi alapfelületeket érdesíteni szükséges. Kövesse a 650. számú műszaki adatlapot (Alapfelületek és előkészítésük).

  Alapfelület előkészítése

  Felület előkészítés:
  A PII és PIII habarcscsoport vakolatai, nyomószilárdság a DIN EN 998-1 szerint, minimum 2 N /mm2. Szilárd, normál nedvszívású vakolatok előkezelés nélkül bevonhatóak. Durván porózus felületek esetében alapozzon OptiSilan TiefGrund, CapaSol vagy CapaSol RapidGrund termékekkel.

  A PIV habarcsosztály gipszvakolatai, nyomószilárdság a DIN EN 13279 szerint, minimum 2 N / mm2. Alapozás Caparol-Haftgrund alapozóval. Erősen nedvszívó alapfelületek esetében alkalmazza CapaSol vagy CapaSol RapidGrund mélyalapozó termékeket. Gipszvakolatok száradásból adódó zsugorodási, valamint egyéb felületi egyenetlenségeit csiszolja meg, távolítsa el a port, és alapozza Caparol Tiefgrund TB oldószer tartalmú mélyalapozóval.

  A felhasználás módja

  Kézi felhordás:
  A felhasználás előtt alaposan keverjük össze az anyagot, majd rozsdamentes acél simítóval hordjuk fel a felületre.

  Gépi szórásos technika:
  Ésszerű és gazdaságos megoldás fal- és mennyezetfelületek glettelésére, kész betonelemek, zsaluzott-, látszó-, gázbeton, gipsz- és, gipszkartonlapok esetén teljes felületű glettelésre, nagy teljesítményű szórópisztollyal. A megfelelő konzisztencia beállítását (legfeljebb 5% víz hozzáadásával) követően az Akkordspachtel fein gépi szórással finoman feldolgozható. A felhasználás előtt alaposan keverjük össze az anyagot.

  Munkafolyamat:
  A teljes felületre, bő szórással hígítatlanul hordjuk fel a Caparol Akkordspachtel fein-t, majd rozsdamentes acél simítóval az anyagot simítsuk el. Javasolt a kétkezes falispatulya, simító használata. Száradás után az Akkordspachtel fein strukturálható, ún. nedves filces simítóval megmunkálható, szárazon csiszolható.

  Speciális tanácsok gletteléshez, gépi szóráshoz:
  Nagyobb helységekben a szórást és a glettelést kezdjük a mennyezeten és a falfelület magasabb részein (fejmagasság), mely a padlóról könnyedén elérhető. A glettelést követően mikor az anyag elkezd meghúzni, a sarkokat nedves radiátor ecsettel húzzuk át. A felületet hagyja megszáradni majd az esetleges buborékokat, hólyagokat kézzel érintse meg. Amennyiben rozsdás foltok jelennek meg a felületen a megfelelő száradást követően korróziógátló alapozóval pl. Capalac Allgrund (stupfolással) kezeljük. Nagyon sima betonfelületek esetén előglettelés nélküli szórt alapréteg felhordása ajánlott.

  Munkacsoport, munkamegosztás:
  A szórásnál ajánlott 2-3 szakember alkalmazása. 1 fő kezeli a szórópisztolyt, 1 fő glettel, simítja a felület és 1 fő felelős a megfelelő anyagellátásért.

  Felületek megóvása, takarása:
  Ablak- és ajtónyílások lefedése műanyag fóliával ajánlott. Padlóburkolatokat nehéz takarófóliával fedjük le.

  Ajánlott szórógépek és kompresszorok:
  Caparol Akkordspachtel fein felhordható vakolat szórógépekkel vagy nagyteljesítményű Airless glettszóró-gépekkel. Airless gépek használata esettén távolítson el minden szűrőt. Airless gépek esetében a gyártó által javasolt pisztolyt kell használni. A kész felület szerkezeti képét befolyásolja az alkalmazott fúvóka mérete és az esetleges higítás mértéke.

  Fúvóka mérete: 0,035 "- 0,043"
  Nyomás: kb. 150-180 bar
  A megfelelő Airless gyártó által ajánlott nagyobb átfolyású szórópisztolyokat is használhatjuk a felületekhez, mely jelentősen megkönnyíti a glettanyag feldolgozását. Áramlási sebesség: > 6 l /perc.

  Optimális alkalmazás érdekében a feldolgozás során legalább + 10 °C anyag, környezet- és levegőhőmérsékletet kell biztosítani.

  Bevonatrendszer

  Átkenhetőség:
  Az Akkordspachtel fein-el glettelt felületek alapos száradást követően, alapozó réteg nélkül bevonhatóak, megfelelő Caparol diszperziós és latex festékekkel vagy Capacryl akril zománcokkal. A Sylitol Bio-Innenfarbe beltéri festék alkalmazása előtt mindig Caparol-HaftGrund termékkel alapozzon. További plasztikus anyagokkal történő kezelés, valamint textil és üvegszövet tapéták használata előtt a felületet Caparol Haftgrund, CapaSol vagy CapaSol RapidGrund termékekkel ajánlott alapozni. Műgyanta vakolatok alkalmazása esetén Capatect Putzgrund vakolatalapozó használata szükséges.

  Felhasználás

  kb. 1800 g /m2 /mm /rétegvastagság.

  Feldolgozási feltételek

  Legalacsonyabb hőmérséklet, alkalmazás és száradás folyamán:
  +5 °C aljzat, környezet és levegőhőmérséklet
  A felhordás során az anyag hőmérséklete > + 10 °C legyen.

  Száradás/száradási idő

  Kb. 12 - 48 óra, az épület nedvességétől, hőmérsékletétől és a bevonat vastagságától függően.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Megjegyzés

  Az Akkordspachtel fein nem alkalmas nedves helységekben történő alkalmazásra.

  A természetes töltőanyag-tartalom miatt csekély színváltozás jelentkezhet. Amennyiben a felület festetlen, bevonat nélküli marad a szórásos felhordást követően, akkor javasoljuk ugyanazon gyártásból származó anyag használatát.

  Amennyiben a felhordáshoz új gépet használ, abban az esetben az első beindításnál egy egyszeri bejáratódási csiga- és tömlő kopással kell számolni. Kérjük, kövesse a készülék gyártójának beüzemelési utasításait.

  A géppel szórt falfelületeket fröcskölt, foltos technika alkalmazása esetén javasolt a felületet Caparol diszperziós festékekkel átvonni a magasabb felületi ellenállás érdekében, mely gyakran szükséges a falfelületek esetében.

  Tömör, kevésbé nedvszívó felületeken finom légbuborékok (hólyagosódás) keletkezhetnek, melyeket rövid kiszellőztetési időt követően, egy újabb átsimítással eltávolíthatunk. A simításhoz szükséges megfelelő száradási időtartam mértéke függ a falfelület hőmérsékletétől és a levegő páratartalmától. Ha a légbuborékok ismételten megjelennek a felületen, akkor túl korán lett elvégezve az újrasimítás. Ilyen esetben ismételje meg az átglettelési folyamatot. Ezen hatás minimalizálásának érdekében Caparol-HaftGrund pigmentált alapozó használata szükséges. A durva, strukturált felületeknél, a sík, egyenletes felület eléréséhez érdekében szükséges lehet további glettelési folyamat.


  A gipsztartalmú glettanyagok átdolgozása során, a nedvességnek való kitettség következtében duzzanat, hólyagképződés valamint hámlás léphet fel. Ezért gyors száradást kell biztosítani a megfelelő szellőztetés és hőmérséklet mellett. Kövesse a német Gipsz és Gipszkarton Szövetség 2. sz. "Gipszkarton kiegyenlítése" adatlapját. Szükség esetén alapozzon Caparol HatfGrund vagy CapaSol Rapidgrund termékekkel.

  Tanúsítványok

  • Tűzzel szembeni viselkedés besorolása.
  • Emisszió (kibocsátás) vizsgálata, AgBB.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Gyermekektől elzárva tartandó. A használat és a száradás során gondoskodjon a megfelelő szellőzésről. A termék használata közben tilos enni, inni vagy dohányozni. A por/köd//permet belélegzése tilos. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. Ha szembe vagy bőrre kerül, azonnal öblítse le bő vízzel. Nem juthat a csatornarendszerbe, nyílt vizekbe és a talajba. Csiszoláskor használjon A2/P2 kombinált szűrőt. Allergiás reakciókat válthat ki.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  Erre a termékcsoportra nincs EU határérték. Ez a termék max. < 1 g / l VOC tartalmaz.

  GIS kód

  BSW20

  Termékkód festékek és zománcok

  M-DF01 (korábban)

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Polivinil-acetát-gyanta, kalcium-karbonát, titán-dioxid, szilikátok, víz, adalékanyagok, tartósítószerek (metil-izotiazolinon, benzisotiazolinon).

  További részletek

  Lásd a biztonsági adatlapot.

  Műszaki tanácsadás

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Műszaki információ

  Biztonsági adatlapok