caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/173868/052634_pergit_rieselwurf_70_HU.png

Pergit Rieselwurf

Ásványi, mészcementkötésű, 2 komponensű szárazhabarcs.

1-es komponens: Pergit Rieselwurf Basis (bázis, mészcement + szárazhabarcs) 2-es komponens: Pergit Rieselwurf Korn (szemcse, az ásványi alapokhoz)

Alkalmazás

Fedővakolatként a mészcement- és a gépi-alapvakolatok számára kül- és beltéren. A régi épületek felújításánál a Capatect Sanierputz Rapid és a Capatect Sanierputzsystem WTA-ra. Továbbá könnyű alapvakolatokra és hőszigetelő vakolatokra (ebben az esetben Capatect Leichtspachtel-al glettelni kell).

Tulajdonságok

 • Nagyon jó feldolgozhatóság
 • Vízpára áteresztő
 • Anyagfelszültség szegény
 • Időjárásálló
 • Vízlepergető

Elérhető, szállítható típusok

Cikkszám

Kiszerelési egység

2816 0045

Pergit Rieselwurf 2K 40 (20 kg Basis / 25 kg Korn)

2817 0045

Pergit Rieselwurf 2K 70 (20 kg Basis / 25 kg Korn)

Kiszerelés/csomagolási egység

25 kg-os zsák bázis

25 kg-os zsák szemcse

Színek

Fehér, gyári színezése a Strukturputze (strukturvakolatok) színkártya szerint lehetséges

Tárolás

Szárazon nedvességtől védve, úgy mint a cementet..

Műszaki adatok

 • Vízpára diffúziós szám: μ=15
 • Friss habarcs nyers sűrűsége: 1600 kg/m³
 • Hajlító szilárdság: 0,8-1,0 N/mm2
 • Nyomó szilárdság: 2,0-2,5 N/mm2
 • Habarcs csoport: EN 998-1 szerint, CR-CSII/W2

Alkalmas alapfelületek

 • Régi hord- és szívóképes alapvakolatok
 • Gépi vakolatok
 • Könnyű alapvakolatok és hőszigetelő vakolatok (EPS és perlit vakolatok) Capatect Leichtspachtel-el történő glettelés után
 • Cementvakolatok
 • Capatect Sanierputzsystem WTA
 • Capatect Sanierputzsystem Rapid

Alapfelület előkészítése

Az alapfelületnek simának, tisztának, hordképesnek, száraznak, szennyeződésektől és leváló részektől mentesnek kell lennie. Az új alapvakolatokat csak léccel, fészekmentesen lehúzzuk és legalább 3-4 hétig hagyjuk kikeményedni. A Pergit Rieselwurf 2K felvitele előtt a kikeményedett alapvakolatot megfelelően előnedvesítjük. Az erősen szívóképes alapfelületeket már előtte nap többször előnedvesítjük. A nem szívóképes alapvakolatok esetében egy tapadódást biztosító bevonat szükséges.

Anyag előkészítés

Kb 8 liter vizet öntünk egy betonkeverőbe vagy vakolatkeverőbe, majd 1 zsák Sack Pergit Rieselwurf Basis-t és 1 zsák Pergit Rieselwurf Korn-t adunk hozzá, összekeverjük és feldolgozásra kész konzisztenciájúra állítjuk. A keverési idő kb. 2-3 perc. A foltmentes homlokzat elérése érdekében javasoljuk, hogy legalább 5-6 kész keverést egy nagyobb habarcsládában öntsünk és időként átkeverjünk. A keverési arányok ugyanúgy betartandók.

A felhasználás módja

A Pergit Rieselwurf 2K-t kőműveskanállal egyenletes erősségben, fentről lefelé, mindig a teljes felületet lefedve felcsapjuk. Az alapfelületnek nem szabad átlátszania. Az egységes felület elérése érdekében az egybefüggő felületeket ugyanazok a szakemberek készítsék, hogy az egyéni technikából adódó eltérések elkerülhetőek legyenek. Az átfedések elkerülése érdekében minden állványszinten elegendő számú munkatárs legyen és a szintek között is „nedves a nedvesbe” technikával alaposan dolgozzuk össze az anyagot. Az egybefüggő felületeket vagy homlokzatokat megszakítás nélkül egy munkafázisban vakoljuk. A természetes összetevők felhasználása miatt enyhefokú árnyaltbeli eltérések lehetségesek. Ezért az egybefüggő felületeken csak azonos gyártási számú (charge szám) terméket alkalmazzunk, vagy eltérő gyártási szám esetén előtte a szükséges anyagmennyiséget keverjük egybe.

