Magyarországon 1994. októberében került megalapításra a DAW cég leányvállalataként a Caparol Hungária Kft. Az eltelt évek során a csíkos elefánt Magyarországon is a minőség szinonimája lett a festékek, mázolóanyagok és homlokzati hőszigetelő rendszerek területén. Különösen büszkék vagyunk a műemlékvédelem területén termékeinkel elkészített sikeres felújításokra. Caparol termékekkel történt többek között a Magyar Nemzeti Múzeum homlokzatának és belső termeinek felújítása, a Puchner kastély homlokzatfestése Bikalon, a szegedi Reöck-palota és nem utolsósorban a Gödöllői Királyi Kastély beltéri és homlokzatfestése. Ezekre a feladatokra a Caparol Hungária Kft. több bevonatrendszerrel is rendelkezik szilikongyanta és szilikát kötőanyagbázissal, valamint a szabadalmaztatott szénszál erősítéses termékekkel.

A Caparol - csoport 1000 millió Euro fölötti éves forgalmával vezető az építőipari festékek németországi piacán. Az anyacég a "Deutsche Amphibolin-Werke von Robert Murjahn Stiftung & Co KG" (DAW) 1895 került megalapításra, mely ma a beszerzésekkel, gyártással és pénzügyi feladatokkal foglalkozik, mindmáig megőrizve privát tulajdonosi függetlenségét.
A vállalat, amelyet az amphibol feldolgozására alapítottak, építőipari poralakú ásványi festékanyagok gyártójává vált. Akkoriban kötőanyagként a meszet, kazeint, illetve a vízüveget használták.
A Caparol Európában több, mint 2500 embernek ad munkát, ebből kb. 75% Németországban dolgozik. A munkatársak tevékenysége az együttműködésre épül. Az állandó képzések és továbbképzések elengedhetetlen feltételét képezik annak, hogy a gyors műszaki, gazdasági és szociális változásokat rugalmasan és magas minőségi színvonalon követhessük.
A vállalatnál, a munkatársak közötti pozitív, emberséges munkahelyi légkör a teljes Caparol cégcsoportnál belföldön és külföldön egyaránt nagy értéket jelent. A Caparol név évtizedek óta egyet jelent a csúcsminőséggel és az innovatív gyártmányfejlesztéssel. A nyersanyag szigorú beérkeztetési ellenőrzése gondoskodik arról, hogy csak a legkiválóbb anyagokat használjuk fel. Különböző gyártóüzemeink a legkorszerűbb műszaki berendezésekkel vannak felszerelve. A sarzsnagyságtól függetlenül képesek vagyunk állandóan garantálni az egyenletes, kiváló minőséget.
Minőségbiztosítási tanúsítványaink:
ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
OHSAS 18001:2007

A DAW vállalatvezetésének az a célkitűzése, hogy termékeink egyet jelentsenek a kiváló minőségű, innovatív piaci termékekkel. Ez a követelmény csak akkor tartható fenn, ha nemcsak az új termékeken, az új gyártási eljárásokon és a környezetkímélő intézkedéseken dolgozunk, hanem az egyenletes minőségre is ügyelünk. A DAW minőségbiztosítási rendszere garantálja azt, hogy a szervezési, kereskedelmi és műszaki tevékenységeket úgy tervezzük, irányítsuk és felügyeljük, hogy azok mindenkor kielégítsék a szigorú minőségi követelményeket.
Cégcsoportunk vállalkozói gondolkodásmódja már sok éve túllép a határokon. Így például gyártó üzemeink vannak Ausztriában, Franciaországban és Olaszországban, ahol korszerű gyártóberendezésekkel széles termékválasztékot állítunk elő és további országokban Caparol leányvállalatok a disztributorai nemzetközileg sikeres értékesítői piaci termékeinknek. Majdnem minden európai országban, többnyire hosszú évek óta rendelkezünk képviselettel vagy üzleti kapcsolatokkal és licenc-partnerekkel. Európában, Németországon kívül jelenleg közel 600 munkatársat foglalkoztatunk a gyártásban, a fejlesztésben, az értékesítésben és a szolgáltatásban.
Jelenlétünk folyamatos kiépítése jelenleg fokozottan érvényesül Kelet- és Közép-Kelet-Európában is, és a külföldön elért eredményeink sikerei, az ésszerű munkamegosztás és a nemzeti követelményekhez történő alkalmazkodás révén hozzájárulnak a cégcsoport stabilitásához és jövőbeni fejlődéséhez is.

Reméljük, hogy a mögöttünk álló nagyvállalat biztosította muszaki háttér, valamint eddigi eredményeink alapján egyre több magyarországi épület homlokzati- és belső festési munkája Caparol termékekkel fog megvalósulni.