caparol_pim_import/caparol_hu/products/image/220893/062505_Sylitol_RapidGrund_111.png

Sylitol® RapidGrund 111

Hengerrel történő alkalmazáshoz optimalizált ásványi, cseppmentes mélyalapozó.
 • Alkalmazás

  A Sylitol® RapidGrund 111 egy színtelen vizes bázisú alapozó, szilárd ásványi felületek kiegyenlítéséhez, amelyek erős vagy egyenetlen nedvszívó képességgel rendelkeznek. Kiválóan alkalmas porózus, nedvszívó felületek, mint pl.: ásványi vakolatok, régi stabil diszperziós szilikát festékbevonatok, mészhomokkő, pórusbeton, természetes kő, beton, könnyű beton és habarcsok.
  A Sylitol® RapidGrund 111 alkalmazható diszperziós szilikát vakolatok és festékek konzisztenciájának beállítására.
  Ideális a hatékony, hengerrel történő alkalmazáshoz. Használatával könnyebbé válik a felület előkészítése és lehetővé teszi a tiszta és gyors munkavégzést.

  Tulajdonságok

  • Új kötőanyag- és receptúra technológia, hengerrel történő alkalmazáshoz
  • Csepp- és fröccsenésmentes alkalmazhatóság
  • Könnyű, kényelmes és tiszta kivitelezés
  • Mély felület beszívódási tulajdonság
  • Kül- és beltéri felhasználhatóság

  Bázis

  Káli-vízüveg szerves stabilizátorokkal, DIN 18 363 2.4.1. szerint.

  Kiszerelés/csomagolási egység

  Vödör
  2,5 l / 10 l

  Színek

  Transzparens

  Tárolás

  Hűvös, de fagymentes helyen.
  A felnyitott vödröket a használatot követően szorosan le kell zárni. Az anyagot csak műanyag tartályokban tárolja. Felhasználható kb. 12 hónapig.

  Sűrűség

  kb.: 1,1 g/cm3

  Kiegészítő termék

  Sylitol® Koncentrat, Histolith Spezialgrundierung, Histolith Fluat

  A termék felhasználási területe a 606. számú Műszaki Információban definiáltak alapján.

  Beltér 1Beltér 2Beltér 3Kültér 1Kültér 2
  +++++
  (–) nem alkalmazható / (○) korlátozottan alkalmazható / (+) alkalmazható

  Alkalmas alapfelületek

  Az alapfelület legyen stabil, szilárd, száraz, valamint tiszta és minden olyan anyagtól mentes, mely csökkenti a megfelelő tapadást. Vegye figyelembe a német VOB C részét, a DIN 18 363 3. bekezdését. Kérjük, olvassa el a 650. számú (Alapfelületek és azok előkezelése) műszaki adatlapunkat a különféle felületek alkalmasságról és a szükséges előkezelésről.

  A felhasználás módja

  Ideális hengerrel történő feldolgozáshoz. Továbbá alkalmazható airless szórással (fokozott szórási köd várható), ecsettel és kefével. A feldolgozás előtt röviden keverjük össze!

  Hígítás

  Amennyiben szükséges alapfelülettől függően legfeljebb 2 egységnyi vízzel hígítsa. A hengerrel történő alkalmazás ebben az esetben már nem javasolt. A hígítás egyenes arányban csökkenti a termék cseppmentes jellemzőt.
  Sylitol® homlokzati- és beltéri festékekhez, valamint Sylitol® homlokzati vakolatokhoz a megfelelő konzisztencia beállításához 1:1 arányban vízzel keverendő. Kérjük, olvassa el a Sylitol® homlokzati- és beltéri festékek, valamint a Sylitol® homlokzati vakolatok vonatkozó műszaki adatlapjait.
  Erőssen nedvszívó felületek esetén a gyors kiszáradás és "kiégések" elkerülése érdekében higítsa 2 egységnyi vízzel.

  Bevonatrendszer

  Hengerrel történő alkalmazáshoz javasoljuk az anyag hígítatlan feldolgozását. A hígított Capasol Rapidgrund (legfeljebb 1 egységnyi vízzel) „nedves a nedvesre” technikával, ecsettel, lapos ecsettel és kefével is feldolgozható az alapfelület teljes telítettségére. Az alapozó nem képezhet zárt, fényes filmet.

  Felhasználás

  Kb. 100-300 ml/m2 rétegenként az alapfelület nedvszívásától, egyenletlenségétől és a felhasználás módjától függően. Durva felületen értelemszerűen több. A pontos felhasználást a kivitelezés helyszínén próbafelhordással kell meghatározni.

  Feldolgozási feltételek

  A feldolgozás és a száradás során a környezetnek, az anyagnak és a felületnek +8 °C és +30 °C hőmérséklet között kell lennie.

  Száradás/száradási idő

  +20 ° C-on és 65% relatív páratartalom mellett kb. 12 óra után újra felhasználható. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb relatív páratartalomnál a száradási idő arányosan növekszik.

  Szerszámok

  Hengerrel (pl.: poliamid padló 13-15 mm) ecsettel vagy kefével lehetséges.

  Szerszámok tisztítása

  Használatot követően azonnal vízzel.

  Megjegyzés

  Ne alkalmazza napsütötte alapfelületeken valamint erős szél, köd, eső, relatív magas páratartalom és fagyveszélyes időjárási körülmények között. Napsütötte időszakokban javasoljuk, hogy a termék felhordása mindig a napsütötte oldalt követve történjen. Figyeljünk az éjszakai fagyokra!
  A Sylitol® RapidGrund nem alkalmas vízterhelésnek kitett vízszintes felületekre. Enyhe lejtésű területeken ügyeljen a megfelelő vízelvezetésre.
  Csak diszperziós szilikát termékekkel alkalmazható. A Sylitol® RapidGrund nem keverhető más kötőanyagú festékekkel és vakolatokkal!

  Veszélyek jelzése / Biztonsági Ajánlások (a közzététel időpontjának megfelelő állapot)

  Allergiás bőrreakciót válthat ki. Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Termékkód festékek és zománcok: GISCODE BSW10

  Ártalmatlanítás

  Az anyagot és az összes kapcsolódó csomagolást biztonságos módon, a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell ártalmatlanítani. Újrahasznosításhoz csak teljesen üres kiszerelést szabad szelektív hulladék feldolgozóba leadni. Folyékony anyagmaradékot régi bevonatok (festék, vakolat) gyűjtőhelyén kell ártalmatlanítani, beszáradt anyagmaradékot építési, bontási, kommunális hulladékként vagy háztartási hulladékként ártalmatlanítható.

  EU határérték a VOC tartalomra

  EU határérték erre a termékre (kategória A/a): 30 g/l (2010). Ez a termék max. 1 g/l VOC-t tartalmaz.

  Összetevők feltüntetése - nyilatkozat

  Lúgos vízüveg, poliakrilát gyanta, víz, adalékanyagok.

  További részletek

  Lásd a biztonsági adatlapot.

  Ügyfélszolgálat

  Caparol Ügyfélszolgálat:Telefon: +36/1-264-8914Fax: +36/1-262-0467E-mail: caparol@caparol.hu

  Műszaki információ

  Biztonsági adatlapok