caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/220890/062502_HaftGrund_EG.png

HaftGrund EG

Remineralizáló, tapadást elősegítő alapozó a rákövetkező diszperziós-, szilikongyanta- és diszperziós szilikát festékek számára kül- és beltérben. Alkalmazható pigmentált alapozórétegként sima, enyhén nedvszívó alapfelületekre.

 • Alkalmazás

  Nyitott időt meghosszabbító speciális alapozó, átlátszatlan alapozáshoz kül- és beltérben a későbbi diszperziós-, szilikongyanta- és diszperziós szilikát festékbevonatok előtt.
  Hatékonyabb tapadást biztosító alapozófesték sima, teherhordó aljzatokra, mint pl. gipszkarton, beton, PIc-PIII habarcscsoportok gyengén nedvszívó ásványi vakolatai és gipszvakolatok a PIV habarcscsoportból, valamint gipsz építőlapok. Gyakorlatban praktikusan alkalmazható bármilyen tapéta esetén, sima, enyhén nedvszívó alapfelületeken a megfelelő tapadás eléréséhez.
  Ideális alapozófestékként az alacsonyabb átlátszatlan (takarás / fedőképesség) tulajdonsággal rendelkező ragyogó, intenzív színárnyalatok (pl.: sárga, narancs, piros) megfelelő kivitelezéséhez.

  Tulajdonságok

  • Szilikációra képes alapozóréteg rákövetkező diszperziós szilikátfestékek alkalmazásához
  • Csúszásmentes alapozó réteg, különösen vékony gipszes glettek esetén
  • Nyitott idő meghosszabbítása a rákövetkező festékrétegekhez
  • Tapadás növelése az enyhén nedvszívó felületeken
  • Alapozóréteg ragyogó, intenzív színárnyalatokhoz (pl.: sárga, narancs, piros)

  Bázis

  Módosított, remineralizált műanyag diszperzió DIN 55945 szerint.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Műanyag vödör
  5 l / 12,5 l

  Színek

  Fehér

  A HaftGrund EG max. 25% CaparolColor Vollton- und Abtönfarben vagy AmphiColor® Vollton- und Abtönfarben színező festékkel színezhető. A HaftGrund EG gyárilag vagy Caparol partnereknél ColorExpress színezőgép rendszerrel a használatos Caparol színkártyák által is színezhető, 70-100 világossági érték között. Hagyományos színezés esetén a termék konzerválóanyag mentes tulajdonsága már nem garantálható.
  A Histolith Volltonfarben (legfeljebb 20%) színezőfesték alkalmazása esetén a termék tartósítószer-mentes tulajdonsága érintetlen marad.

  Tárolás

  Hűvös, de fagymentes helyen.

  Műszaki adatok

  A DIN EN 13300 szerinti jellemzők:

  Maximális szemcsenagyság

  < 100 µm, S1

  Sűrűség

  Kb.: 1,5 g/cm3

  Egyenértékű diffúziós légréteg vastagság sdH2O

  (sd-érték): < 0,14 m (magas), V1

  Vízátbocsátási ellenállás (w érték)

  (w-érték): >0,5 [kg/(m2  · h0,5)] (magas), W1

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +++++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését. Kérjük, olvassa el a 650. számú (Alapfelületek és azok előkezelése) műszaki adatlapunkat a különféle felületek alkalmasságról és a szükséges előkezelésről.

  Hígítás

  Javasolt a hígítatlan alkalmazás. Amennyiben szükséges max. 3% víz vagy CapaSol Konzentrat hozzákeverésével állítható be a feldolgozásnak megfelelő konzisztencia.

  Bevonatrendszer

  Mint átlátszó alapozóréteg a rákövetkező diszperziós-, szilikongyanta - és diszperziós szilikát festékek előtt, illetve, mint pigmentált alapozóréteg a ragyogó, intenzív színárnyalatok megfelelő eléréséhez.

  Felhasználás

  Kb. 150-200 ml/m2 rétegenként az alapfelület nedvszívásától, egyenletlenségétől és a felhasználás módjától függően. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafelhordással kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  A feldolgozás és a száradás során a környezetnek, az anyagnak és a felületnek +5 °C és +30 °C hőmérséklet között kell lennie.

  Száradás/száradási idő

  +20 °C-on és 65% relatív páratartalom mellett kb. 12 óra után újra felhasználható. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

  Szerszámok

  A HaftGrund EG alkalmazható hengerrel (13-18 mm szálhosszúságú hengerek), ecsettel és Airless szóró berendezéssel.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Airless alkalmazhatóság

  Szórási szög: 50°
  Fúvóka mérete: 0,021-0,025
  Szórási nyomás: 150-180 bar

  Használatot követően a gépet tiszta vízzel azonnal meg kell tisztítani.

  Megjegyzés

  A speciális tulajdonságok elérése érdekébe csak Capasol Konzentrat, CaparolColor Vollton- und Abtönfarben, AmphiColor® Vollton- und Abtönfarben vagy Histolith Volltonfarben termékekkel keverhető. A HaftGrund EG speciális összetétele és tulajdonságai miatt más anyagokkal nem keverhető.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Nem minősül veszélyes anyagnak vagy keveréknek. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Gépi szórással történő alkalmazás esetén viseljen P2 szűrővel ellátott arcmaszkot a permet és a szálló por belélegzésének elkerülésének érdekében.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (kategória A/a): 30 g/l (2010). Ez a termék max. 1 g/l VOC-t tartalmaz.

  Termékkód festékek és zománcok

  Giscode: BSW10 (korábban: M-GP01)

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Poliakrilát gyanta, titán-dioxid, kalcium-karbonát, szilikátok, víz, vízüveg, adalékanyagok.

  Műszaki tanácsadás

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu