caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/234193/064240_Indeko-plus_B1_10_L_HU.png

Indeko-plus

Új minőségi osztály, extrém kiadós és gazdaságos. Emisszióminimalizált és oldószermentes.
 • Caparol Indeko-plus

  Alkalmazás

  Legmagasabb minőségű festékbevonat, mindenféle beltéri fal- és mennyezetfestésre.

  Az Indeko-plus dupla fedőképességű, ennek értelmében legtöbbször egy réteg festése is elegendő. Gyorsan szárad, szagtalan, így különösen alkalmas olyan objektumok festésére, melyeknél gyors renoválásra, száradásra és igénybevételre van szükség. Különösen alkalmas kórházak, idősotthonok, bevásárlóközpontok, hotelek, vendéglők, irodák, iskolák, óvodák, orvosi rendelők festésére éppúgy, mint privát lakóterekben, mivel szagtalan tulajdonságának köszönhetően sem a felhasználó sem a lakó nincs terhelve.

  Tulajdonságok

  • Dupla fedőképesség
  • Rendkivül magas fehérségi fok
  • Kiváló javíthatóság
  • Vízzel hígítható, környezetkímélő és szagtalan
  • "Fogging aktív" effektől mentes összetevők 
  • Enyhén töltött, nem sárgul 
  • Optimális feldolgozáshoz.
  • Diffúzióképes (páraáteresztő), sd-érték< 0,1 m

  Bázis

  Műgyanta diszperzió DIN 55945 szerint.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  1.25 liter / 2.5 liter / 5 liter / 10 liter

  Színek

  Szín: Fehér

  Az Indeko-plus gyárilag vagy Caparol partnereknél ColorExpress színezőgép rendszerrel a használatos Caparol színkártyák által színezhető. Többek között: 3D-system, CaparolColor, CaparolColor Compact, Histolith, Carbon-Edition, AmphiSilan/ Sylitol, RAL és egyéb színkártyák. Saját színezéssel CaparolColor Vollton- és Abtönfestékek (korábban Alpinacolor) vagy AVA – Amphibolin Vollton- und Abtön festékek bármely arányú hozzákeverésével az Indeko-plus sokféle dekoratív színben is elérhető. Ilyen esetben szükséges a teljes mennyiséget önmagában összekeverni a színeltérések elkerülése érdekében.

  Felhordás elött ellenőrizze a színezett terméket a színeltérés elkerülése érdekében. Szomszédos falfelületeken, valamint, hogy a felhordást követően a kész felület egységes, homogén megjelenést kapjon, mindig ugyanabból a gyártásból (Charge) származó színezett festéket használjon. A ragyogó, intenzív színek, mint pl. sárga, narancs, piros stb. alacsonyabb átlátszatlan (takarás / fedőképesség) tulajdonsággal rendelkeznek. Emiatt célszerű első, alapozó rétegként egy hasonló pasztell színárnyalt felhordása, amely egységes homogén felületet eredményez. Előfordulhat, hogy ilyen esetben szükség lehet egy második alapozó rétegre is.

  Fényességi fok

  Tompa matt (DIN EN 13 300 szerint)

  Tárolás

  Hűvös, fagymentes helyen.

  Műszaki adatok

  A DIN EN 13300 szerinti jellemzők:
  A színezés kissé megváltoztathatja a termék műszaki paramétereit.

  Nedves tisztíthatóság

  Osztály: 1 / MSZ DIN 53778 szerint

  Kontrasztarány

  Fedőképességi osztály: 1
  8 m2/liter  ill. 125 ml/m2 kiadósság esetén.

  Maximális szemcsenagyság

  Finom (< 100 µm)

  Sűrűség

  Kb. 1.4 g/cm³

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  ++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelületnek szennyeződésektől, leválló részektől mentesnek és száraznak kell lennie. VOB, "C" része szerint, DIN 18363, 3. bekezdése szerint.
  A vonatkozó SIA szabványokat, GTK-Tájékoztató lapokat és BFS-Tájékoztató lapokban foglaltakat be kell tartani. A SIA-257 szabványban szabályozottak alapján, a 6. bekezdésben foglaltak szerint, alapfelületek gipszből, például az SMGV szerinti vizsgálati protokollnak megfelelően kell vizsgálni. A vizsgálati metódusok a Nr. 20 lap szerint, "Műszaki irányelvek festőknek és lakkozóknak" BFS SMGV szerint leírva.

