ThermoSan Nano Quarz Gitter

Új, innovatív szilikon-gyanta kötőanyag integrált Nano-Quartz rácsszerkezettel, mely tartósan tiszta, gyorsan száradó homlokzatot biztosít. A ThermoSan NQG hatékony védelmet nyújt az alga képződés és gombásodás ellen.

 • caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/221138/062531_ThermoSan_NQG_B1_10L_EXC_HU.png
  Caparol ThermoSan Nano Quartz Gitter

  Alkalmazás

  A festék legfontosabb előnyei: a szerves térhálósított nano-quartz részecskék sűrű, kemény ásványi háromdimenziós kvarchálót képeznek a szennyeződések ellen, amely hosszantartó tiszta homlokzatot eredményez.

  A speciális szilikongyanta kötőanyag kombináció révén a Thermosan NQG kitűnik optimális épületfizikai tulajdonságaival, mint vízlepergető tulajdonság, eső elleni erős védőhatás és nagyfokú vízgőzáteresztő képesség.  Ennek eredményeként a kész bevonat rendkívül gyors száradást biztosít esőzések és nedves, párás időjárási körülményeket követően.

  A ThermoSan NQG alkalmas minden jelenlegi, hordképes többrétegű homlokzati hőszigetelő rendszer (ETICS / WDVS) felületmegóvó bevonataként, mint például műgyanta-, szilikongyanta- mészcement- szilikát- és könnyűvakolatok. A ThermoSan NQG használható hagyományos vakolt homlokzatfelületekre valamint régi homlokzatok átfestésére.

  Tulajdonságok

  • Caparol-Clean-Concept technológia
  • Aggresszív légszennyeződésnek ellenál.
  • Speciális fotókatalitikus pigmenteket tartalmaz.
  • Eső elleni erős védőhatás, w érték: <0,1 [kg / (m2 · h0,5)]
  • Nagyfokú páraáteresztő képesség, sd érték: 0,06 m.
  • Időjárásálló.
  • Gomba- és algaölőszeres adalékkal ellátva, ezáltal gomba- és algaképződés gátló.
  • Alkáliáknak ellenáll, így nem elszappanosítható.
  • A CO2-t nagy mértékben átengedi.
  • Nem filmképző, mikropórusos.
  • Elfedi a finom vakolatrepedéseket.
  • Sötét színárnyalatok esetében csökkenti a látható nyomokat, amennyiben a felület erős mechanikai igénybevételnek van kitéve.
  • Vízzel hígítható, környezetkímélő és szagtalan.

  Bázis

  Kombinált szilikongyanta emulzió és innovatív hibrid kötőanyag szervetlen / szerves alapon.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  2,5 liter / 10 liter

  Színek

  Fehér.
  CaparolColor Vollton- és Abtönfestékek (korábban Alpinacolor) vagy AVA – Amphibolin Vollton- und Abtön festékek bármely arányú hozzákeverésével a ThermoSan NQG sokféle dekoratív színben elérhető. Saját színezés esetén, szükséges a teljes mennyiséget önmagában összekeverni a színeltérések elkerülése érdekében. 100 liter és ennél több megrendelése esetén a termék gyárilag színezve is szállítható.

  A ThermoSan NQG minden használatos színkártya szerint a ColorExpress-rendszerben színezhető. Többek között: 3D-system, CaparolColor, CaparolColor Compact, Histolith, Carbon-Edition, Alpinacolor, AmphiSilan/ Sylitol, Capamix 900, Panorama, Stadtbild 200, RAL színkártyák.

  Felhordás elött ellenőrizze a színezett terméket a színeltérés elkerülése érdekében.  Szomszédos falfelületeken valamint, hogy a felhordást követően a kész felület egységes, homogén megjelenést kapjon, mindig ugyanabból a gyártásból (Charge) származó színezett festéket használjon.
  A ragyogó, intenzív színek, mint pl. sárga, narancssárga, piros, stb. alacsonyabb átlátszatlan (takarás / fedőképesség) tulajdonsággal rendelkeznek. Emiatt célszerű első, alapozó rétegként egy hasonló pasztel színárnyalt felhordása, amely egységes homogén felületet eredményez. Előfordulhat, hogy szükség lehet egy második rétegre is.

  Színtartóság a német BFS adatlapja (No. 26) szerint:
  Osztály (kötőanyag): A
  Csoport (pigmentáció): 1

  Bundesausschuss Farbe und Sachwertschutz: festékekkel és ingatlan védelemmel foglalkozó német bizottság.

  Fényességi fok

  Matt / G3

  Tárolás

  Hűvös, fagymentes helyen.

  Műszaki adatok

  A DIN EN 1062 szerinti jellemzők: 
  A színezés kissé megváltoztathatja a termék műszaki paramétereit.

  Maximális szemcsenagyság

  < 100 µm, S1

  Sűrűség

  kb. 1.5 g/cm3

  Száraz rétegvastagság

  100 - 200 µm, E3

  Vízátbocsátási ellenállás (w érték)

  < 0.1 [kg/(m2 · h0.5)] (alacsony), W

  Páraátbocsátási ellenállás ( sd -érték )

  < 0.14 m (magas),  V1

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  ++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen szilárd, stabil, száraz, tiszta és minden olyan anyagtól mentes mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését.

  Alapfelület előkészítése

  Alga- vagy penészfertőzött felületek:
  A felületet mechanikus úton (lekeféléssel, ledörzsöléssel, lekaparással) vagy az előírások szerint nagynyomású vízsugárral meg kell tisztítani. Ezt követően a megtisztított felületet kenjük át Capatox-szal, majd hagyjuk megszáradni.

  Új és meglévő. sértetlen, többrétegű homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS /WDVS) diszperziós-, szilikongyanta-, mész (PIc) mész-cement (PII) kötőanyagú felületképzéssel. Minimális nyomószilárdság a DIN EN 998-1 szerint: 1 N / mm2.
  A meglévő rendszert megfelelő nedves tisztítási eljárással tisztítsa meg. Maximális hőmérséklet nagynyomású vízsugárhoz: 60 °C, nyomás: max. 60 bar.  A felületet hagyjuk alaposan megszáradni, melyet követően a ThermoSan NQG-t, mint befejező festékbevonatot az alábbiak szerint hordjuk fel.

  Vakolatok PIc (mész), PII (mész-cement), PIII (cement) habarcs osztály szerint / Minimális nyomószilárdság a DIN EN 998-1 szerint: 1 N / mm2.
  Az új vakolatrétegeket általában 2 hétig, 20 °C-on és 65% relatív páratartalom mellett kezeletlenül kell hagyni. A kedvezőtlen időjárási viszonyok pl. szél vagy eső esetén, hosszabb száradási, kötési időtartamot kell biztosítani. CapaGrund Universal, mint további alapozó réteg használatával csökkenthető a mészkőképződés kialakulása. A lúgos záró réteget 7 napos száradási időt követően lehet felhordani.
  Régi, meglévő vakolatok:
  A felületi javításoknak elegendő időt kell biztosítani, hogy megfelelően megszáradjanak. Normál nedszívó felületekre hígítatlanul hordjuk fel a Thermosan NQG-t. Erősen nedves, porózus és enyhén krétásodó felületeket Amphisilan Konzentrat termékkel alapozzuk. Erősen porló és krétásodó felületeken AmphiSilan-Putzfestiger termékkel végezzük el az alapozást.

  Új, szilikát fedő réteg:
  Alapozzon Syilitol homlokzatfestékkel.

  Régi, meglévő szilikát festékbevonatok, vakolatok:
  Tiszítsa meg a stabil, megfelelően szilárd bevonatot mechanikus úton vagy nagynyomású vízsugárral az előírásoknak megfelelően. Távolítsa el a laza, málló, instabil felületeket majd használjon AmphiSilan-Putzfestigert, mint alapozó réteget.

  Cementkötésű forgácslapok / szálcement (eternit) lemezek:
  A cementkötésű forgácslemezek magas lúgossága miatt Disbon 481 EP-Uniprimer-rel alapozzon, a mészkivirágzás elkerülése érdekében.

