caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/240158/065466_Caparol_Desinfektionsmittel_500ml.png

Caparol Felületfertőtlenítő

Felületek tisztításához és fertőtlenítéséhez alkalmazható, kellemes illatú, vízesbázisú fertőtlenítőszer.
Caparol Felületfertőtlenítő / Caparol Flächendesinfektionsmittel

Alkalmazás

Vízesbázisú, mikrobiocid oldat bőrrel érintkező felületek megelőző törléssel történő fertőtlenítésére, mint pl.: kilincsek, pultok, korlátok, szerszámok és irodai eszközök. Az alkotóelemek széleskörű kompatibilitása miatt a Caparol Felületfertőtlenítő használatával számos felülettípus hatékonyan fertőtleníthető. Emellett széles körű hatékonysággal rendelkezik a gyakori baktériumok, gombák és vírusok ellen (korlátozott virucid hatású).

Kiszerelés/csomagolási egység

Műanyag flakon
500 ml.

Tárolás

Hűvös, de fagymentes helyen

Sűrűség

Kb.: 1,01 g/cm3

Megjegyzés

Kereskedelmi forgalomba nem hozható!

Alkalmas alapfelületek

Tömör és tisztítható felületek, mint például rozsdamentes acél, alumínium, réz, közönséges műanyagok, üveg, valamint kerámia és lakkozott felületek. Amennyiben szükséges használat előtt egy kevésbé látható helyen ellenőrizze az anyag és a tisztítandó felület kompatibilitását.

A felhasználás módja

Az erősen szennyeződött felületeket egy nedves ruhával mossa le, majd hagyja megszáradni. Caparol Felületfertőtlenítőszerrel nedvesítsen át egy tiszta törlőkendőt és elegendő mennyiségű tisztítószerrel, enyhe nyomással – nedves törléssel – fertőtlenítse a fertőtleníteni kívánt felületet. Az expozíciós idő letelte után vagy az oldat teljes száradását követően a fertőtlenítőszer maradványait tiszta, száraz ruhával le lehet törölni. Az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületeket az ismételt felhasználás előtt tiszta vízzel alaposan le kell öblíteni. Ne engedje, hogy fertőtlenítőszerek kerüljenek az elektromos készülékek belsejébe.

Megjegyzés

A biocid hatékonyság, gyártástól számított 2 év.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását.
A termék a biocid termékekre vonatkozó (528/2012 / EU) rendelet hatálya alá tartozik. BAuA szám: N-88618. Biocid típus: 1 - Humán-egészségügy. Biocid típus: PT 2 – Nem közvetlenül embereken vagy állatokon való felhasználásra szánt fertőtlenítőszerek és algásodás elleni szerek. Hatóanyagok: kvaterner ammóniumvegyületeket, benzil-C12-16-alkil-dimetil-, kloridokat (9,9 g / l). A biocid termékeket óvatosan használja! Javasoljuk, hogy viseljen megfelelő kesztyűt. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a termékinformációkat.

Ártalmatlanítás

Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladékfeldolgozóba leadni.

EU határérték a VOC tartalomra

Erre a termékcsoportra nem vonatkozik EU határérték. Ez a termék max. 1 g/l VOC-t tartalmaz.

GIS kód

GD30

Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

Az összetevők nyilatkozata a VdL 01 irányelv szerint: víz, biocidok.

További részletek

Lásd a termék Biztonság Adatlapját.
Termék típusa: PT 2 fertőtlenítőszer (az 528/2012 / EU biocid rendelet szerint).
BAuA szám: N-88618

Műszaki tanácsadás

Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

Műszaki információ

Biztonsági adatlapok