caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/218549/061944_EXC_Amphibolin_B1_EC_10_LT_2_CZ.png

Amphibolin

Selymesen matt, univerzális, sokoldalúan használható homlokzati és beltéri csúcs-festék.

 • Caparol Amphibolin

  Alkalmazás

  Emisszióminimalizált és oldószermentes sokoldalúan felhasználható homlokzati és beltéri csúcs festék, amely különlegesen jó tapadó tulajdonsággal bír szinte mindenféle aljzaton. Tulajodnságai révén csökkenti az ún "írás-effektet" a színezett felületeken.

  A speciális kötőanyag formula külsőleg egy az időjárás viszontagságainak ellenálló réteget képez, sima és finoman strukturált felületeken, valamint kiválóan tűri az agresszív légszennyezést. A külső felületek univerzális festéke, alkalmazható a PII-es és PIII-as habarcs csoportba tartozó ásványi alapú vakolatokon, betonon, mészkövön, homokkőn, vakolatlan tégla-felületeken, betonit lemezen, stabil meglévő régi bevonatokon, horganyzott felületeken, kemény PVC-n és nem mérettartó fán.
  Az Amphibolin nem alkalmazható több rétegű homlokzati hőszigetelő rendszerekhez (THR /ETICS /WDVS).

  Tartós, nagy teherbírásnak kitett, súrolás- és kopásálló, struktúramegtartó beltéri festékbevonat. Különösen ajánlott magas igénybevételnek kitett felületeken és Capaver üvegszálas tapéták bevonataként. Magas fényvisszaverő tulajdonsága miatt kiválóan alkalmazható gyengén megvilágított helyeken, mint folyosók, lépcsőházak, tárolók, műhelyek és mélygarázsok.

  Tulajdonságok

  • Emisszióminimalizált és oldószermentes.
  • Vízzel hígítható, kíméli a környezetet és szinte szagtalan.
  • "Fogging aktív" effektől mentes összetevők.
  • Időjárásálló.
  • Nedves tiszthatósági osztály: 1 (DIN EN 13300 szerint).
  • Megfelel a német DIN 53778 szabvány szerinti "súrolásálló" besorolásnak.
  • Fedőképességi osztály: 2 (8 m2 / l vagy 120 ml / m2 fedettséggel).
  • Hatékonyan tisztítható, ellenáll a vizes fertőtlenítőszereknek és háztartási tisztítószereknek.
  • Nem sárgul.
  • Kiválóan tapad.
  • Alkáliáknak ellenáll, így nem elszappanosítható.
  • Vékonyan felhordható, struktúrát megtartó.
  • Könnyen feldolgozható.

  Bázis

  100 %-os tiszta akrilát. A DIN 55 945 szabvány szerinti műanyag diszperzió, vizes tapadást elősegítő adalékanyaggal keverve, hogy a tapadási tulajdonsága optimális legyen.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  1.25 liter / 2.5 liter / 10 liter

  Színek

  Szín: Fehér

  Az Amphibolin gyárilag vagy Caparol partnereknél ColorExpress színezőgép rendszerrel a használatos Caparol színkártyák által színezhető. Többek között: 3D-system, CaparolColor, CaparolColor Compact, Histolith, Carbon-Edition, AmphiSilan/ Sylitol, RAL és egyéb színkártyák. Saját színezéssel CaparolColor Vollton- és Abtönfestékek (korábban Alpinacolor) vagy AVA – Amphibolin Vollton- und Abtön festékek bármely arányú hozzákeverésével az Amphibolin sokféle dekoratív színben is elérhető. Ilyen esetben szükséges a teljes mennyiséget önmagában összekeverni a színeltérések elkerülése érdekében.

  Felhordás elött ellenőrizze a színezett terméket a színeltérés elkerülése érdekében. Szomszédos falfelületeken valamint, hogy a felhordást követően a kész felület egységes, homogén megjelenést kapjon, mindig ugyanabból a gyártásból (Charge) származó színezett festéket használjon. 
  A ragyogó, intenzív színek, mint pl. sárga, narancs, piros, stb. alacsonyabb átlátszatlan (takarás / fedőképesség) tulajdonsággal rendelkeznek. Emiatt célszerű első, alapozó rétegként egy hasonló pasztel színárnyalt felhordása, amely egységes homogén felületet eredményez. Előfordulhat, hogy ilyen esetben szükség lehet egy második rétegre is.

