caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/173864/052630_pergit_schlaemmputz_40_HU.png

Pergit Schlämmputz 40 (Rindenputz)

Ásványi szárazhabarcs, mész/cement bázison, ásványi alapfelületekhez.

Alkalmazás

Fedővakolatként a mészcement- és a gépi-alapvakolatok számára kül- és beltéren. A régi épületek felújításánál a Capatect Sanierputz Rapid és a Capatect Sanierputzsystem WTA-ra.

Tulajdonságok

 • Nagyon jó feldolgozhatóság
 • Vízpára áteresztő képes
 • Anyagfelszültség szegény
 • Időjárásálló
 • Vízlepergető
 • Magas mechanikai terhelhetőségű

Bázis

Fehér, gyári színezés lehetséges a „Capatect Strukturputze” színkártya szerint

Elérhető, szállítható típusok

Cikkszám

Kiszerelési egység

K0270 5000

25 kg-os zsák

Kiszerelés/csomagolási egység

25 kg-os zsák (42 zsák / raklap, 1050 kg)

Tárolás

Szárazon nedvességtől védve, úgy mint a cementet..

Műszaki adatok

 • Vízpára diffúziós szám: μ=15
 • Friss habarcs nyers sűrűsége: 1900  kg/m³
 • Hajlító szilárdság: 0,8 - 1,0 N/mm2
 • Nyomó szilárdság: 3,0 N/mm2
 • Kapilláris vízfelvétel: <1000 g/m2 h0,5
 • Konzisztencia: porformátum
 • Habarcs csoport: EN 998-1 szerint, CR-CSII/W2

Alkalmas alapfelületek

 • Régi hord- és szívóképes alapvakolatok
 • Mész-cement építőipari habarcsok
 • Gépi vakolatok
 • Könnyű alapvakolatok
 • Hőszigetelő vakolatok (EPS és perlitvakolat)
 • Cementvakolatok
 • Capatect Sanierputzsystem WTA
 • Capatect Sanierputzsystem Rapid

Alapfelület előkészítése

Az alapfelületnek simának, tisztának, hordképesnek, száraznak, szennyeződésektől és leváló részektől mentesnek kell lennie. Az új alapvakolatokat csak léccel, fészekmentesen lehúzzuk és legalább 3-4 hétig hagyjuk kikeményedni. A Pergit Schlämmputz felvitele előtt a kikeményedett alapvakolatot megfelelően előnedvesítjük. Az erősen szívóképes alapfelületeket már előtte nap többször előnedvesítjük. A nem szívóképes alapvakolatok esetében egy tapadódást biztosító bevonat szükséges.

Anyag előkészítés

Egy vödörbe beleöntünk 5-6 liter vizet, majd alapos keverés közben (megfelelő keverőszárral, maximum 400 fordulat/perc sebesség mellett) a zsák tartalmát fokozatosan hozzáadjuk. Csomómentes állagúra keverjük, ezután legalább 3 percig állni hagyjuk, majd újból átkeverjük. Betonkeverőt vagy egyéb habarcskeverő gépet is használhatunk, 8-10 zsák készre kevert anyagot a habarcsládában még egyszer átkeverjük. A keveréshez megfelelő vakológépet is használhatunk.

A felhasználás módja

A Pergit Schlämmputz -ot kőműveskanállal eltérő erősségben felhordjuk. Az egységes felület elérése érdekében az egybefüggő felületeket ugyanazok a szakemberek készítsék, hogy az egyéni technikából adódó eltérések elkerülhetőek legyenek. A megfelelő szilárdulás után (a vakolat felülete újjal már csak nagyon nehezen nyomható be) a Pergit Schlämmputz-ból készített iszapot festőecsettel igény szerint körkörös vagy vízszintes formában iszapoljuk. Az iszapot a felhordás közben gyakran átkeverjük. Amennyiben az iszapolás túl korán történik (a Schlämmputz vakolat még túl lágy), akkor a kikeményedés után kisebb-nagyobb zsugorodási repedések alakulhatnak ki. Ezeknek a repedéseknek az eltakarásához egy további iszapréteg felhordása szükséges. A foltosodásának elkerülése érdekében az intenzív színárnyalatú Pergit Schlämmputz esetében javasoljuk egy egyszeri Fassadenfinish-el történő átfestését.

