Histolith Volltonfarben Sl

Színező és festőanyag szol-szilikát bázison, magas színtelítettséggel. A Silitol továbbá a Capatect SI-Strukturputz, Histolith® Silikatfarbe, Histolith® Antik-Lasur termékek színezéséhez illetve bevonatokhoz festékként.

  Alkalmazás

  Kimondottan  ragyogó, színes bevonatok elkészítéséhez, festéshez és feliratokhoz továbbá a Histolith®-/Silitol diszperziós szilikátfestékekhez és vakolatokhoz.

  Tulajdonságok

  • Kiváló időjárás állóságú
  • Magas színtelítettségű
  • Magas diffúzióképességű, sd érték< 0,01 m

  Kiszerelés/csomagolási egység

  750 ml

  Színek

  Schwarz (fekete), Ocker (okker), Umbra (vörös-barna), Oxidrot (oxidvörös), Oxidorange (oxidnarancs), Oxidbraun (oxidbarna), Grün (zöld), Ultramarinblau (tengerkék), Gelb (sárga), Kobaltblau (kobaltkék)

  Sűrűség

  Kb. 1,45 g/cm³

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelületnek szilárdnak, hordképesnek, szennyeződésektől és leváló részektől mentesnek, illetve száraznak kell lennie. ÖNORM B 3430, 1. részre ügyeljünk.

  Alapfelület előkészítése

  Mész-, mészcement- és cementvakolatok a PIc, PII és a PIII illetve régi vakolatok a PI habarcs-csoportokból:

  Az új vakolatokat a megkötés céljából 2-4 hétig bevonat nélkül hagyjuk. Az elöregedett illetve krétásodó felületi réteget és az esetleges szinter réteget eltávolítjuk. A homokosan porló felületű vakolatokat 1:1 arányban vízzel hígított Histolith® Silikat-Fixativ-al stabilizáljuk.

  Beton:

  A beltéri beton felületeket lekeféljük és portalanítjuk. Az esetlegesen előforduló cementiszapot mechanikusan eltávolítjuk.

  Szintén eltávolítandóak a zsíros, olajos, viaszos szennyeződések is. A hibákat, kitöréseket cementes glettanyaggal kijavítjuk.

  Gipsz és készre kevert vakolatok a PIV és PV habarcs-csoportokból:

  Histolith Spezialgrundierung-al alapozzuk. A gipszvakolatoknál a szinter réteget előtte lecsiszoljuk, majd portalanítjuk.

  Agyagvakolatok:

  A bevonandó felületet megtisztítjuk és 1:1 arányban vízzel kevert Histolith® Silikat-Fixativ-al alapozzuk. Mintafelületet jelöljünk ki és a barnás elszíneződés tekintetében ellenőrizzük.

  Akusztikai burkolatok és vakolatok:

  Az akusztika bevonatrendszerek felújítása különleges eljárást igényel. Lehetőség szerint, kérjük vegyen igénybe tanácsadást.

  Régi ásványi bevonatok:

  A stabilan tapadó régi bevonatokat nedvesen vagy szárazon megtisztítjuk. A nem tapadó ásványi bevonatokat kaparással vagy csiszolással eltávolítjuk.

  Enyves festék bevonatok:

  Az alapig lemossuk. Histolith® Spezialgrundierung-al alapozzuk. Hagyjuk jól kiszáradni.

  Penészes felületek:

  A penészt eltávolítjuk, a felületet hígítatlan Capatox-al előre lekenjük és hagyjuk jól kiszáradni. (A penészesedés okát fel kell tárni és meg kell szüntetni)

  Sókivirágzásos felületek:

  A sókivirágzást szárazon lekeféljük. Histolith® Spezialgrundierung-al lealapozzuk. A sokivirágzásos felületeken a bevonatok tartós tapadása illetve a sókivirágzás megszűnése nem garantálható.

  Felületek akril- és más tömítőanyagokkal:

  Az akril és egyéb tömítőanyagok tulajdonságai miatt a bevonaton repedések, elszíneződések és tapadási problémák léphetnek fel. Javasoljuk, hogy a munka megkezdése előtt egy próbabevonatot készítsünk.

  Vakolatjavítások:

  A repedések és vakolatsérülések kijavításánál ügyeljünk arra, hogy a javítóhabarcs szilárdságában és struktrájában megfeleljen a javított vakolatnak. A javítóhabarcsot a bevonás előtt hagyjuk jól megkötni.

  Keverési arány

  Egymással tetszőleges arányban keverhetőek.

  Továbbá színezhetőek a Silitol-, Histolith®- termékek és a Capatect SI-Strukturputzen vakolatok.

  A felhasználás módja

  Kenéssel, hengerezéssel vagy szórással.

  Hígítás

  Tiszta vízzel (maximum 10%-ban).

  Bevonatrendszer

  Alapozó bevonat: Silitol Konzentrat 1 az 1 arányban vízzel keverve

  Köztes- és fedőbevonat: Histolith® Volltonfarben maximum 10% vízzel hígítva.

  Felhasználás

  Kb. 150-200 ml/m² rétegenként, az alapfelület szívóképességétől függően. (Irányérték, nem garantálható. A pontos értéket az adott objektumon történő próbafelhordással állapíthatjuk meg.)

  Feldolgozási feltételek

  Az anyag, az alapfelület és a levegő hőmérséklete a feldolgozás és a száradás ideje alatt:

  +7 °C alatt illetve közvetlen napsugárzás, eső, erős szél esetén nem feldolgozható.

  Ügyeljünk az éjszakai fagyveszélyre!

  Száradás/száradási idő

  +20 °C és 65% relatív páratartalomnál az egyes bevonatrétegek között legalább 12 órás száradási időt hagyjunk. Az alacsonyabb hőmérséklet és a magasabb levegő páratartalom ezt az időtartam értéket megnöveli.

  Szerszámok tisztítása

  Használat után rögtön vízzel.

  Megjegyzés

  Kérjük ügyeljen a következőkre:

  A speciális tulajdonságok megőrzése érdekében nem szabad a Histolith® Volltonfarbe SI-t más termékkel keverni. A feldolgozás egy menetben „nedves a nedvesre” technikával történjen. Ne használjuk lakkozott, műanyag, fa illetve sókivirágzásos felületeken.

  Védelmi intézkedések:

  A bevonandó felület környékét gondosan takarjuk le, különösen az üveg-, kerámia-, lakkozott-, klinker-, természetes kő-, fém-, fa felületeket.

  Színárnyalat különbségek:

  Az erősen eltérő lúgosság, egyenetlen szívóképesség vagy alapfelület eltérések és egyéb hasonló tényezők esetében foltosodás illetve színárnyalat különbségek alakulhatnak ki a bevonatban.

  Javítás:

  A javításnyomok kirajzolódása a felületen több tényezőtől is függ, ezért ezek még az eredeti anyag használata esetén is elkerülhetetlenek.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Ez a termék nem veszélyes a vegyi anyagokra vonatkozó jogi rendelkezések szerint és ezért jelölést nem kötelező alkalmazni. Emellett mégis kérjük, hogy ügyeljen a kémiai anyagoknál szokásos általános elővigyázatossági és higiéniai intézkedések betartására. Gyermekek elől elzárva tartandó.

  Hosszabb bőrkontaktus vagy szembefröccsenés esetén irritációt okozhat. Ezekben az esetekben azonnal és alaposan mossuk le/ki vízzel.

  Ártalmatlanítás

  Veszélyes hulladék égetőben vagy veszélyes hulladék gyűjtőben. Háztartási hulladékként nem ártalmatlanítható. Csatornába, talajra vagy élővízbe nem önthető. A termékkel szennyezett csomagolást a termékkel azonos módon kell kezelni.

  További részletek

  Hulladék kulcsszám: 52 404 (ÖNORM S 2100 szerint)

  EWC/EAK: 08 01 12

  Vízveszélyeztetési osztály: 1. osztály, a vizeket enyhén veszélyezteti.

  Biztonsági adatlap: A biztonsági adatlap a www.caparol.hu oldalról tölthető le.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Technical information

 • Műszaki Információk