  Színtartóság a német BFS adatlapja (No. 26) szerint:
  Osztály (kötőanyag): A
  Csoport (pigmentáció): 1-3 (színárnyalat, színkód függvényében)
  Bundesausschuss Farbe und Sachwertschutz: festékekkel és ingatlan védelemmel foglalkozó német bizottság.

  Fényességi fok

  Selyemmatt / G2

  Tárolás

  Hűvös, fagymentes helyen.

  Műszaki adatok

  A DIN EN 1062 szerinti jellemzők: 
  A színezés kissé megváltoztathatja a termék műszaki paramétereit.

  Maximális szemcsenagyság

  < 100 µm, S1

  Sűrűség

  Kb.: 1.4 g/cm³

  Száraz rétegvastagság

  50 - 100 µm, E2

  Egyenértékű diffúziós légréteg vastagság sdCO2

  > 50 m, C1

  Vízátbocsátási ellenállás (w érték)

  0.1 [kg/(m2 · h0.5)] (alacsony), W3

  Páraátbocsátási ellenállás ( sd -érték )

  ≥ 0.14 m és ≤ 1.4 (közepes), V2

  Megjegyzés

  Nedves tapadási vizsgálat:
  Az Amphibolin-nal bevont üveglemezeken végzett laboratóriumi vizsgálataink szerint a kötőanyag megakadályozza a bevonat felduzzasztását rendkívül nedves körülmények között, valamint a felhólyagosodást és hámlást.
  Bild 3 (003453.jpg)Bild 4 (003454.jpg)
  Bal oldalon: Hagyományos homlokzati diszperziós / emulziós festék, jobb oldalon: Amphibolin.

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.


  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +++++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését.

  Alapfelület előkészítése

  Kültéri felületek:

  Külső vakolatok PII (mész-cement vakolat) és a PIII (cementvakolatok) habarcs besorolás szerint. Minimális nyomószilárdság a DIN EN 998-1 szerint: 1,5 N / mm2.
  Az új vakolatrétegeket kezeletlenül kell hagyni, általában 2 hétig, 20 °C-on és 65% relatív páratartalom mellett. A kedvezőtlen időjárási viszonyok, pl. szél vagy eső esetén, hosszabb száradási, kötési időtartamot kell biztosítani. CapaGrund Universal, mint további alapozó réteg használatával csökkenthető a mészkőképződés kialakulása a PII és PIII habarcsosztály alkáli fedővakolatain. A lúgos záró réteget 7 napos száradási időt követően lehet felhordani.

  Régi, meglévő vakolatok:
  A javításoknak elegendő időt kell biztosítani, hogy megfelelően megszáradjanak és kikeményedjenek. Erősen nedves, porózus és enyhén krétásodó felületeket OptiSilan TiefGrund vagy CapaSol termékkel alapozzuk. Erőteljesen krétásodó felületek esetében Dupa-Putzfestiger használata szükséges. A PII habarcsosztályba tartozó, ásványi könnyített vakolatok esetében használjon Sylitol® vagy AmphiSilan termékeket.

  Beton felületek:
  A betonfelületeket zsaluolaj maradványoktól és egyéb szennyeződésektől, meg kell tisztítani mely, történhet kézzel, géppel vagy az előírásoknak megfelelően nagynyomású vízsugárral. Enyhén nedszívó és sima felületen max. 5%-os vízzel higított Amphibolinnal kell alapozni. Erősen nedszívó felületek esetében alapozóként OptiSilan TiefGrund-t vagy CapaSol-t használjon. Erősen krétásodó felületek esetén az alapozást Dupa-Putzfestiger termékkel végezzük.

  Cementkötésű forgácslapok / szálcement (eternit) lemezek:
  A cementkötésű forgácslemezek magas lúgossága miatt Disbon 481 EP-Uniprimer-rel alapozzon, a mészkivirágzás elkerülése érdekében.

  Meglévő stabil diszperziós-, szilikát- és szilikon festékbevonatok:
  Tisztítsa meg a stabil, megfelelően szilárd bevonatot mechanikus úton vagy nagynyomású vízsugárral az előírásoknak megfelelően. Normál nedszívású, szilárd, teherhordó felületeken az Amphibolin közvetlenül felhordható, lásd a „Bevonatrendszer” fejezetben leírtakat. Mérsékelten nedszívó felületen alapozzon CapaGrund Universal-al max. 3% tiszta vízzel hígítva. Erősen nedszívó felületeken az alapozás OptiSilan Tiefgrund-al történjen. Krétásodó- és vízterhelésnek kitett felületeknél tartsa be a BFS 20. B13 ("Felületi szilárdság, krétásodás”) műszaki adatlapban leírtakat majd alapozzon Dupa-Putzfestiger-el.

  Fényes és vízlepergető (hidrfofób) felületek:
  A felületet mechanikusan érdesíteni szükséges ezt követően CapaGrund Universal-al alapozzunk. Amennyiben a mechanikus érdesítést követően is jelen van a vízlepergető tulajdonság, javasoljuk a Dupa-Haftgrund alapozó bevonat használatát.

  Meglévő stabil, hordképes plaszto-elasztikus diszperziós festékbevonatok (pl.: Capa-Elast bevonatok):
  A szennyezett felületet mechanikus úton (kefével, dörzsöléssel) vagy nagynyomású vízsugárral az előírásoknak megfelelően tisztítsa meg. A nedves technikával tisztított felületeket hagyja alaposan megszáradni. Ilyen esetben a megtisztított és megszáradt felületeket fehér, világos illetve közepesen sötét (világossági érték >60) színtónussal lehet bevonni.

  Meglévő stabil, hordképes diszperziós vakolatok:
  A szennyezett felületet mechanikus úton (kefével, dörzsöléssel) vagy nagynyomású vízsugárral az előírásoknak megfelelően tisztítsa meg. A nedves technikával tisztított felületeket hagyja alaposan megszáradni. Alapozóként használjon maximum 5% vízzel higított Amphibolint.

  Nem hordképes lakkok, diszperziós festékek és vakolatok:
  A szennyezett felületet mechanikus úton (kefével, dörzsöléssel) vagy nagynyomású vízsugárral az előírásoknak megfelelően tisztítsa meg. A nedves technikával tisztított felületeket hagyja alaposan megszáradni. Alapozóként használjon maximum 5% vízzel higított Amphibolint. Erősen nedszívó és krétásodó felület esetén alapozzon Dupa-Putzfestigerel.

  Nem hordképes ásávnyi bevonatok:
  A szennyezett felületet mechanikus úton (kefével, dörzsöléssel) vagy nagynyomású vízsugárral az előírásoknak megfelelően tisztítsa meg. A nedves technikával tisztított felületeket hagyja alaposan megszáradni. Alapozóként használjon Dupa-Putzfestigert.

  Nem mérettartó, festetlen faaljzatok:
  Új faanyagok esetén távolítsuk el a gyanta kifolyásokat, magas zsírtartalmú faanyagok esetén nitro hígítóval mossuk át a felületet. A fa megengedett nedvességtartalma max 12%, tűlevőek esetén max 15%. Capalac Holz-Imprägniergrund fa impregnáló alapozót használjunk. Olyan fák esetében, amelyek, hajlamosak az elszíneződésre az alapozást Capacryl Holz-Isogrund faalapozóval végezzük.

  Horganyzott felületek:
  A felületet tisztítsuk meg szalmiákszesszel (BFS adatlap Nr. 5. szerint) majd vízzel öblítsük le. Alapozásként max 5%-ban vízzel higított Amphibolint használjuk. A színezett festékek horganyzott felületeken magas páratartalom esetén kivirágozhatnak. Ilyen esetben szárazra kell törölni a felületet majd újabb Amphibolin réteggel ellátni.

  Kemény, merev PVC:
  A felületet enyhén csiszolja meg majd ezt követően alaposan tisztítsa meg. Alapozzon max 5%-ban vízzel higított Amphibolin-al (Kövesse a német BFS műszaki adatlapban (No 22.) leírtakat).

  Tégla-homlokzatfalazat:
  Bevonás céljára csak fagyálló idegen zárványokat nem tartalmazó előfalazó elemek vagy klinkertéglák alkalmasak. A falazásnak repedésmentesen fugázottnak és sómentesnek kell lennie. Alapozás Amphibolinnal maximum 5% vízzel hígitva. Amennyiben a köztes alapozórétegben barna elszíneződés keletkezik akkor oldószer tartalmú Duparol festéket kell alkalmazni.

  Ipari füsttel vagy korommal szennyezett felületek:
  Alkalmazzon oldószer tartalmú Duparol homlokzat festéket.

  Alga- vagy penészfertőzött felületek:
  A felületet mechanikus úton (kefével, dörzsöléssel, kaparással) vagy az előírások szerint nagynyomású vízsugárral meg kell tisztítani. Ezt követően a megtisztított felületet kenje át Capatoxal, nedszívó aljzatokhoz használjon Fungigrundot majd hagyja alaposan megszáradni.

  Felületek sókivirágzással:
  A sókivirágzásokat szárazon kefével el kell távolítani. Alapozzon Dupa-Putzfestigerrel. Sókivirágzásos felületek bevonásánál a bevonat tartós tapadása, ill. a sókivirágzások megakadályozása nem szavatolható. Nagyobb felületeken alkalmazható a Capatect Sanierputz-rendszer vagy a Histolith műemlékcsalád termékei.

  Sérült, repedt vakolat vagy betonfelületek:
  A repedésosztálytól függően használja a FibroSil, PermaSilan termékeket vagy a Cap-elast rendszer bevonatait.

  Hibás felületek:
  A kisebb hibás felületeket Caparol Fassaden-Feinspachtel-lel, a nagyobb, mélyebb felületi hibákat 20mm-ig Histolith-Renovierspachtel-lel javítsuk, majd a javított felületet alapozzuk.


  Beltéri felületek:

  Vakolatok a PII (mész-cement vakolat) és a PIII (cementvakolatok) habarcs besorolás szerint. Minimális nyomószilárdság a DIN EN 998-1 szerint: 1,5 N / mm2.:
  Szilárd, normál, nedszívó felületek esetén alapozás nélkül felhordható a termék. Erősen nedszívó, pórozus felületeknél alapozzon OptiSilan TiefGrund vagy CapaSol termékkel.

  PIV (gipszvakolatok) habarcscsoportba tartozó vakolatok. Minimális nyomószilárdság a DIN EN 13279 szerint: 2 N / mm2.:
  Tisztítsa meg az alapfelületet távolítsa el a port, majd alapozzon Dupa-Putzfestigerrel vagy Caparol Tiefgrund TB-vel.

  Gipszkartonlapok:
  Alapozzunk OptiSilan TiefGrund, Dupa-Putzfestiger vagy Caparol Tiefgrund TB-vel.

  Beton felületek:
  A betonfelületeket zsaluolajmaradványoktól és egyéb szennyeződésektől meg kell tisztítani majd az Amphibolin alkalmazása a „Bevonatrendszer” fejezetben leírtak alapján.

  Pórusbeton:
  Alapozás Capaplex-el 1:3 arányban vízzel hígítva.

  Mész-homok tégla falazat:
  A felületeket a szennyeződésektől meg kell tisztítani majd az Amphibolin alkalmazása a „Bevonatrendszer” fejezetben leírtak alapján.

  Hordképes bevonatok:
  A matt, enyhén nedvszívó bevonatok közvetlenül bevonhatóak. A fényes felületeket és a lakkbevonatokat érdesítse, csiszolja meg.

  Nem hordképes bevonatok:
  Távolítsa el a laza-málló nem megfelelően stabil, szilárd zománc, diszperziós vagy szerves festékbevonatokat. A normál nedszívású sima felületek közvetlenül bevonhatóak a „Bevonatrendszer” fejezetben leírtak alapján. Erősen porózus, krétásodó és nedszívó felületeket OptiSilan TiefGrund vagy CapaSol termékkel alapozzuk. A nem hordképes ásványi bevonatokat mechanikusan távolítsa el majd portalanítsa a felületet. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel vagy Dupa-Putzfestigerrel.

  Lenolajfesték:
  Alaposan mossa le majd alapozzon Caparol Tiefgrund TB-vel vagy Dupa-Putzfestigerrel.

  Festetlen fűrészporos vagy papír alapú dombornyomott tapéták:
  Közvetlenül bevonhatóak a „Bevonatrendszer” fejezetben leírtak alapján.

  Nem-ragasztott tapéták:
  Teljesen távolítsa el majd alaposan mossa le a tapéta- és ragasztó maradványokat. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel vagy Dupa-Putzfestigerrel.

  Penésszel szennyezett felületek:
  A felületet nedves technikával alaposan tisztítsa meg majd hagyja megszáradni. Ezt követően a megtisztított felületet kenje át Capatox-al, a nedszívó aljzatokhoz használjon Fungigrundot. Az erősen szennyezett felületekhez Indeko-W vagy Fungitex-W terméket alkalmazzon. A törvényi és hatósági előírásokat be kell tartani.

