caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/17825/018178.png

Histolith Fassadenschutz

Hidrofobizáló impregnáló anyag

Alkalmazás

A szívóképes, ásványi homlokzatok hidrofobizálásához.

Tulajdonságok

  • Nagyon jó víztaszító
  • Nem rontja a vízpára áteresztő képességet
  • A széndioxid számára átjárható
  • Alkáli és UV ellenálló

Bázis

Oligomer sziloxán, oldószeres

Kiszerelés/csomagolási egység

10 l

Színek

Transzparens

Tárolás

Hűvös, száraz helyen.

Sűrűség

Kb. 0,8 g/cm³

Alkalmas alapfelületek

Az alapfelületnek stabilnak, hordképesnek, szennyeződésektől és leváló részektől mentesnek, száraznak és szívóképesnek kell lennie. VOB, C rész, DIN 18 363, 3. bekezdésre ügyeljünk.

Alkalmas alapfelületek a természetes kőből, téglából, mészkőből, betonelemekből illetve betonból készített falazatok és ásványi bevonatok.

Alapfelület előkészítése

Az alapfelületet megfelelő módon előkészítjük, a szennyeződéseket és a leváló részeket eltávolítjuk. Az alapfelületnek repedéseken, sérült fugákon vagy lyukakon keresztül hátulról történő nedvesedését ki kell küszöbölni. A homokosan porló felületű természetes köveket előtte Histolith® Steinfestiger-el történő impregnálással stabilizáljuk.

Minden a gyakorlatban előforduló alapfelület és azok előkészítése nem ismertethető ebben a tájékoztatóban. Amennyiben olyan felületen kell dolgoznia, amely itt nem került felsorolásra szükséges, hogy konzultájon velünk, amihez örömmel állunk a rendelkezésére.

Anyag előkészítés

Az anyag feldolgozásra kész.

A felhasználás módja

A felhordás ecsettel, kefével, a felületre - nyomás nélküli - öntéssel történhet, a szívóképességtől függően többször, de legalább kétszer „nedves a nedvesre” technikával.

Felhasználás

Kb. 200–400 ml/m2 felhordásonként, az alapfelület szívóképességétől függően. A pontos értékeket minden esetben - az adott objektumon történő - próbafelhordással lehet megállapítani.

Feldolgozási feltételek

Hőmérséklet a feldolgozás során: +5 °C és +30 °C közötti alapfelület és levegő hőmérséklet.

Száradás/száradási idő

+20 °C és 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva esőálló. Az alacsonyabb hőmérséklet és a magasabb levegő páratartalom ezt az időtartam értéket megnöveli.

Szerszámok tisztítása

Közvetlenül a használat után Disbocolor 499 hígítóval.

Megjegyzés

A világos alapfelületeken színárnyalat mélyülés lehetséges.

Védelmi intézkedések:

A bevonandó felület környékét gondosan takarjuk le, különösen az üveg-, kerámia-, lakkozott-, klinker-, természetes kő-, fém-, fa felületeket.

Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

Csak építőipari felhasználásra! Gyúlékony. Lenyelés esetén tüdőkárosodást okozhat. A gyakori/ismételt bőrkontaktus száraz repedezett bőrhöz vezethet. A teljesen lezárt tárolóedényt jól szellőző helyen tároljuk. Csak jól szellőző helyiségben használjuk. Tűztől és gyújtóforrástól távol tartandó. A termék környezetében ne dohányozzunk. A gőzét/permetét ne lélegezzük be. Csatornába, természetes vizekbe, talajra ne engedjük ki. Lenyelés esetén ne hánytassunk, azonnal vegyünk igénybe orvosi segítséget és a csomagolást vagy a címkét mutassuk meg. Gyermek kezébe nem kerülhet.

Ártalmatlanítás

Csak a teljesen üres edényt lehet újrafeldolgozásra leadni. A termékmaradványokat tartalmazó edény festék hulladékként kezelendő.

További részletek

Lásd biztonsági adatlap.

Ügyfélszolgálat

Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

Műszaki információ