  Meglévő, stabil diszperziós és szilikon vakolatok:
  A szennyezett felületet mechanikus úton (kefével, dörzsöléssel)  vagy nagynyomású vízsugárral az előírásoknak megfelelően tisztítsa meg. A nedves technikával tisztított felületeket hagyja alaposan megszáradni. Amennyiben a felület megtisztítása kefével vagy mosással történik, alapozóként AmphiSilan-Putzfestigert használjon.

  Nem hordképes festékbevonatok:
  Diszperziós bevonatok esetében a nem teherbíró, laza, málló részeket mechanikus úton vagy festékeltávolítóval távolítsa el, majd a felületet az előírásoknak megfelelően nagynyomású vízsugárral tisztítsa meg. Erősen porló, krétásodó és nedszívó felületeknél alapozóként AmphiSilan-Putzfestigert használjon.
  Ásványi bevonatok: Teljesen távolítsa el a nem teherbíró, laza, málló részeket mechanikus úton (kefével, dörzsöléssel, kaparással) vagy az előírásoknak megfelelően nagynyomású vízsugárral. A megtisztított nedves felületeket a további kezelés előtt hagyja jól megszáradni. Alapozórétegként alkalmazzon az AmphiSilan-Putzfestiger terméket.

  Tégla-homlokzatfalazat:
  Bevonás céljára csak fagyálló, idegen zárványokat nem tartalmazó előfalazó elemek vagy klinkertéglák alkalmasak. A falazásnak repedésmentesen fugázottnak és sómentesnek kell lennie. Alapbevonat AmphiSilan Konzentrat. Ha a ThermoSan közbenső bevonat után barna elszíneződés keletkezik, a záróbevonatot Duparollal kell elkészíteni.

  Mészhomokkő-falazás:
  Bevonás céljára csak fagyálló, duzzadó vagy elszíneződő idegen zárványokat, így homokot vagy agyagot nem tartalmazó felületek alkalmasak. A fugázást repedésmentesen kell elkészíteni. A kenődő felületeket megtisztítani, sókivirágzásokat szárazon lekefélni.

  Felületek sókivirágzással:
  A sókivirágzásokat szárazon, keféléssel el kell távolítani majd alapozóként AmphiSilan Konzentrat terméket kell felhasználni. Sókivirágzásos felületek bevonásánál a bevonat tartós tapadása, ill. a sókivirágzások megakadályozása nem szavatolható. Nagyobb felületeken alkalmazható a Capatect Sanierputz-rendszer vagy a Histolith műemlékcsalád termékei.

  Hibás felületek:
  A kisebb hibás felületeket Caparol Fassaden-Feinspachtel-lel, a nagyobb, mélyebb felületi hibákat 20 mm-ig Histolith-Renovierspachtel-lel javítsuk, majd a javított felületeket alapozzuk.

  A felhasználás módja

  Ecsettel, hengerrel vagy Airless szórással. 
  Airless szórással történő alkalmazás esetén javasoljuk a ThermoSan NQG Nespri-TEC termék használatát, Nespri-TEC rendszerrel történő felhordással.

  Bevonatrendszer

  Első vagy köztes bevonat:
  Max. 5% tiszta vízzel vagy AmphiSilan-Tiefgrundal hígítva. Felújítások esetén a legtöbb esetben további alapbevonattól eltekinthetünk, amennyiben a termékhez max 10%-ban AmphiSilan-Tiefgrundot keverünk. 

  Végső, fedőbevonat:
  Higítatlanul vagy esetleg max. 5% vízzel hígított ThermoSan. A rétegek felvitele között legalább 12 óra száradási időt kell hagyni.
  Befejező, fedő réteg esetén javasoljuk a termék hígítatlan alkalmazását. Az anyag túlhígítása befolyásolhatja a tulajdonságait (pl. fedőképesség, színárnyalat, ellenállóképesség).

