caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/224892/063132_sylitol_koncentrat_12kg_CZ.png

Sylitol Koncentrat

Ásványi mélyalapozó és higító diszperziós szilikát festékekhez kül- és beltérben.

Alkalmazás

Ásványi felületek megerősítéséhez és kiegyenlítéséhez, amelyek erős vagy egyenetlen nedvszívó képességgel rendelkeznek. A Sylitol® Koncentrat alkalmazható diszperziós szilikát vakolatok és festékek konzisztenciájának beállítására.

Tulajdonságok

  • Vízzel hígítható koncentrátum
  • Mély felület beszívódási tulajdonság
  • Kül- és beltéri felhasználhatóság
  • Oldószermentes

Bázis

Káli-vízüveg szerves stabilizátorokkal, DIN 18 363 2.4.1. szerint.

Kiszerelés/csomagolási egység

Műanyag kanna
12 kg

Színek

Transzparens

Tárolás

Hűvös, de fagymentes helyen.
A felnyitott vödröket a használatot követően szorosan le kell zárni. Az anyagot csak műanyag tartályokban tárolja. Felhasználható kb. 12 hónapig.

Sűrűség

kb.:. 1,1 g/cm3

Megjegyzés

Sylitol® RapidGrund 111, Histolith Spezialgrundierung, Histolith Fluat

A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
+++++
(–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

Alkalmas alapfelületek

Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését. Kérjük, olvassa el a 650. számú (Alapfelületek és azok előkezelése) műszaki adatlapunkat a különféle felületek alkalmasságról és a szükséges előkezelésről.

A felhasználás módja

A Sylitol® Koncentrat (legfeljebb 1 egységnyi vízzel) „nedves a nedvesre” technikával, ecsettel, lapos ecsettel és kefével is feldolgozható (dörzsölve) az alapfelület teljes telítettségére. Az alapozó nem képezhet zárt, fényes filmet.

Védelmi intézkedések:
Óvatosan takarja le a festett/mázolt, klinker, természetes kő, fém és bevonat nélküli vagy lazúrozott fa felületeket és azok környezetét. A kifröccsent alapozófestéket azonnal bő vízzel mossa le. Erős szélben rögzítsen ponyvát az állványra.

Hígítás

A Sylitol® Koncentrat 1 egységnyi vízzel hígítható.
Sylitol® homlokzati- és beltéri festékekhez, valamint Sylitol® homlokzati vakolatokhoz a megfelelő konzisztencia beállításához 1:1 arányban vízzel keverendő. Kérjük, olvassa el a Sylitol® homlokzati- és beltéri festékek, valamint a Sylitol® homlokzati vakolatok vonatkozó műszaki adatlapjait.

Felhasználás

Kb. 100-150 g/m2 (koncentrátum) rétegenként az alapfelület nedvszívásától, egyenetlenségétől és a felhasználás módjától függően. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafelhordással kell meghatározni.

Feldolgozási feltételek

A feldolgozás és a száradás során a környezetnek, az anyagnak és a felületnek +8 °C és +30 °C hőmérséklet között kell lennie.

Száradás/száradási idő

+20 ° C-on és 65% relatív páratartalom mellett kb. 12 óra után újra felhasználható. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

Szerszámok tisztítása

Használatot követően azonnal vízzel.

Megjegyzés

Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen. Figyeljünk az éjszakai fagyokra!
A Sylitol® Koncentrat nem alkalmas vízterhelésnek kitett vízszintes felületekre. Enyhe lejtésű területeken ügyeljen a megfelelő vízelvezetésre.
Csak diszperziós szilikát termékekkel alkalmazható. A Sylitol® Koncentrat nem keverhető más kötőanyagú festékekkel és vakolatokkal, valamint speciális összetétele és tulajdonságai miatt más anyagokkal.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Allergiás bőrreakciót válthat ki. Gyermekektől elzárva tartandó. Bőrirritáló hatású. Súlyos szemirritációt okoz. Légúti irritációt okozhat. A bevonóanyag erősen lúgos. A bőrt és a szemet ezért védeni kell a fröccsenéstől. Ha szembe vagy bőrre kerül, azonnal öblítse le bő vízzel. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.

Ártalmatlanítás

Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

EU határérték a VOC tartalomra

EU határérték erre a termékre (kategória A/h): 30 g/l (2010). Ez a termék max. 1 g/l VOC-t tartalmaz.

Termékkód festékek és zománcok

M-SK01

Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

Káli-vízüveg, akril-diszperzió, víz, adalékanyagok.

További részletek

Lásd a biztonsági adatlapot.

Műszaki tanácsadás

Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu