caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/74928/032143_Histolith_Volltonfarben.png

Histolith Volltonfarben Sl

Színező és festőanyag szol-szilikát bázison, magas színtelítettséggel. A Silitol továbbá a Capatect SI-Strukturputz, Histolith® Silikatfarbe, Histolith® Antik-Lasur termékek színezéséhez illetve bevonatokhoz festékként.

Alkalmazás

Kimondottan  ragyogó, színes bevonatok elkészítéséhez, festéshez és feliratokhoz továbbá a Histolith®-/Silitol diszperziós szilikátfestékekhez és vakolatokhoz.

Tulajdonságok

  • Kiváló időjárás állóságú
  • Magas színtelítettségű
  • Magas diffúzióképességű, sd érték< 0,01 m

Kiszerelés/csomagolási egység

750 ml

Színek

Schwarz (fekete), Ocker (okker), Umbra (vörös-barna), Oxidrot (oxidvörös), Oxidorange (oxidnarancs), Oxidbraun (oxidbarna), Grün (zöld), Ultramarinblau (tengerkék), Gelb (sárga), Kobaltblau (kobaltkék)

Sűrűség

Kb. 1,45 g/cm³

Alkalmas alapfelületek

Az alapfelületnek szilárdnak, hordképesnek, szennyeződésektől és leváló részektől mentesnek, illetve száraznak kell lennie. ÖNORM B 3430, 1. részre ügyeljünk.

Alapfelület előkészítése

Mész-, mészcement- és cementvakolatok a PIc, PII és a PIII illetve régi vakolatok a PI habarcs-csoportokból:

Az új vakolatokat a megkötés céljából 2-4 hétig bevonat nélkül hagyjuk. Az elöregedett illetve krétásodó felületi réteget és az esetleges szinter réteget eltávolítjuk. A homokosan porló felületű vakolatokat 1:1 arányban vízzel hígított Histolith® Silikat-Fixativ-al stabilizáljuk.

Beton:

A beltéri beton felületeket lekeféljük és portalanítjuk. Az esetlegesen előforduló cementiszapot mechanikusan eltávolítjuk.

Szintén eltávolítandóak a zsíros, olajos, viaszos szennyeződések is. A hibákat, kitöréseket cementes glettanyaggal kijavítjuk.

Gipsz és készre kevert vakolatok a PIV és PV habarcs-csoportokból:

Histolith Spezialgrundierung-al alapozzuk. A gipszvakolatoknál a szinter réteget előtte lecsiszoljuk, majd portalanítjuk.

Agyagvakolatok:

A bevonandó felületet megtisztítjuk és 1:1 arányban vízzel kevert Histolith® Silikat-Fixativ-al alapozzuk. Mintafelületet jelöljünk ki és a barnás elszíneződés tekintetében ellenőrizzük.

Akusztikai burkolatok és vakolatok:

Az akusztika bevonatrendszerek felújítása különleges eljárást igényel. Lehetőség szerint, kérjük vegyen igénybe tanácsadást.

Régi ásványi bevonatok:

A stabilan tapadó régi bevonatokat nedvesen vagy szárazon megtisztítjuk. A nem tapadó ásványi bevonatokat kaparással vagy csiszolással eltávolítjuk.

Enyves festék bevonatok:

Az alapig lemossuk. Histolith® Spezialgrundierung-al alapozzuk. Hagyjuk jól kiszáradni.

Penészes felületek:

A penészt eltávolítjuk, a felületet hígítatlan Capatox-al előre lekenjük és hagyjuk jól kiszáradni. (A penészesedés okát fel kell tárni és meg kell szüntetni)

Sókivirágzásos felületek:

A sókivirágzást szárazon lekeféljük. Histolith® Spezialgrundierung-al lealapozzuk. A sokivirágzásos felületeken a bevonatok tartós tapadása illetve a sókivirágzás megszűnése nem garantálható.

Felületek akril- és más tömítőanyagokkal:

Az akril és egyéb tömítőanyagok tulajdonságai miatt a bevonaton repedések, elszíneződések és tapadási problémák léphetnek fel. Javasoljuk, hogy a munka megkezdése előtt egy próbabevonatot készítsünk.