  Felhasználás

  Kb. 150-200 ml/m2  rétegenként, sima alapfelület esetén. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos anyagfelhasználást a kivitelezés helyszínén próbafestéssel kell meghatározni.

  Algaképződés és gombásodás elleni leghatékonyabb védelem érdekében legaább két réteget kell felhordani, 400 ml / m2 anyagszükséglet és 200 mikron vastagságban. Minden további réteg min. 200 ml / m2  és 100 mikron.

  Feldolgozási feltételek

  Feldolgozási és száradási alsó hőmérséklethatár:
  Min. +5 °C alapfelület, környezet és levegő hőmérséklet.

  Száradás/száradási idő

  + 20 °C-nál és egy 65 %-os relatív páratartalom mellett 4-6 óra után a felület már száraz és újra festhető, 24 óra elteltével esőálló lesz. Kb. 3 nap múlva szárad ki teljesen és válik terhelhetővé. Alacsonyabb hőfoknál és magasabb relatív páratartalomnál meghosszabbodik ez az időtartam.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően, azonnal, vízzel.

  Megjegyzés

  A foltosódás elkerülése érdekében a nagyobb felületeket nedves a nedvesre történő eljárással, egy munkafázisban kell bevonni. Vízzel terhelt vízszintes felületeken a termék nem használható. Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen.

  Csak sértetlen többrétegű homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS / WDVS) kezelhetőek festéstechnikai eszközökkel. Sérült felülethez a Capatect felújító rendszert ajánljuk. A polisztirol hőszigetelőmaggal ellátott homlokzati hőszigetelő rendszeren nem alkalmazható oldószertartalmú alapozó, kivétel AmphiSilan-Putzfestiger.

  A ThermoSan NQG speciális algicid és fungicid hatóanyagokat tartalmaz, melynek köszönhetően a bevonat ellenáll a szerves anyagok (algák és gombák / penész) kialakulásának. A hatóanyag tartós védelmet biztosít, de az algicid és fungicid hatást a speciális homlokzati feltételek korlátozzák, mint pl. a szerves anyagok kialakulása, valamint a nedvesség intenzitása. Ennek következtében a tartós védelem nem garantálható.

  Tanúsítványok

  Németországi mínősítések:
  ThermoSan NQG vízgőzáteresztési képesség.
  ThermoSan NQG alga- és gombatámadás.
  ThermoSan NQG film konzerválóréteg hatékonysága.

  Figyelem (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Gyermekektől elzárandó. Szembe kerülés esetén azonnal vízzel ki kell mosni (Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása. Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy szakorvoshoz). A termék allergiás reakciókat válthat ki. Szórásnál a szórt ködöt nem szabad belélegezni. Nem juthat a csatornarendszerbe, nyílt vizekbe és a talajba. Bővebben lásd: Biztonsági Adatlap.

  Ártalmatlanítás

  Csak az üres kiszerelést szabad a szelektív hulladékfeldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot vizesbázisú festékek hulladékaként, a beszáradt anyagmaradékot háztartási hulladékként kell kezelni

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (kategória A/c) 40 g/l (2010). Ez a termék max. 20 g/l VOC-t tartalmaz.

  Termékkód festékek és zománcok

  GISCODE: BSW50 (korábban: M-SF01 F)

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Hibrid kötőanyag (szerves szilikát / akrilát), szilikongyanta, titán-dioxid, szilikátok, kalcium-karbonát, ásványi töltőanyagok, víz, filmképző segédanyagok, adalékanyagok.
  Konzerválóanyagok (metil-/benzizotiazolinon, klór-metil-izotiazolinon és metil-izotiazolinon (3: 1)) és film konterválóanyagok (oktil-izotiazolinon, terbutrin, karbendazim, izoproturon).

  További részletek

  Lásd a termék Biztonság Adatlapját.

  Műszaki tanácsadás

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Műszaki információ

  Biztonsági adatlapok

  Product recommendation:


  CarboSol Homlokzatfesték

  Amphisilan Homlokzatfesték

  Muresko Premium homlokzatfesték

  CarboSol Grund

  Amphisilan Konzentrat

  Capatox