caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/218714/062036_CapaSol_Konzentrat.png

CapaSol Konzentrat

Vízzel hígítható, színtelen alapozó koncentrátum, kül- és beltérben.
 • Alkalmazás

  A CapaSol Konzentrat egy színtelen vizes bázisú alapozó koncentrátum, szilárd és porózus felületek kiegyenlítéséhez, amelyek erős vagy egyenetlen nedvszívó képességgel rendelkeznek. Kiválóan alkalmas: vakolatok, falazatok, pórusbeton, természetes kő, gipszkarton, valamint beton, könnyű beton, habarcsok és glettanyagok kezelésére. Amennyiben szükséges „nedves a nedvesre” technikával alkalmazza a megfelelő telítettség eléréséhez.
  Tömör, sima felületek eseten, nedvszívási képességtől függően alkalmazza a Caparol Dupa-Putzfestiger vagy Caparol Haftgrund EG alapozókat.

  Tulajdonságok

  • Sűrű koncentrátum, max 4-5 egységnyi higíthatósággal 
  • Rendkivül hatékony
  • Mély felület beszívódási tulajdonság
  • Kül- és beltéri felhasználhatóság

  Bázis

  Módosított vizesbázisú műanyag diszperzió.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Műanyag kanna
  10 l

  Színek

  Transzparens

  Tárolás

  Hűvös, de fagymentes helyen.

  Sűrűség

  kb.: 1,0 g/cm3

  Kiegészítő termék

  CapaSol Rapidgrund, Capaplex, Tiefgrund TB

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +++++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését. Kérjük, olvassa el a 650. számú (Alapfelületek és azok előkezelése) műszaki adatlapunkat a különféle felületek alkalmasságról és a szükséges előkezelésről.

  A felhasználás módja

  Ecsettel vagy kefével történő bő felhordással a teljes erősítő hatás elérhető. Hengerrel vagy magasnyomású szóró berendezésekkel történő alkalmazás kevésbé hatékony. Airless gépi szórással történő feldolgozás lehetséges.

  Hígítás

  Vízzel, az alapfelület mínőségének megfelelően.

  Bevonatrendszer

  Normál nedvszívású alapfelületeken hígítsa a CapaSol Konzentratot 3-4 egységnyi vízzel. Erősen nedvszívó felületeken a CapaSol Konzentratot 4-5 egységnyi vízzel hígítsa és „nedves a nedvesre” eljárással alkalmazza a megfelelő telítettségig. A legtöbb esetben elegendő az egyrétegű alapozás.
  Beton, könnyűbeton, cementtartalmú Disbocret-habarcs és simítóanyag, cement-és anhidrit esztrich alapozásához a CapaSol Konzentratot 2 egységnyi vízzel kell hígítani. Az alapozó nem képezhet zárt, fényes filmréteget.

  Felhasználás

  Kb. 50-200 ml/m2 rétegenként az alapfelület nedvszívásától, egyenetlenségétől és a felhasználás módjától függően. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafelhordással kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  A feldolgozás és a száradás során a környezetnek, az anyagnak és a felületnek +5 °C és +30 °C hőmérséklet között kell lennie.

  Száradás/száradási idő

  +20 ° C-on és 65% relatív páratartalom mellett kb. 12 óra után újra felhasználható. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

  Szerszámok

  Ecsettel, kefével és Airless gépi szórással. Hengerrel vagy magasnyomású szóró berendezésekkel történő alkalmazás kevésbé alkalmas.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Airless alkalmazhatóság

  Szórási szög: 60°
  Fúvóka mérete: 0,029"
  Szórási nyomás: 50 bar

  Használatot követően a gépet tiszta vízzel azonnal meg kell tisztítani.

  Megjegyzés

  Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen. Figyeljünk az éjszakai fagyokra! A CapaSol Konzentrat nem alkalmas vízterhelésnek kitett vízszintes felületekre.
  A CapaSol Konzentrat speciális összetétele és tulajdonságai miatt más anyagokkal nem keverhető.

  Figyelem (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Allergiás bőrreakciót válthat ki. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Védőkesztyű/ szemvédő használata kötelező. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. Tartalmaz: 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on, 2-metil-2H-izotiazol-3-on, 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on keveréke [EK-szám: 247- 500-7] és 2-metil-2H-izotiazol-3-on [EK-szám: 220-239-6] (3: 1).

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (kategória A/h): 30 g/l (2010). Ez a termék max. 1 g/l VOC-t tartalmaz.

  Termékkód festékek és zománcok

  BSW20

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Poliakrilát gyanta, víz, adalékanyagok, tartósítószerek.

  További részletek

  Lásd a biztonsági adatlapot.

  Műszaki tanácsadás

  Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok előkészítésével. Abban az esetben, ha a jelen műszaki információ nem tartalmazza az adott alapfelületet, szükséges cégünkkel ill. tanácsadóinkkal felvenni a kapcsolatot. Örömmel állunk rendelkezésre részletes, az adott objektumra vonatkozó szaktanácsadással.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Műszaki információ

  Biztonsági adatlapok