caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/221457/062684_Capatect_Acryl_Fassadenputz_W_EXC_HU.png

Capatect Acryl Fassadenputz W

Időjárásálló, felhasználásra kész homlokzati akrilgyanta vakolat, penész- és algásodás elleni védelemmel.

 • Caparol / Capatect Acryl Fassadenputz W

  Alkalmazás

  Dekoratív homlokzati vékonyvakolat egyenletes szemcsézettségű felülettel, kapart (K15 és K20) és gördülőszemcsés (R20) struktúrában. Alkalmazható Capatect polisztirol maggal rendlekező hőszigetelőrendszerek, bevonat nélküli ásványi- és betonfelületek valamint PII és PIII habarcsosztály aljzataira.

  Tulajdonságok

  • Könnyen felhordható és strukturálható
  • Ellenáll az alga- és penész spórák lerakódásának
  • Környezetbarát, vizesbázisú
  • Időjárásálló
  • Hidrofób
  • Repedés áthidaló
  • Diffúzióképes
  • Lúgos anyagoknak ellenáll, nem szappanosodik

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  25 kg

  Színek

  Fehér

  A Capatect Acryl Fassadenputz W gyárilag vagy Caparol partnereknél ColorExpress színezőgép rendszerrel, Caparol színkártyák által kínált több, mint 1000 színárnyalatban színezhető.

  Megjegyzés: világossági érték <25 színárnyalatok alkalmazása többrétegű homlokzati hőszigetelő rendszerekre (THR) nem javasolt. Ezen sötét színek esetén kérjen szaktanácsot területileg illetékes Caparol szaktanácsadónktól.

  Felhordás előtt ellenőrizze a színezett terméket a színeltérés elkerülése érdekében. Szomszédos falfelületeken valamint, hogy a felhordást követően a kész felület egységes, homogén megjelenést kapjon, mindig ugyanabból a gyártásból (Charge) származó színezett Capatect Acryl Fassadenputz W-t használjon.

  Fényességi fok

  Matt

  Tárolás

  Eredeti lezárt csomagolásban hűvös, fagymentes helyen, közvetlen napfénytől védve +5 °C és  +30 °C közötti hőmérsékleten. Sértetlen, eredeti, lezárt vödörben 24 hónapig tárolható.

  Legnagyobb szemcseméret

  K15: 1,5mm
  K20: 2,0mm
  R20: 2,0mm

  Kötőanyag

  Akrilgyanta diszperzió, ásványi töltőanyagok, pigmentek, adalékanyagok és víz.

  Hivatalos minőségi tanúsítvány

  ETA-18/0369
  ETA-18/0370

  Kiegészítő termék

  Capatect Putzgrund 605 vakolatalapozó

  Megjegyzés

  Az alapanyagként alkalmazott természetes homokszemcsék miatt a különböző gyártási adagokból származó termékek néha enyhe színárnyalati különbséget mutathatnak.

  Alapfelület előkészítése

  Az alapfelületnek egyenletesnek, tisztának, száraznak, szilárdnak, stabilnak, hordképesnek, valamint szennyeződéstől, tapadást rontó anyagoktól, laza- és málló részektől mentesnek kell lennie. Távolítsa el a zománcok, diszperziós festékek, szintetikus vakolatok, nem megfelelő ásványi festékek és vakolatok, valamint minden egyéb elválasztó bevonatot, maradványt, amely csökkentheti vagy megakadályozhatja a megfelelő tapadást.

  Szerves anyagokkal (alga, penész, gomba, moha) fertőzött felületeket mechanikus úton (lekeféléssel, ledörzsöléssel, lekaparással) vagy az előírások szerint nagynyomású vízsugárral meg kell tisztítani. Ezt követően a megtisztított felületet kenjük át Capatox-al, majd hagyjuk megszáradni.
  Az ipari gázokkal vagy korommal szennyezett felületeket az előírások figyelembevételével nagynyomású vízsugárral és a megfelelő tisztítószerekkel megfelelően tisztítsa meg.

  A felhasználás módja

  A Capatect Acryl Fassadenputz W textúrált vékonyvakolatot a teljes felületre rozsdamentes acél simítóval kell felhordani.  A felhordott réteget szemcseméretnek megfelelően kell lehúzni. Ezt követően még nedves állapotban műanyag simítóval (dörzsölővel) kell kialakítani a terméknek megfelelő struktúrát. Kapart (K15 és K20) vakolatok esetében egyenletes körkörös mozgással, dörzsölt vakolatnál (R20) az igénynek megfelelő megjelenéshez igazodva vízszintes, függőleges vagy körkörös technikával.

  Az egységes felületi megjelenés érdekében törekedni kell, hogy ugyanazon szakemberek dolgozzanak a kivitelezendő falfelületen, ezzel elkerülhetők a strukturális eltérések. Nagy felületek esetén minden állványzati szinten megfelelő számú szakembernek kell tartózkodnia, hogy az anyag megszakítás nélküli, nedves a nedvesre történő technikával kerüljön kivitelezésre (felhordásra majd strukturálásra) az átlapolási foltok elkerülése érdekében.

  A termék speciális tulajdonságainak megőrzése érdekében ne keverjük más termékkel. Nem alkalmas vízszintes, csapadékvíznek kitett felületek bevonására.

  Bevonatrendszer

  Alapozórétegként Capatect Putzgrund 605 vakolatalapozó alkalmazható, a színezővakolat színárnyalatához közeli színben.

  Capatect hőszigetelőrendszerek (ETICS/WDVS/THR):
  Új, ásványi alapfelületek (üvegszövettel beágyazott réteg)
  Alapozás: Capatect Putzgrund 605

  Vakolatok PII és PIII habarcsosztály szerint:
  Az új vakolatokat megfelelő száradási idő után, általában 2 - 4 hetet követően (kb. 20 ° C-on és 65% relatív páratartalom mellett) lehet bevonni.
  Régi, javított felületek legyenek jól megszáradva és kikeményedve. A porló felületű vakolatokat Caparol Tiefgrund TB alapozóval előkezelni, majd köztes rétegként Capatect Putzgrund 605 alkalmazása.

  Beton:
  A betonfelületeket a szennyeződésektől megfelelően meg kell tisztítani, lekefélni és portalanítani. Zsaluolaj, -zsír és –viaszmaradványokat gőzborotvás mosással el kell távolítani a helyi jogszabályi előírásoknak megfellelően. A zárványhibákat és kitöréseket alkalmas betonjavító habarccsal kijavítani. Kopott, porló, málló felületeket Caparol Tiefgrund TB-vel alapozni, majd köztes rétegként Capatect Putzgrund 605 alkalmazása.

  Fenntartható, matt, diszperziós festékbevonatok:
  Matt, enyhén nedszívó felületek közvetlenül bevonhatók. A szennyezett, krétásodó, nem megfelelően tapadó, rossz állapotú felületeket szárazon (csiszolás, kaparás) vagy magasnyomású mosóval a jogszabályi előírások figyelembevétel meg kell tisztítani majd alapozás Capatect Putzgrund 605-el.

  Felhasználás

   Capatect Acryl Fassadenputz W
  TermékStruktúraSzemcseméret 
  [ mm ]
   Anyagszükséglet
  [ kb. kg/m2 ]
   K15kapart1.52.5
   K20kapart2.03.0
   R20gördülőszemcsés2.02.6

  Az anyagfelhasználás nagymértékben függ az alapfelület típusától, minőségétől és a felhordás módjától. Az adatok tájékoztató jellegűek, pontos értékeket a helyszínen, próbafelhordással kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  Az alkalmazás és a száradás során az alapfelület, anyag és a környezet hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen. Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen. Figyeljünk az éjszakai fagyokra!

  Száradás/száradási idő

  +20 °C hőmérséklet és 65% relatív páratartalom esetén 12 - 36 óra (szemcsemérettől és időjárási körülményekétől függően). Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a fenti száradási idő arányosan növekszik.  A száradás időtartama alatt a felületet esőtől, fagytól védeni kell.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően, azonnal, vízzel.

  Az anyag előkészítése

  Felhasználás elött a Capatect Acryl Fassadenputz W-tt alacsony fordulatszámú rozsdamentes keverőszárral keverjük össze. Szükség esetén a megfelelő konzisztenciát max 1% csapvíz hozzáaádásával állítsuk be.

  Megjegyzés

  A Capatect Acryl Fassadenputz W védi a homlokzatokat alga- és penész spórák lerakódása ellen. Amennyiben további megelőző védelemre van szükség, alkalmazzon kettős bevonatot, ThermoSan NQG homlokzati festék alkalmazásával.

  Rézvezetők („Cu” ionok esővízben) reakcióba léphetnek a Capatect Acryl Fassadenputz W komponenseivel, mely barnás elszíneződéshez vezethet. Emiatt a rézfelületeket védeni kell az oxidációval szemben.

  Alternatív termék: Capatect Silikon Fassadenputz W

  Figyelem (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Gyermekektől elzárandó. A termék használata és a száradása során gondoskodjon a megfelelő szellőzésről. A feldolgozás közben ne egyen, igyon vagy dohányozzon.
  A termék kezelésekor, alkalmazásakor a vegyi anyagokra vonatkozó általános higiéniai és biztonsági előírásokat be kell tartani. Kerüljük a huzamosabb bőrrel való érintkezést. Ha bőrre vagy szembe kerül, azonnal, bő vízzel öblítse le/ki. Adott esetben távolítsa el a kontaktlencséket illetve forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy szakorvoshoz). A termék allergiás reakciót váltható ki. Bővebben lásd: Biztonsági Adatlap.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.
  Nem juthat csatornarendszerbe, nyílt vizekbe és talajba.

  Egyéb megjegyzés

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Műszaki információ

  Product recommendation:

  Capatect Dämmkleber 175

  Capatect Klebe- und Armierungsmasse 176

  Capatect Putzgrund 605

  Capatect Silikon Fassadenputz W