Felhasználás

 • Pergit Rieselwurf 2K 40:
 • Pergit Rieselwurf Basis: kb. 4,4 kg/m2
 • Pergit Rieselwurf Korn 40: kb. 5,6 kg/m2
 • Pergit Rieselwurf 2K 70:
 • Pergit Rieselwurf Basis: kb. 5,3 kg/m2
 • Pergit Rieselwurf Korn 70: kb. 6,7 kg/m2

A megadott anyag-felhasználási mennyiség(ek) az adott termék használata során tapasztalt értékeken nyugszanak, és így nem garantálhatóak vagy a gyártó/forgalmazó számára kötelezettséget jelentőek. A tényleges felhasználás sok tényezőtől függ, a pontos anyag-felhasználás csak mintafelület felhordásával határozható meg.

Feldolgozási feltételek

Az anyagot ne dolgozzuk fel + 5 °C hőmérséklet (anyag, épületszerkezet, levegő) alatt, ködben és harmatpontnál, illetve megfelelő védelem nélkül tűző napsütésben, és esőben. A megfelelő feltételeknek a felhordást követően legalább 2 napig fenn kell állniuk.

Száradás/száradási idő

+20 °C és 65% relatív páratartalomnál a vakolat 24 óra múlva felületszáraz. A teljes átszáradáshoz és terhelhetőséghez szükséges idő 2-3 nap. A vakolat hidratáció és a bekeveréshez használt víz elpárolgása által keményedik ki. Ebből kifolyólag különösen a hidegebb évszakokban és magas páratartalom mellett a száradási idő megnövekszik.

Szerszámok tisztítása

Használat után rögtön vízzel.

Megjegyzés

Vegyük figyelembe, hogy az alapfelület fajtája, szívóképessége, struktúrája továbbá az egyedi környezeti és fényviszonyok, illetve az alapanyagok természetéből adódó eltérései miatt enyhe színárnyalatbeli eltérések és finom hajszálrepedések jelenhetnek meg. Ezekben az esetekben az ásványi fedővakolatoknak egy egalizáló bevonatréteg szükséges. Reklamáció esetén a színárnyalatbeli eltérésekre a fenti okok miatt nem lehet hivatkozni. A száradási idő alatt - az eső hatásainak elkerülése érdekében – adott esetben ponyvával védjük a felületet. Javasoljuk a homlokzat árnyékolással történő védelmét erős szélben vagy tűző napsütésben.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Izgatja a légutakat és a bőrt – Súlyos szemkárosodást okozhat – Bőrrel való érintkezése érzékenységet okozhat - Porát nem szabad belélegezni – Kerüljük a szemmel és a bőrrel való érintkezését – Szemmel való érintkezés esetén azonnal és alaposan mossuk ki vízzel és konzultáljunk orvossal – Bőrrel való érintkezés esetén a szennyezett, átitatott ruhát azonnal vegyük le és a bőrt azonnal sok vízzel és szappannal mossuk le – A munka során védőruhát, védőkesztyűt és védőszemüveget/arcvédőt használjunk – Ezt a terméket és a termékkel érintkező csomagolást veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani.

Kromátszegény az RL 2003/53/EG szerint. A határérték redukálószer hozzáadásával biztosított a gyártási dátumtól számított 6 hónapig (lásd gyártási szám)

Ártalmatlanítás

Veszélyes hulladék égetőben vagy veszélyes hulladék gyűjtőben. Háztartási hulladékként nem ártalmatlanítható. Csatornába, talajra vagy élővízbe nem önthető. A termékkel szennyezett csomagolást a termékkel azonos módon kell kezelni.

Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

Mészhidrátot, cementet tartalmaz.

További részletek

Hulladék kulcsszám: 31 409 (ÖNORM S 2100 szerint)

EWC/EAK: 17 09 03

Vízveszélyeztetési osztály: 1. osztály, a vizeket enyhén veszélyezteti.

Biztonsági adatlap: A biztonsági adatlap a www.caparol.hu oldalról tölthető le.

Alkalmazás: Csak építőipari felhasználásra.

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

Műszaki információ