A természetes összetevők felhasználása miatt enyhefokú árnyaltbeli eltérések lehetségesek. Ezért az egybefüggő felületeken csak azonos gyártási számú (charge szám) terméket alkalmazzunk, vagy eltérő gyártási szám esetén előtte a szükséges anyagmennyiséget keverjük egybe.

Felhasználás

Kb. 11 kg/m2, struktúrától függően.

A megadott anyag-felhasználási mennyiség(ek) az adott termék használata során tapasztalt értékeken nyugszanak, és így nem garantálhatóak vagy a gyártó/forgalmazó számára kötelezettséget jelentőek. A tényleges felhasználás sok tényezőtől függ, a pontos anyag-felhasználás csak mintafelület felhordásával határozható meg.

Feldolgozási feltételek

Az anyagot ne dolgozzuk fel + 5 °C hőmérséklet (anyag, épületszerkezet, levegő) alatt, ködben és harmatpontnál, illetve megfelelő védelem nélkül tűző napsütésben, és esőben. A megfelelő feltételeknek a felhordást követően legalább 2 napig fenn kell állniuk.

Száradás/száradási idő

+20 °C és 65% relatív páratartalomnál a vakolat 24 óra múlva felületszáraz. A teljes átszáradáshoz és terhelhetőséghez szükséges idő 2-3 nap. A vakolat hidratáció és a bekeveréshez használt víz elpárolgása által keményedik ki. Ebből kifolyólag különösen a hidegebb évszakokban és magas páratartalom mellett a száradási idő megnövekszik.

Szerszámok tisztítása

Használat után rögtön vízzel.

Megjegyzés

Vegyük figyelembe, hogy az alapfelület fajtája, szívóképessége, struktúrája továbbá az egyedi környezeti és fényviszonyok, illetve az alapanyagok természetéből adódó eltérései miatt enyhe színárnyalatbeli eltérések és finom hajszálrepedések jelenhetnek meg. Ezekben az esetekben az ásványi fedővakolatoknak egy egalizáló bevonatréteg szükséges. Reklamáció esetén a színárnyalatbeli eltérésekre a fenti okok miatt nem lehet hivatkozni. A száradási idő alatt - az eső hatásainak elkerülése érdekében – adott esetben ponyvával védjük a felületet. Javasoljuk a homlokzat árnyékolással történő védelmét erős szélben vagy tűző napsütésben.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Izgatja a légutakat és a bőrt – Súlyos szemkárosodást okozhat – Bőrrel való érintkezése érzékenységet okozhat – Gyermek kezébe nem kerülhet - Porát nem szabad belélegezni – Kerüljük a szemmel és a bőrrel való érintkezését – Szemmel való érintkezés esetén azonnal és alaposan mossuk ki vízzel és konzultáljunk orvossal – Bőrrel való érintkezés esetén a szennyezett, átitatott ruhát azonnal vegyük le és a bőrt azonnal sok vízzel és szappannal mossuk le – A munka során védőruhát, védőkesztyűt és védőszemüveget/arcvédőt használjunk – Ezt a terméket és a termékkel érintkező csomagolást veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani.

Kromátszegény az RL 2003/53/EG szerint. A határérték redukálószer hozzáadásával biztosított a gyártási dátumtól számított 6 hónapig (lásd gyártási szám)

Ártalmatlanítás

Veszélyes hulladék égetőben vagy veszélyes hulladék gyűjtőben. Háztartási hulladékként nem ártalmatlanítható. Csatornába, talajra vagy élővízbe nem önthető. A termékkel szennyezett csomagolást a termékkel azonos módon kell kezelni.

Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

Mészhidrátot, cementet tartalmaz.

További részletek

Hulladék kulcsszám: 31409 (ÖNORM S 2100 szerint)

EWC/EAK: 17 01 00

Vízveszélyeztetési osztály: 1. osztály, a vizeket enyhén veszélyezteti.

Biztonsági adatlap: A biztonsági adatlap a www.caparol.hu oldalról tölthető le.

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

Műszaki információ