  Nikotin, víz, korom vagy zsírfoltok:
  A nikotinos elszíneződéseket valamint a korom-, vízfoltokat zsíroldó háztartási tisztítószerrel mossa le és hagyja alaposan kiszáradni. Kefével tisztítsa meg a beázás foltokat majd vigyen fel egy szigetelőréteget a Caparol AquaSperrgrund termékből. Nikotinszennyezett felületekre alkalmazzon Caparol IsoDeck-et. Az erősen szennyezett felületeken vigyen fel egy befejező réteget a Caparol IsoDeck-el bevont felületre.

  Faanyagok és fafelületek: 
  Alapozó réteg hígítatlan Amphibolon alkalmazásával. Olyan fa anyagok esetében amelyek hajlamosak az elszíneződésre az alapozást Capacryl Holz-Isogrund faalapozóval végezze.

  Kisebb felületi hibák:
  Megfelelő előkészítő munka után a Caparol Akkordspachtel javításával a feldolgozási utasításoknak megfelelően, és adott esetben ismételt alapozással.

  A felhasználás módja

  Ecsettel, hengerrel vagy Airless szórással. Amennyiben az Amphibolint gyenge, nem meggefelelő nedszívású felületre Airless szórással szeretné feldolgozni, akkor alapozórétegként CapaGrund Universalt kell alkalmazni.

  Airless szórás beállítasai:
  Szórási szög: 50°
  Szelep: 0.017” – 0.021”
  Nyomás: 150 – 180 bar

  Használat után tiszta vízzel a gépet azonnal meg kell tisztítani!

  Bevonatrendszer

  Alapozó réteg:
  Alapfelületek előkészítése fejezetben leírtak alaján.

  Köztes bevonat réteg:
  Amphibolin hígítatlanul vagy esetleg max. 5% vízzel higítva.

  Végső bevonat réteg:
  Amphibolin hígítatlanul vagy esetleg max. 5% vízzel higítva.
  Durva felületeken az alap, közbenső és a végső bevonatot 5% -al vízzel hígítjuk és jól eloszlatjuk.
  Befejező, fedő réteg esetén javasoljuk a termék higítatlan alkalmazását. Az anyag túlhígítása befolyásolhatja a tulajdonságait (pl. fedőképesség, színárnyalat, ellenállóképesség).

  Felhasználás

  Kb. 120 ml /m2 /rétegenként sima alapfelület esetén. Az anyagfelhasználás nagymértékben függ az alapfelület minőségétől és a felhordás módjától. A megadott érték tájékoztató jellegű, pontos értéket a helyszínen próbafestéssel kell meghatározni.
  Annak érdekében, hogy az Amphibolin a lehető leghatékonyabb védelmet biztosítsa, két rétegben 240 ml /m2 anyagigényű bevonatot kell alkalmazni, hogy az átlagos rétegvastagság legalább 150 µm legyen.

  Feldolgozási feltételek

  Feldolgozási és száradási alsó hőmérséklethatár:
  Min. +5 °C alapfelület, környezet és a levegő hőmérséklet.

  Száradás/száradási idő

  + 20 °C-nál és egy 65 %-os relatív páratartalom mellett 4-6 óra után a felület már száraz és újra festhető, 24 óra elteltével esőálló lesz. Kb. 3 nap múlva szárad ki teljesen és válik terhelhetővé. Alacsonyabb hőfoknál és magasabb relatív páratartalomnál meghosszabbodik ez az időtartam.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően, azonnal, vízzel.

  Megjegyzés

  A terméket nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitett felületen felhordani. Óvjuk erős napfénytől, széltől, ködképződéstől, esőtől, záporoktól és a relatív magas páratartalomtól. Vigyázzunk a veszélyes éjsztakai fagyokra!

  Átlapolások elkerülése végett nedves a nedvesre módszerrel kell felvinni a rétegeket. Nem alkalmas vízszintes, vízzel állandóan érintkező felületek festésére. Durva, strukturált aljzatoknál optikai okokból azt ajánljuk, hogy használja inkább a Muresko, AmphiSilan vagy Sylitol matt homlokzati festékeket. Nem szívó aljzatok esetében, mint kemény PVC vagy horganyzott felü-letek, legfeljebb 10 % AVA-t vagy Alpinacolort adjunk hozzá.

