caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/206936/060204_CAPAWOOD_Oil_NEE3_1_HU.png

CapaWood Oil

A természetes olajokon alapuló termék biztosítja a fa teljes védelmét az időjárási behatásokkal szemben. Első rétegként használja a színtelen olajat, majd a kiválasztott színben kenje át két rétegben az önnek megfelelő színnel.

Kültéri fa bútorokra és szerkezetek védelmére fejlesztett faolaj. A természetes olajokon alapuló termék biztosítja a fa teljes védelmét az időjárási behatásokkal szemben. Első rétegként használja a színtelen olajat, majd a kiválasztott színben kenje át két rétegben a végleges színnel.

Alkalmazás

A faolaj megvédi a nem mérettartó kerti faszerkezeteket, mint például teraszok, kerítések, pergolák, kerti lugasok, kerti bútorok és bordás fapadlók.

Tulajdonságok

Nyílt pórusú faolaj, mely magas UV védelmet biztosít kültéri fafelületeken. Kiválóan megőrzi a fa természetes struktúráját, vízlepergető és nedvesség szabályozó hatású, könnyen feldolgozható. Nem alkalmas tartósan vízzel érintkező, vagy föld alatti, illetve statikus igénybevételnek kitett felületeken.

Bázis

Lenolaj- és Alkidgyanta kötőanyagú, Pigmentek, Adalkanyagok

Kiszerelés/csomagolási egység

0,75 L, 2,5 L

Színek

Színtelen, Teak, Palisander

Fényességi fok

Selyemmatt

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen. Jól szellőztetett helysegben 5 oC és 20 oC között.
Eltarható: gyártástól számított 3 évig bontatlan csomagolásban. Gyártási dátum a csomagoláson. (nap/hónap/év) Sarzsszám balról jobbra:1-2 szám a gyártás hete, 3. szám a hét napja, 4. szám a gyártás éve (pl.: 2018 esetében 8)

Sűrűség

kb. 0,84 g/cm2

Alkalmas alapfelületek

Az alapfelületnek tisztának, hordképesnek és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lennie.

Alapfelület előkészítése

Új fa felületek: Gyalult fa felületeket a rostok irányában megcsiszoljuk és portalanítjuk.
Régi nem kezelt fa felületek: Elszürkült, az időjárásnak kitett fa felületeket a hordképes rétegig visszacsiszolni és portalanítani.
Bevonattal ellátott fa felületek: Lakkokat, régi vastag bevonatokat a nyers fáig vissza csiszolni. A végony lazúr bevonatokat megcsiszolni, portalanítani és a felületet a Capawood Oil összeférhetőségére vizsgálni kell.
A fa szerkezetének nedvesség tartalma nem lehet magasabb 12% - 15%-nál.

Anyag előkészítés

Jól fel kell keverni.

A felhasználás módja

A terméket intenzíven keverjük fel, majd ecsettel két rétegben hordjuk fel a felületre.
Az éleknél plusz egy réteg felhordása szükséges. 15 perc elteltével a nem beivódott anyagot egy tiszta ronggyal eltávolítani.

Hígítás

Nem szükséges.

Bevonatrendszer

A Capawood Oil "szintelen" csak a felület egalizálására, a felület szívásának beállítására és a felület nedvesség elleni védelmére szolgál. Egy tökéletes UV védelem ellen Capawood Teak vagy Palisander felhordása javasolt.

Felhasználás

Sima fa felületeken: kb. 60 - 80 ml/m2/réteg. Erősen szívó alapfelületeknél ez az érték magasabb lehet.

Feldolgozási feltételek

Az anyag-, levegő- és az alapfelület:
Minimum 5 oC és maximum 30 oC lehet.

Száradás/száradási idő

20 oC- on és 65 % relatív páratartalom mellett 2 - 3 óra elteltével száraz és 4 - 5 óra elteltével átvonható. 24 óra elteltével eső álló. 4 - 6 nap elteltével terhelhető.

Szerszámok tisztítása

Lakkbenzinnel.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Nem veszélyes anyag vagy keverék. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok: Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. EUH 208 - 2-Butanon-oximot tartalmaz. Alergiás reakciót válthat ki.

Figyelem (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Csiszolás esetén használjunk P2 típusú porszűrőt. A felfröccsenés során keletkező párát ne lélegezze be. Használjon A2/P2 kombinált szűrőt. Kérjük, hogy vegye figyelembe: A termékkel átitatott kendők és rongyok esetén fennáll az öngyulladás veszélye (a termékben található lenolaj miatt). A terméket ezért mindig stabilan zárt fémtartályokban kell tárolni és az eldobás előtt kiterítve meg kell szárítani a levegőn (a szabadban).

Ártalmatlanítás

A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi/területi/ országos/ nemzetközi előírásoknak (meghatározandó) megfelelően. A folyékony anyagmaradványokat adja le a régi festékek/lakkok gyűjtőhelyén, a beszáradt anyagmaradványokat építési hulladékként, törmelékként vagy települési hulladékként, ill. háztartási hulladékként ártalmatlanítsa. Csak teljesen üres dobozt adjon le újrahasznosításra

EU határérték a VOC tartalomra

EU határérték erre a termékre (A/f-OB): 700 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 520 g/l VOC-t tartalmaz.

GIS kód

08 01 12 vagy 08 01 11

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

Műszaki információ

Biztonsági adatlapok