Histolith Fassadenschutz

Hidrofobizáló impregnáló anyag

  Alkalmazás

  A szívóképes, ásványi homlokzatok hidrofobizálásához.

  Tulajdonságok

  • Nagyon jó víztaszító
  • Nem rontja a vízpára áteresztő képességet
  • A széndioxid számára átjárható
  • Alkáli és UV ellenálló

  Bázis

  Oligomer sziloxán, oldószeres

  Kiszerelés/csomagolási egység

  10 l

  Színek

  Transzparens

  Tárolás

  Hűvös, száraz helyen.

  Sűrűség

  Kb. 0,8 g/cm³

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelületnek stabilnak, hordképesnek, szennyeződésektől és leváló részektől mentesnek, száraznak és szívóképesnek kell lennie. VOB, C rész, DIN 18 363, 3. bekezdésre ügyeljünk.

  Alkalmas alapfelületek a természetes kőből, téglából, mészkőből, betonelemekből illetve betonból készített falazatok és ásványi bevonatok.

  Alapfelület előkészítése

  Az alapfelületet megfelelő módon előkészítjük, a szennyeződéseket és a leváló részeket eltávolítjuk. Az alapfelületnek repedéseken, sérült fugákon vagy lyukakon keresztül hátulról történő nedvesedését ki kell küszöbölni. A homokosan porló felületű természetes köveket előtte Histolith® Steinfestiger-el történő impregnálással stabilizáljuk.

  Minden a gyakorlatban előforduló alapfelület és azok előkészítése nem ismertethető ebben a tájékoztatóban. Amennyiben olyan felületen kell dolgoznia, amely itt nem került felsorolásra szükséges, hogy konzultájon velünk, amihez örömmel állunk a rendelkezésére.

  Anyag előkészítés

  Az anyag feldolgozásra kész.

  A felhasználás módja

  A felhordás ecsettel, kefével, a felületre - nyomás nélküli - öntéssel történhet, a szívóképességtől függően többször, de legalább kétszer „nedves a nedvesre” technikával.

  Felhasználás

  Kb. 200–400 ml/m² felhordásonként, az alapfelület szívóképességétől függően. A pontos értékeket minden esetben - az adott objektumon történő - próbafelhordással lehet megállapítani.

  Feldolgozási feltételek

  Hőmérséklet a feldolgozás során: +5 °C és +30 °C közötti alapfelület és levegő hőmérséklet.

  Száradás/száradási idő

  +20 °C és 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva esőálló. Az alacsonyabb hőmérséklet és a magasabb levegő páratartalom ezt az időtartam értéket megnöveli.

  Szerszámok tisztítása

  Közvetlenül a használat után Disbocolor 499 hígítóval.

  Megjegyzés

  A világos alapfelületeken színárnyalat mélyülés lehetséges.

  Védelmi intézkedések:

  A bevonandó felület környékét gondosan takarjuk le, különösen az üveg-, kerámia-, lakkozott-, klinker-, természetes kő-, fém-, fa felületeket.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Csak építőipari felhasználásra! Gyúlékony. Lenyelés esetén tüdőkárosodást okozhat. A gyakori/ismételt bőrkontaktus száraz repedezett bőrhöz vezethet. A teljesen lezárt tárolóedényt jól szellőző helyen tároljuk. Csak jól szellőző helyiségben használjuk. Tűztől és gyújtóforrástól távol tartandó. A termék környezetében ne dohányozzunk. A gőzét/permetét ne lélegezzük be. Csatornába, természetes vizekbe, talajra ne engedjük ki. Lenyelés esetén ne hánytassunk, azonnal vegyünk igénybe orvosi segítséget és a csomagolást vagy a címkét mutassuk meg. Gyermek kezébe nem kerülhet.

  Ártalmatlanítás

  Csak a teljesen üres edényt lehet újrafeldolgozásra leadni. A termékmaradványokat tartalmazó edény festék hulladékként kezelendő.

  További részletek

  Lásd biztonsági adatlap.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Technical information

 • Műszaki Információk