  Alapfelület előkészítése

  Mészhabarcs- és javított mészhabarcs vakolatok (PII és PIII habarcs osztály szerint), minimális nyomószilárdság DIN EN 998-1 szerint: 2 N / mm2
  Az erős, normál szívóképességű felületek előkezelés nélkül bevonhatóak. Erősen porózus, porló és erősebben szívó vakolatokat alapozóval (pl. OptiGrund E.L.F. vagy CapaSol Konzentrat) kell előkezelni.

  Gipszes és készvakolatok (PIV habarcs osztály szerint), minimális nyomószilárdság a DIN EN 13279 szerint: 2 N / mm2:
  Egy alapozó réteg Caparol Haftgrund alapozóval. A kifényesedett, mészcsurgásos felületeket előzőleg meg kell csiszolni és portalanítani, alapozás CaparolTiefgrund TB -vel. 

  Gipszlapok: 
  A szívó felületeket egy OptiGrund E.L.F. vagy Caparol-Tiefgrund TB réteggel elő kell kezelni. Tömör, felfényes, sima felületeket egy tapadásjavító alapozóval, Caparol Haftgrund-al alapozni.

  Gipszkartonlapok: 
  Glettéleket lecsiszolni. Puha és csiszolt gipszprészeket Caparol Tiefgrund LF-el vagy Amphisilan Putzfestiger-el megerősíteni. Alapozás Caparol-Haftgrund, OptiGrund E.L.F. vagy CapaSol Konzentrat-al történhet. Vízzel oldható, elszíneződő anyagtartalmú lapok esetén, Caparol AquaSperrgrund szigetelő alapozóval kezelni. BFS 12. adatlapját figyelembe venni.

  Beton: 
  Esetlegesen visszamaradt leválasztó anyag maradékot, zsaluolaj maradványokat valamint a málló, porló részeket eltávolítani.

  Pórusbeton: 
  Alapozás Capaplex-el 1:3 arányban, vízzel hígítva. 

  Mészhomokkő, bevonat nélküli téglafelületek: 
  Előkezelés nélkül bevonhatóak. 

  Hordképes bevonatok: 
  Matt, gyengén szívó rétegeket közvetlenül átvonni. Fényes felületeket és mázolóanyagokat felérdesíteni. Alapozás Caparol Haftgrund-al egy rétegben.

  Nem hordképes bevonatok: 
  A nem hordképes lakk-, diszperziós- vagy műgyanta bevonatokat eltávolítani. Gyengén szívó, sima felületeket Caparol Haftrrund-al  egy rétegben alapozni. Az erősen porózus, málló, ill. szívó felületeket OptiGrund E.L.F. vagy CapaSol Konzentrat-al alapozni. Nem hordképes ásványi festék bevonatokat mechanikailag eltávolítani és a felületet portalanítani. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel. 

  Enyves festék bevonatok: 
  Alapfelületig lemosni. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel vagy Amphisilan Putzfestiger-el.

  Festetlen fűrészporos, dombornyomásos papírtapéták: 
  Előkezelés nélkül átvonható. 

  Nem stabilan tapadó tapéták: 
  Maradéktalanul leszedni. A ragasztó- és makulatúra maradványokat le kell mosni. Alapozás Caparol-Tiefgrund TB vagy Amphisilan Putzfestiger-el egy rétegben.

  Penészes, gombás felületek:  
  A penészes ill. gombás felületet nedves tisztítással el kell távolítani. A felületet Capatox gombamentesítővel átmosni és jól kiszáradni hagyni. Az alapfelület tulajdonságaitól függően alapozni. Erősen penészes felületeknél, vagy várható penészesedés esetén Indeko-W vagy Fungitex-W használata ajánlott. A lehetséges ide vonatkozó törvényi és hivatalos előírásokat figyelembe kell venni. 