  Caparol Tiefgrund TB beltéri használata esetén, tipikus oldószerszag léphet fel. Ennek megfelelően a szellőzéstetésről gondoskodni kell. Érzékenyebb területen használja az alacsonyabb aromás tulajodnásgú Dupa-Putzfestigert.

  Sötét színárnyalatok esetén a karcolások mechanikai sérüléseket (fényes csikókat) eredményeznek (írás-effekt), mely a termék jellemzője.

  A szokásosnál nagyobb páratartalomnak kitett homlokzati területeken vagy akár helyi természetes időjárási viszonyok között megnő az alga- és gombaképződés kialakulásának kockázata. Ezért az ilyen veszélyeztetett területekre használjon pl. ThermoSan, Muresko, CarboSol homlokzatfestékeket. Ezen termékek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek késleltetik az alga- és gombaképződés kialakulását.

  Nedves időjárási viszonyok (eső, köd, harmat) esetén, a hideg felületeken az adalékanyagokból sárgás- átlátszó, enyhén fényes- és ragadós nyomok, felületi effektusok jelentkezhetnek az időjárás által okozott lassú száradás következtében. Az adalékanyagok nyomai vízzel oldhatóak és elegendő vízmennyiség hatására eltűnnek, mint pl. ismétlődő intenzív esőzések. A megszáradt bevonat minőségét e változások nem befolyásolják. Közvetlen átdolgozás esetén az adalékanyagok nyomait előzetesen nedvesíteni kell és rövid reakcióidő után teljesen el kell távolítani, le kell mosni. A megtisztított felületet CapaGrund Universal-al alapozzuk. A nyomok nem fordulhatnak elő, nem jelentkezhetnek amennyiben az anyagot megfelelő éghajlati viszonyok között alkalmazzák.

  A felületi javítások nyomait számos tényező befolyásolja melyek a száradást követően is láthatóak maradhatnak. Bővebben lásd a német BFS 25. számú műszaki adatlap
  Bundesausschuss Farbe und Sachwertschutz: festékekkel és ingatlan védelemmel foglalkozó német bizottság.

  Tanúsítványok

  Németországi mínősítések:
  • Amphibolin CO2 áteresztőképesség
  • Amphibolin világosság/fényesség
  • Amphibolin fertőtlenítőszerekkel szembeni ellenálló képesség

  Figyelem (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Gyermekektől elzárandó. Csiszoláshoz használjon P2 porszűrőt. A festék használata közben ne egyen, igyon vagy dohányozzon. Szembe kerülés esetén azonnal vízzel ki kell mosni (Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása. Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy szakorvoshoz). Szórásnál a szórt ködöt nem szabad belélegezni, használjon A2/P2 porszűrőt. Nem juthat csatornarendszerbe, nyílt vizekbe és talajba. Bővebben lásd: Biztonsági Adatlap.

  Tartalmaz: 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on, keveréke az 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on [EC 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol keveréket tartalmaz. 3-on [EC 220-239-6] (3:1), 2-metil-2H-izotiazol-3-on. Allergiás reakciókat okozhat.

  Az 528/2012 európai rendelet szerint ez a termék "kezelt árucikk" (nem biocid termék) amely a következő biocid anyagokat tartalmazza: Pirition-cink (CAS-szám: 13463-41-7), Terbutrin (CAS-szám: 886-50- 0), Oktil-izotiazolinon (CAS-szám: 26530-20-1).

  Ártalmatlanítás

  Csak az üres kiszerelést szabad a szelektív hulladékfeldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot vizesbázisú festékek hulladékaként, a beszáradt anyagmaradékot háztartási hulladékként kell kezelni.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (kategória A/c) 40 g/l (2010). Ez a termék max. 10 g/l VOC-t tartalmaz.

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Poliakrilát gyanta, titán-dioxid, szilikátok, víz, additív anyagok, tartósítószerek (metil-izotiazolinon, benzizotiazolinon valamint klór-metil-izotiazolinon és metil-izotiazolinon (3: 1) keverére))

  További részletek

  Lásd a termék Biztonság Adatlapját.

  Műszaki tanácsadás

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Product recommendation:

  CapaSol Konzentrat

  CapaGrund Universal

  Capatox

  Capaver Glasgewebe