Vakolatjavítások:

A repedések és vakolatsérülések kijavításánál ügyeljünk arra, hogy a javítóhabarcs szilárdságában és struktrájában megfeleljen a javított vakolatnak. A javítóhabarcsot a bevonás előtt hagyjuk jól megkötni.

Keverési arány

Egymással tetszőleges arányban keverhetőek.

Továbbá színezhetőek a Silitol-, Histolith®- termékek és a Capatect SI-Strukturputzen vakolatok.

A felhasználás módja

Kenéssel, hengerezéssel vagy szórással.

Hígítás

Tiszta vízzel (maximum 10%-ban).

Bevonatrendszer

Alapozó bevonat: Silitol Konzentrat 1 az 1 arányban vízzel keverve

Köztes- és fedőbevonat: Histolith® Volltonfarben maximum 10% vízzel hígítva.

Felhasználás

Kb. 150-200 ml/m2 rétegenként, az alapfelület szívóképességétől függően. (Irányérték, nem garantálható. A pontos értéket az adott objektumon történő próbafelhordással állapíthatjuk meg.)

Feldolgozási feltételek

Az anyag, az alapfelület és a levegő hőmérséklete a feldolgozás és a száradás ideje alatt:

+7 °C alatt illetve közvetlen napsugárzás, eső, erős szél esetén nem feldolgozható.

Ügyeljünk az éjszakai fagyveszélyre!

Száradás/száradási idő

+20 °C és 65% relatív páratartalomnál az egyes bevonatrétegek között legalább 12 órás száradási időt hagyjunk. Az alacsonyabb hőmérséklet és a magasabb levegő páratartalom ezt az időtartam értéket megnöveli.

Szerszámok tisztítása

Használat után rögtön vízzel.

Megjegyzés

Kérjük ügyeljen a következőkre:

A speciális tulajdonságok megőrzése érdekében nem szabad a Histolith® Volltonfarbe SI-t más termékkel keverni. A feldolgozás egy menetben „nedves a nedvesre” technikával történjen. Ne használjuk lakkozott, műanyag, fa illetve sókivirágzásos felületeken.

Védelmi intézkedések:

A bevonandó felület környékét gondosan takarjuk le, különösen az üveg-, kerámia-, lakkozott-, klinker-, természetes kő-, fém-, fa felületeket.

Színárnyalat különbségek:

Az erősen eltérő lúgosság, egyenetlen szívóképesség vagy alapfelület eltérések és egyéb hasonló tényezők esetében foltosodás illetve színárnyalat különbségek alakulhatnak ki a bevonatban.

Javítás:

A javításnyomok kirajzolódása a felületen több tényezőtől is függ, ezért ezek még az eredeti anyag használata esetén is elkerülhetetlenek.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Ez a termék nem veszélyes a vegyi anyagokra vonatkozó jogi rendelkezések szerint és ezért jelölést nem kötelező alkalmazni. Emellett mégis kérjük, hogy ügyeljen a kémiai anyagoknál szokásos általános elővigyázatossági és higiéniai intézkedések betartására. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Hosszabb bőrkontaktus vagy szembefröccsenés esetén irritációt okozhat. Ezekben az esetekben azonnal és alaposan mossuk le/ki vízzel.

Ártalmatlanítás

Veszélyes hulladék égetőben vagy veszélyes hulladék gyűjtőben. Háztartási hulladékként nem ártalmatlanítható. Csatornába, talajra vagy élővízbe nem önthető. A termékkel szennyezett csomagolást a termékkel azonos módon kell kezelni.

További részletek

Hulladék kulcsszám: 52 404 (ÖNORM S 2100 szerint)

EWC/EAK: 08 01 12

Vízveszélyeztetési osztály: 1. osztály, a vizeket enyhén veszélyezteti.

Biztonsági adatlap: A biztonsági adatlap a www.caparol.hu oldalról tölthető le.

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

Műszaki információ