  Nikotin-, víz-, korom- és zsírfoltok: 
  A nikotines szennyeződéseket éppúgy a korom- és zsírfoltokat, vízben feloldott zsíroldó háztartási tisztítószerrel lemosni majd hagyjuk megszáradni. Kiszáradt vízfoltokat szárazan lekefélni. Szigetelő alapozás Caparol AquaSperrgrund alapozóval. Erősen szennyezett felületek fedőfestésére Caparol Aqua-inn Nr.1. ajánlott. 

  Fa- és faalapú szerkezetek: 
  A vízzel hígítható, környezetkímélő Capacryl PU-Lackkal bevonható. 

  Apró hiányosságok a felületen: 
  Megfelelő előkezelés után a felület Caparol Akkordspachtellel az előírásoknak megfelelően kijavítható, és utánna alapozandó.

  A felhasználás módja

  Ecsettel, hengerrel vagy Airless szórással. 

  Airless beállítások:
  Szórási szög: 50°
  Szelep: 0,018–0,021"
  Szórási nyomás: 150–180 bar

  Használatot követően a gépet tiszta vízzel azonnal meg kell tisztítani.

  Bevonatrendszer

  Használt előtt a terméket jól felkeverni! Sima, egységes festés elérésnek érdekében egy telített, egyenletes rétegű bevonatot kell a higítatlan, esetleg max. 5% vízzel higított Indeko-Plus termékkel felhordani. Kontrasztos felületek esetében egy maximum 10% vizzel higított előzetes, alapozó réteget kell felhordani. Egyenletlenül szívó alapfelületek esetében Capagrund Universal vagy Caparol Haftgrund alapozóréteg szükséges.
  Befejező, fedő réteg esetén javasoljuk a termék hígítatlan alkalmazását. Az anyag túlhígítása befolyásolhatja a tulajdonságait (pl. fedőképesség, színárnyalat, ellenállóképesség).

  Felhasználás

  Kb. 125 ml/m2  rétegenként, sima alapfelület esetén. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafestéssel kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  Min. +5 °C alapfelület, környezet- és levegő hőmérséklet.

  Száradás/száradási idő

  + 20 °C-nál és 65 %-os relatív páratartalom mellett 4-6 óra után a felület már száraz és újra festhető, 24 óra elteltével esőálló lesz. Kb. 3 nap múlva szárad ki teljesen és válik terhelhetővé. Alacsonyabb hőfoknál és magasabb relatív páratartalomnál meghosszabbodik ez az időtartam.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Megjegyzés

  A foltosodás elkerülése érdekében a bevonatot egy ütemben „nedves a nedvesre” módszerrel kell felhordani. Airless feldolgozás esetén a terméket különösen alaposan fel kell keverni és átszűrni.
  Caparol Tiefgrund TB beltéri használata esetén, tipikus oldószerszag léphet fel. Ennek megfelelően a jó szellőzéstetésről gondoskodni kell. Érzékeny területeken szaganyagban szegény Amphisilan Putzfestiger alapozót kell használni. Sötét színeknél, mechanikai igénybevétel esetén (karcolás) világos nyomok, csíkok alakulhatnak ki. Ajánlatos ilyen színeknél egy kiegészítő, azonos színű PremiumColor záróbevonat felhordása. Kérjük vegye figyelembe a PremiumColor termék műszaki adatlapját.

  A felület javítása nagyon sok tényezőtől függően lehetséges, ezért feltétlenül szükséges a BFS 25. lap figyelembe vétele.

  Tanúsítványok

  A termék gondmentes beltéri felhasználása a Fraunhofer Wilhelm-Klauditz-Institut (WKI) által került értékelésre, és a TÜV " károsanyagvizsgált" tanúsítással lett kitüntetve. Igény esetén a német tanúsítványt rendelkezésre bocsájtjuk.

  Figyelem (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. A termék szemmel vagy bőrrel való érintkezése esetén azonnal mossa le bő vízzel az érintett területet.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok
  követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést
  szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék,
  vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális
  hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (A/a kategória) 30 g/l (2010). Ez a termék < 1g/l VOC-t tartalmaz.

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Polyvinyl-acetatgyanta diszperzió, titandioxid, szilikát, calciumcarbonat, víz, adalékanyagokv, konzerváló anyagok (Methylisothiazolinone, Benzisothiazolinone).

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu