caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/218704/062026_CapaGrund_Universal.png

CapaGrund Universal

Speciális pigmentált alapozó, amely kiválóan tapad és minimalizálja az új ásványi vakolatok kivirágzásának kockázatát.
 • Alkalmazás

  Fehér, erősen páraáteresztő speciális alapozó diszperziós, szilikongyanta és diszperziós szilikátfestékek alkalmazását megelőzően új ásványi felületeken, valamint régi hordképes műgyanta vakolatokon és többrétegű hőszigetelő rendszereken (THR /ETICS /WDVS). Oldószert tartalmazó polimerizált gyantafestékek esetén is alkalmazható alapozóként.
  A CapaGrund Universal erősen víztaszító és minimalizálja a meszes kivirágzás kockázatát, amennyiben színezett bevonat kerül alkalmazásra lúgos vakolatokon (PIc, PII, PIII habarcscsoportok) és betonfelületeken. A CapaGrund Universal kiválóan tapad és alaprétegként (köztes réteg Capatect Putzgrund) megkönnyíti a műgyanta vakolatok alkalmazását és strukturálását.

  Tulajdonságok

  • Meggátolja a vakolat kivirágzást
  • Tapadás elősegítő enyhén nedvszívó felületeken
  • Vízzel hígítható, környezetbarát, alacsony szagú
  • Megfelelő alapfelületet képez a rákövetkező diszperziós-szilikát festékekhez
  • Nespri-TEC alkalmazhatóság

  Bázis

  Szilikonnal módosított műanyag diszperzió.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  5 l / 12,5 l

  Színek

  Fehér

  A CapaGrund Universal gyárilag vagy Caparol partnereknél ColorExpress színezőgép rendszerrel a használatos Caparol színkártyák által színezhető, 70-100 világossági érték között. Saját színezéssel CaparolColor Vollton- és Abtönfarbe (korábban Alpinacolor) vagy AmphiColor Vollton- und Abtönfarbe színezőfestékkel max 5% arányban.
  Intenzívebb színárnyalatok elérése érdekében a CapagGrund Universal alapozót hozzávetőlegesen színezni szükséges, hogy árnyalatban a végső fedőbevonathoz illeszkedjen. Az ilyen módon színezett termék alapozó rétegként szolgál a kívánt végső ragyogó, intenzív bevonatréteghez.

  Tárolás

  Hűvös, de fagymentes helyen.

  Sűrűség

  kb.: 1,4 g/cm3

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +++++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését. Kérjük, olvassa el a 650. számú (Alapfelületek és azok előkezelése) műszaki adatlapunkat a különféle felületek alkalmasságról és a szükséges előkezelésről.

  A felhasználás módja

  A CapaGrund Universal feldolgozható hengerrel, ecsettel, kefével és Airless festékszóró berendezéssel. Felhasználás előtt az anyagot alaposan keverje át.

  Nespray alkalmazhatóság:
  Szórási szög: 30°
  Fúvóka mérete: speciális 0.019” – 0.021” Nespray dupla fúvóka
  Nyomás: a megfelelő nyomásérték a manometer zöld területére legyen beállítva.
  Az anyag hőmérsékletét a gép automatikusan szabályozza.
  A Nespray tömlő felhasználás alatt törésmentesen legyen letekerve.

  Airless szórás beállításai:
  Szórási szög: 50°
  Fúvóka mérete: 0.019” – 0.021”
  Nyomás: 150 – 180 bar

  Alkalmazás előtt olvassa el a festékszóró berendezés kezelési útmutatóját. Használatot követően tiszta vízzel a gépet azonnal meg kell tisztítani!

  Hígítás

  Kizárólag max 3%-ban vízzel hígítható.

  Bevonatrendszer

  Különösen alapozó rétegként alkalmazható későbbi diszperziós, szilikongyanta és diszperziós szilikát festékek, valamint oldószer alapú polimergyanta festékek felhasználását megelőzően.

  Felhasználás

  Kb. 150-200 ml/m2 rétegenként az alapfelület nedvszívásától, egyenetlenségétől és a felhasználás módjától függően. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafelhordással kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  A feldolgozás és a száradás során a környezetnek, az anyagnak és a felületnek +5 °C és +30 °C hőmérséklet között kell lennie.

  Száradás/száradási idő

  +20 ° C-on és 65% relatív páratartalom mellett kb. 12 óra után újra felhasználható. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Megjegyzés

  Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen. Figyeljünk az éjszakai fagyokra! A CapaGrund Universal nem alkalmas vízterhelésnek kitett vízszintes felületekre. Enyhe lejtésű területeken ügyeljen a megfelelő vízelvezetésre.
  A CapaGrund Universal speciális összetétele és tulajdonságai miatt más anyagokkal nem keverhető.

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Allergiás bőrreakciót válthat ki. Csiszoláskor használjon P2 porszűrőt. A termék használata közben tilos enni, inni vagy dohányozni. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. Nem juthat a csatornarendszerbe, nyílt vizekbe és a talajba.
  Tartalmaz: 1,2-benzizotiazol-3 (2H)-on, 2-metil-2H-izotiazol-3-on.

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (kategória A/a): 30 g/l (2010). Ez a termék max. 25 g/l VOC-t tartalmaz.

  Termékkód festékek és zománcok

  GISCOD: BSW20

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Poliakrilát gyanta, titán-dioxid, szilikátok, víz, adalékanyagok, tartósítószerek (metil-izotiazolinon, benzizotiazolinon).

  További részletek

  Lásd a biztonsági adatlapot.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu