Termékek | Histolith - műemlékbevon... | Pergit nemesvakolatok | Pergit Faschenputz, weiß

Pergit Faschenputz, weiß

Ásványi szárazhabarcs, mész/cement bázison, ásványi alapfelületekhez.

  Alkalmazás

  Fedővakolatként a mészcement és gépi alapvakolatokhoz kül- és beltéren. A régi épületek felújításánál a Capatect Sanierputz Rapid és a Capatect Sanierputzsystem WTA-ra. Ásványi alapfelületeken fedővakoltként az ablak-, ajtó-, sarok kiemelésekhez.

  Tulajdonságok

  • Nagyon jó feldolgozhatóság
  • Magas vízpára áteresztő képesség
  • Anyagfelszültség szegény
  • Időjárásálló
  • Vízlepergető

  Elérhető, szállítható típusok

  Cikkszám

  Kiszerelési egység

  K0260 5000

  25 kg-os zsák

  Kiszerelés/csomagolási egység

  25 kg-os zsák (42 zsák / raklap, 1050 kg)

  Műszaki adatok

  • Vízpára diffúziós száml: μ=15
  • Friss habarcs nyers sűrűsége: 1700 kg/m³
  • Hajlító szilárdság: 1,5 N/mm²
  • Nyomó szilárdság: 3,0 N/mm²
  • Konzisztencia: porformátum
  • Habarcs csoport: EN 998-1 szerint, CR-CSII/W2

  Alkalmas alapfelületek

  • Régi hord- és szívóképes alapvakolatok
  • Mész-cement építőipari habarcsok
  • Gépi vakolatok
  • Cementvakolatok
  • Capatect Sanierputzsystem WTA
  • Capatect Sanierputzsystem Rapid

  Alapfelület előkészítése

  Az alapfelületnek simának, tisztának, hordképesnek, száraznak, szennyeződésektől és leváló részektől mentesnek kell lennie. Az új alapvakolatokat csak léccel, fészekmentesen lehúzzuk és legalább 3-4 hétig hagyjuk kikeményedni. A Pergit Faschenputz weiß felvitele előtt a kikeményedett alapvakolatot megfelelően előnedvesítjük. Az erősen szívóképes alapfelületeket már előtte nap többször előnedvesítjük. A nem szívóképes alapvakolatok esetében egy tapadódást biztosító bevonat szükséges.

  Anyag előkészítés

  Egy vödörbe beleöntünk 5-6 liter vizet, majd alapos keverés közben (megfelelő keverőszárral, maximum 400 fordulat/perc sebesség mellett) a zsák tartalmát fokozatosan hozzáadjuk. Csomómentes állagúra keverjük, ezután legalább 3 percig állni hagyjuk, majd újból átkeverjük. Betonkeverőt vagy egyéb habarcskeverő gépet is használhatunk, 8-10 zsák készre kevert anyagot a habarcsládában még egyszer átkeverjük.

  A felhasználás módja

  A Pergit Faschenputz weiß-et rozsdamentes simítóval teljes felületen felhordjuk, majd szemcseméretben lehúzzuk. Közvetlenül ezután egy műanyag-, rozsdamentes vagy egy polisztirol simítóval körkörösen egyenletesen strukturáljuk. A szerszámválasztás meghatározza a felület struktúráját, ezért mindig azonos strukturáló szerszámmal dolgozzunk.

  Az egyenletes felületi megjelenés elérése érdekében az egybefüggő felületeket egy munkafázisban készítsük el. Az átfedések elkerülése érdekében minden állványszinten elegendő számú munkatárs legyen és a szintek között is „nedves a nedvesbe” technikával dolgozzuk össze az anyagot.

  Felhasználás

  Pergit Faschenputz weiss: kb. 2,7 kg/m²

  A megadott anyag-felhasználási mennyiség(ek) az adott termék használata során tapasztalt értékeken nyugszanak, és így nem garantálhatóak vagy a gyártó/forgalmazó számára kötelezettséget jelentőek. A tényleges felhasználás sok tényezőtől függ, a pontos anyag-felhasználás csak mintafelület felhordásával határozható meg.

  Feldolgozási feltételek

  A + 5 °C alatti (alapfelület, anyag, levegő) hőmérsékletnél, továbbá a tűző napsütésben, esőben védelem nélkül, ködben illetve harmatpontnál nem szabad felhordani. A megfelelő feltételeknek a felhordás után még legalább 2 napig fenn kell állnia.

  Száradás/száradási idő

  +20 °C és 65% relatív páratartalomnál a vakolat 24 óra múlva felületszáraz. A teljes átszáradáshoz és terhelhetőséghez szükséges idő 2-3 nap. A vakolat hidratáció és a bekeveréshez használt víz elpárolgása által keményedik ki. Ebből kifolyólag különösen a hidegebb évszakokban és magas páratartalom mellett a száradási idő megnövekszik.

  Szerszámok tisztítása

  Használat után rögtön vízzel.

  Megjegyzés

  Vegyük figyelembe, hogy az alapfelület fajtája, szívóképessége, struktúrája továbbá az egyedi környezeti és fényviszonyok, illetve az alapanyagok természetéből adódó eltérései miatt enyhe színárnyalatbeli eltérések és finom hajszálrepedések jelenhetnek meg. A száradási idő alatt - az eső hatásainak elkerülése érdekében – adott esetben ponyvával védjük a felületet. Javasoljuk a homlokzat árnyékolással történő védelmét erős szélben vagy tűző napsütésben.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Izgatja a légutakat és a bőrt – Súlyos szemkárosodást okozhat – Porát nem szabad belélegezni – Kerüljük a szemmel való érintkezését – Szemmel való érintkezés esetén azonnal és alaposan mossuk ki vízzel és konzultáljunk orvossal – Bőrrel való érintkezés esetén a szennyezett, átitatott ruhát azonnal vegyük le és a bőrt azonnal sok vízzel és szappannal mossuk le – A munka során védőruhát, védőkesztyűt és védőszemüveget/arcvédőt használjunk – Ezt a terméket és a termékkel érintkező csomagolást veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani.

  Kromátszegény az RL 2003/53/EG szerint. A határérték redukálószer hozzáadásával biztosított a gyártási dátumtól számított 6 hónapig (lásd gyártási szám)

  Ártalmatlanítás

  Veszélyes hulladék égetőben vagy veszélyes hulladék gyűjtőben. Háztartási hulladékként nem ártalmatlanítható. Csatornába, talajra vagy élővízbe nem önthető. A termékkel szennyezett csomagolást a termékkel azonos módon kell kezelni.

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Mészhidrátot, cementet tartalmaz.

  További részletek

  Hulladék kulcsszám: 31409 (ÖNORM S 2100 szerint)

  EWC/EAK: 17 01 00

  Vízveszélyeztetési osztály: 1. osztály, a vizeket enyhén veszélyezteti.

  Biztonsági adatlap: A biztonsági adatlap a www.caparol.hu oldalról tölthető le.

  Alkalmazás: Csak építőipari felhasználásra.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Technical information

 • Műszaki Információk