caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/173858/052624_histolith_kalk_rissfueller_500g_HU.png

Histolith Kalk-Rissfüller

Szálerősítéses ásványi töltőmassza repedésekhez és merev csatlakozási fugákhoz a vakolatok, falazatok, Fachwerk épületek számára kül- és beltéren.

Alkalmazás

A Histolith Kalk-Rissfüller alkalmas a vakolatokon és falazatokon már nyugalomban lévő repedések lezárásához. A Fachwerk épületek esetében a fa és a rekesz közötti rés lezárására.

Tulajdonságok

  • Erős oldalirányú tapadás
  • Nagyon kicsi zsugorodás
  • Időjárásálló
  • Magas vízpára-áteresztő képesség
  • Kapilláris szívóképesség
  • Átfesthető

Bázis

Fehérmészhidrát, Kazein, természetes töltő- és szálanyagok. Szintetikus kötőanyag nélkül.

Kiszerelés/csomagolási egység

400 g, 7,5 kg

Színek

Törtfehér

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen.

Az edényt szorosan lezárva tartsuk. A megkezdett edényben megmaradt anyagot - az edény lezárása előtt - egy PE fóliával takarjuk le.

Sűrűség

Kb. 1,5 g/cm³

A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

beltér 1

beltér 2

beltér 3

kültér 1

kültér 2

+

+

+

+

+

(–) nem alkalmas / (○) korlátozottan alkalmas / (+) alkalmas

Alkalmas alapfelületek

A PI, PII, PIII habarcs-csoport vakolatai, falazatok, Fachwerk épületek (a fa és rekesz közötti fugák)

Alapfelület előkészítése

A repedést/fugát kb. 10 mm-re szélesítjük, az oldalát portalanítjuk. Az ásványi alapfelületeket Histolith Silikat-Fixativ-al alapozzuk. A Fachwerk szerkezetnél a határoló faelem oldalát Histolith Halböl-el alapozzuk.

A felhasználás módja

Feldolgozás: Keskeny spaklival vagy kézi kinyomó pisztollyal telítetten, de a felülettel szintben kitöltjük a repedést/fugát. Az anyagtöbbletet a felület szintjéig - a széleket nem elkenve - levesszük.

Bevonatrendszer

A Histolith Kalk-Rissfüller-t átfesthetjük Histolith homlokzati és beltéri festékekkel. Javasolt egy struktúra kiegyenlítő/töltő alap vagy köztesbevonat Histolith Quarzgrund, Histolith Mineralin vagy Histolith Kalkschlämme-el.

Felhasználás

Kb. 1.700 g/dm³

Feldolgozási feltételek

Az anyag-, levegő- és az alapfelület hőmérséklete legalább +8 °C legyen.

Száradás/száradási idő

+20 °C és 65% relatív páratartalom mellett legkorábban 3 nap múlva átfesthető. Az alacsonyabb hőmérséklet és a magasabb levegő páratartalom ezt az időtartam értéket megnöveli.

Szerszámok tisztítása

Használat után vízzel.

Megjegyzés

Védelmi intézkedések:

A bevonandó felület környékét gondosan takarjuk le, különösen az üveg-, kerámia-, lakkozott-, klinker-, természetes kő-, fém-, fa felületeket.

Kérjük vegye figyelembe:

Nem alkalmas felület glettelési munkákhoz.

A mozgásban lévő repedések (dinamikus épületszerkezeti repedések) esetében a töltőanyag utólagos felrepedése lehetséges.

Minden a gyakorlatban előforduló alapfelület és azok előkészítése nem ismertethető ebben a tájékoztatóban. Amennyiben olyan felületen kell dolgoznia, amely itt nem került felsorolásra szükséges, hogy konzultájon velünk, amihez örömmel állunk a rendelkezésére.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Súlyos szemkárosodást okozhat. Gyermekektől távol tartandó. A feldolgozás és a száradás ideje alatt gondoskodjunk az alapos szellőzésről. A termék használata közben kerüljük az evést, ivást és dohányzást. Bőrrel vagy szemmel való érintkezése esetén az érintett részt azonnal és alaposan mossuk le vízzel. Csatornába, élővízbe, talajba ne engedjük.

Ártalmatlanítás

Csak a teljesen kiürült edényt lehet újrahasznosítani. A még folyékony anyagmaradványt a régi festékek/lakkok gyűjtőhelyére kell leadni, a beszáradt anyagmaradványt építési/bontási vagy települési/háztartási hulladékként kell ártalmatlanítani.

További részletek

Lásd biztonsági adatlap

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

Műszaki információ